CETUSAN MINDA

...Terkilan skit!..


Tidak Yang Terbaik!

Kenapa & Mengapa?

*  Last Minute terima maklumat perubahan nama untuk Pengacara mesyuarat PIBG sedangkan Buku Aturcara 
telah siap diperbanyakkan!!!!
 :
:
*  63  daripada jumlah BUku Program tidak 
seperti yang diharapkan
- kehitaman yang melampau membuat hilangnya seri!!!:p
(memang tak lawa!!...harap2 tak dek nanti tetamu yang dapat buku yang 'hangus' tu..)

*  Tergendala untuk print Buku Program khas utk  VIP disebabkan tiadanya  kertas A4 80gram ...yg ada hanya 70 gram 
sahaja yang disediakan..
(huhuu.......maaflah yaa...si pembuat Buku ni.demand skit...
last2 cakap...ok ok...saya ambil yang kat umah...erk!)
 :
:
*  Memang pagi2 tadi dah buat semakan terakhir...semua nampak OK...
- Tapi ..rupanya ada juga yang terlepas pandang!!
 (..." Ampunnnnn K.Jue.....tersilap jadi anak Awang lakkk...huhuuhu")
Siap telefon minta maaf sebelum dia tersentak !!
Yang peliknya...memang sebelum tu dah edit ..mungkin tak ingat utk save kuttt !


Biar ada  yang cakap tadi...
Alaaa....sikit jekkk tu silapnya...
Tapi tulah..
Hajat di hati utk beri yang TERBAIK....
Tapi apakan daya....

...terkilan juga...!
:(


24 comments:

nyanyisunyi said...

Assalam dear Tinie.
kita manusia biasa..kdg2 rasa dah cukup berhati2..tapi ada saja silapnya...

ibuintan said...

assalamualaikum Dear,

adatlah tu... sesekali mesti ada juga yang terlepas pandangnya

namun rasa kecewa, terkilan dan tak puas hati mesti ada sebab kita target yg terbaik... tak sampai pulak kan..

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله..:)

Moga kitak dilimpahkan kesihatan yang baik serta sentiasa dalam rahmat perlindungan~Nya..:)

Ya, kita ni lemah dalam segala-galanya, tiada daya dan upaya hanya berharap akan kekuatan dari~Nya.

Usah kitak sedih...barangkali itu caranya Allah mahu mengingatkan kita supaya tidak lalai dan alpa..

P/S: Kamek sik sihat tok, tekak perit, hidung sumbat dan sebagainya datang beriringan..:P

Ayu said...

ayu pun kak tini...terkilan~....=(

adol ihsan said...

Salam :

Kadang kala, apa yang kita harapkan tak pernah menjadi..
Pasti ada hikmah di sebalik semua itu..

:)

a kl citizen said...

Dah cuba yang terbaik kan....nak buat camana. Semuanya di luar kemampuan

ieda said...

sedih bila apa yg kita buat x tercapai kan kak .. huuh x perlah kak nak buat mcm mana kan ..

Afida Anuar said...

Kak, jangan sedih kak..insyaAllah ada la tuh hikmahnya.

Mana tau, ni pengajaran tuk lebih berhati2 di masa hadapan... :)..

roslaini saad said...

saya pernah juga jadi ketua buat buku program untuk sukan..awal tahun saya jadi cikgu dulu.. yang kecewanya... bila dah sampai harinya baru perasan.. pegawai pendidikan daerah... jadi pegawai daerah ...aduhhhhh..
sama laa juga dah bagi pada penyelaras check...dok buat silap juga....muka depan pulak tu...

ummu said...

assalamualaikum puan kartinie
erm entry akak ni mengingatkan seorang rakan yang begitu teliti dalam membuat buku program dan pamplet.tempat kami, semasa minggu pertama cuti sekolah yang lalu.

Cikli said...

kadang-kadang
cikgu buat kerja kerani

kadang-kadang
menteri buat kerja polis

kadang-kadang
businessman buat kerja pelakon porno

kadang-kadang
jkk buat kerja DO

kadang-kadang
media buat kerja pendakwa

dan kita
hanya mampu buat bodoh...

Pn Kartini said...

Assalamualaikum my dear Kak Ida

Memang betul sis..bila terperasan kesilapan memang tersentak!..namapun manusia biasa kan sis:)

Pn Kartini said...

To my lovely IbuIntan:)

Waalaikummussalam..:)

Itulah kak..
tinie ni..kalau tak puas hati dgn apa yg diprint..selagi itulah kan diprint..sehingga puas hati!
Jadi bila ada kesilapan tu..cam tak percaya...
Lemah manusia kan sis...

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Waaalaikummussalam:)
Moga kitak dianugerahkan kesiahtan yang baik dan cepat2 sembuh yaa

Itulah kan..lemahnya manusia..
InsyaAllah..kesilapan hari ini memberi pengajaran utk hari esok..

:)thanks yaa ktk

Pn Kartini said...

To my dear Ayu

Assalamualaikum..

Sama2 kita sabar yaa
InsyaAllah ada hikmah dari apa yg berlaku..:)

Pn Kartini said...

To adol ihsan:)

Assalamualaikum:)

InsyaAllah..
sesungguh apa yg berlaku dari keizinanNya jua..pasti ada sesuatu disebalik segalanya..:)

tq ya

Pn Kartini said...

To my lovely sis normah:)

Itulah kak..maybe masih belum terbaik lagilah tu kann
Masih juga ada silapnya...
Pe2..InsyaAllah..peringatan utk masa kan dtg..agar lebih berhati2!

pe2..tq yaa sis

Pn Kartini said...

To my dear dik ieda:)

Assalamualaikum..
Alhamdulillah ..akak dah tebus kesilapan akak hari ni..Alhamdulillah:):)

Pn Kartini said...

To my dear dik fida:)

Thankssssss
Sedih tu maybe kita mengharap kita boleh beri yg terbaik...
bila tersilap biarpun sedikit...memang impaknya amat terasa..
Tapi alhmadulillah..dah tebus kesilapan akak..:):)

Pn Kartini said...

To my dear Pn Roslaini :)

aduhhh..pegawai pendidikan daerah... jadi pegawai daerah ..aduhai..
Kiranya kes kita lebih kurang samalah kan..cuma yg silap bukan di muka depan..Tapi tulah..
memang tak seronok bila ada silap !:)

Pn Kartini said...

To my dear Ummu:)

Assalamulaikum..
InsyaAllah..
andai masih diberikan tugas ini..pastinya lebih teliti lagi meneliti setiap nama dan baris perkataannya..

Tq yaa:)

Pn Kartini said...

To Mr CikLi

Assalamualaikum...

Sebegitulah kita
Yang terbiasa dengan
kadang2 sebegitu dan kadang2 sebegini
Biar berapa banyak Terkadangnya
Hanya Dia yang menentu
segala penimbangannya....

:):):)

munna said...

biasalah benda2 macam ni terjadi...lumrah kehidupan manusia...munna pun selalu je rasanya nak takde error kat surat2 yg di taip...tapi bila dah print je ada saja yg salah

Pn Kartini said...

To my dear Munna:)

Namapun manusia kan..tak perfect!
tapi pastinya kan jadi pengajaran di masa kan datang agar lebih lebih lebih berhati2...InsyaAllah:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran