CETUSAN MINDA

.Ikut Kata Hati...

Salam..
Susah juga ya..bila kata di zahir tidak seiring dengan kata di hati!
Uhh!..Apa taknya..
Baru semalam beri memo nak membisukan diri..
Tup2...aiks!...
TERTAIP n3 ni pula...huhuuhuhu
Susah yaa nak menyekat apa yang dah suka..
Cam pernah dikatakan teman......:
"Dia ni kalau tak jumpa laptop sehari...menggeletar dibuatnya!!!"
(Erkkkk!...mana ada k Jue..pandaiii laa...;p...)
Maka n3 yang TERPUBLISH ni juga semata2 mengisi masa
Apatah lagi bila duk 'bertapa' dlm percutian camni...ermm..

Cerita Pagi Tadi 

Sebelum bf..di 8TV,HotFm...
Ada Cikgu Shida!!Si Aisha minat dia nii...aduhaii!
:
:

Dan Selepas bf,




Sempat berurus niaga jap..:p....
tapi yang nak tunjuk di sini:
Suka tengok buku2 ni...Menarik je!
Berwarna2 gambar dengan infonya
yang ringkas tapi padat
Saiz pun cute jekk!!
ermm..
Memang Suka!
Children's Encyclopedia???
Ye lahh..
Untuk ankanda...
Yang pasti 
mak budak ni pun boleh juga tumpang sekaki...
:)








 :
 :
Cerita Tengahari tadi...

Sementara menunggu Si ayah & Si Abangnya Aisha solat Jumaat..
Maka keboringanlah Si Aisha sebab 'partner' gaduhnya tak de..
Siapa lagi kalau bukan si abgnya ..
....dan dalam tempoh itu juga..Aman jee lam bilik....
Tak dek lee adegan rebut channel tv ke...rebut bantal ke...

 &
Si maknya Aisha...
tak dek kerja...cari kerja...!!..:p


:
:
Cerita Petang-Petang Tadi..

 ...sambung baca

 Tertarik dengan kisah pelakon tabah yang mengidap kanser yang kini dikatakannya sel kanser merebak
ke bahagian paru-paru & hati!
Apa yang menarik,sikap tdk berputus asa mencari penawar disamping 
pasrah menerima ketentuanNya..
Dengan amalan rawatan berlandas Al-Quran,memberikan beliau kekuatan & ketenangan
hingga ke hari ini manakala rawatan tradisional yang menjadi amalan  seperti
Habbatussauda,Minyak Zaitun Dara dari Palestin & Biji Aprikot dari Australia.
Mengambil sedikit petikan,
"Jadi apabila ada pakar perubatan mengatakan,punca sebenar seseorang itu mendapat kanser disebabkan TEKANAN hidup yang dihadapi selama ini,Kak Yan setuju sangat"

ermmm...
Tekanan Hidup..Stress!
Memang tak elok utk kesihatan kita kan...

Dan

Cerita Malam ni...

Apa lagi...



 ...TERTAIP n3 lakkk...!
erk!
:)


SEKIAN...
:)


** Lokasi : Bilik 316
:)


9 comments:

Afida Anuar said...

Kak Tinie!!!..comellll!..maksud fida entry ni..pasai nak menyorok tak jadi..hehe.

eh kak tinie pun comel juga. Rasanya fida pun macam akak jugak la. Kalau sehari tak bukak laptop, rasa menggeletar..err, tp takde tv berbulan2 relek je...;)

Tinaz said...

My dear friend, assalamualaikum..:)

Hari ni kurang aktif sikit nak berjalan di alam maya sebab tak berapa sihat, petang tadi baru rasa ok sikit..:-)

Baru balik dari Senawang ni...erm dah kol 3 pagi rupanya, sebelum tidur ziarah blog sahabat dulu, rupanya ada cerita baru...:-)

Oklah sahabat, nak zzzzz dulu nite..:)

sal said...

memang tertunggu n3 tinie..

klu bercuti nulis rasa mis..

moga sihat selalu sepanjang bercuti..

Cikli said...

biasa ada sleepwalking.
ini mesti sleepblogging haha

kak Erna said...

assalam tini..TERTAIP tu..
bila 'TER' panjang jugak cerita tini ye..bila betul2 bersedia..pendek pulak kan..he he.
akak harap selalu2 lah tini "TRETAIP" tu..seronok kaka dapat baca cerita tini yang panjang ni..

mamawana said...

Assalam sweetie Tinie..

Cuti cuti berentri entri... rindu catatan kamu.

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Sis Tinie,

Semoga sihat sekeluarga.

Tak pegi cuti2 malaysia ker cuti sekolah ni.

Temuk said...

Assalamu'alaikum Cikgu Tinie
Pakcik Temuk ucapkan terima kasih kerana sudi singgah ke blog Pakcik. Itu untuk isi masa pencen & seronok-seronokkan hati sendiri saja. So, you will not learn much from it. I like your blog as it touches a lot about family life. Others can certainly share your happiness, and learn some tricks in handling children. Have a nice day!

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله :)

Moga kitak sihat hendaknya dan berada dalam rahmat kasih sayang~Nya..:)

Ermmm...kitak pun pegi bercuti erk! Sesekali setelah penat bekerja perlukan rihat seketika, lari dari suasana yang mencengkam, tapi sik dapat lari blog ya! :)

Missed banyak N3 kitak di sitok, kelak cuba juak luangkan masa utk membacanya..:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran