CETUSAN MINDA

..Esok Harinya!...

Msg 1-Vit.B coenzyme..coenzyme tuh cm ne?
Msg 2- Tcher(teacher) secondary growth tu cm ne?
Msg 3 - Contoh bhn perencat?
Msg 4- Tcer,kambium vaskular membahagia scr jejarian mbntk gelang kambium..kn?
Msg 5- Dlm b.4f4 (bab 4 form 4..uhh..susah lakk cikgunya duk tenung maksud msg!!)
importance of water ada lubrication..cm ne ekk?
Msg 6- Bendalir Sinovial??
Msg 7-Anemia sel sabit 2 camne ek?
Msg 8- Apa synapsis 2(tu)..?
Msg 9- chemorcptor periferi 2 bab mana  ek ckg?
Msg 10-hormone estrogen baiki lpsn dlm uterus..progesteron utk menebalkan lagi..kan?
Msg 11- Knp enzyme perlu dlm kuantiti skit?



ermm.....
Masih menunggu ...
Sambil menaip n3 nii..
Uhhh!
Andailah anak2 didik serancak malam ni bertanya...
Bahagia gurunya...!!!!
:
:
:
:
V
Khas Buat Anak-Anak Didik...
Azizan,Azim,Afiq,Afif,Akhlima,AimeZukri,Ain,Aishah
Fatina,Farah ,Hanisah,Hashahrul,Hasnul,Hidayah Zakaria,Hidayah Rashid,
Ismadurra,Ikhwanul,Khairi,Mardhiah,Myshitoh,Naim,
Nik Naim,Nadia,Syidah,Saidatul,Shima,Shawal
Tg Liyana,Wawa,Zarah,Zuhasnie,
Zarina,Zakiyyah







16 comments:

DAMAI IMPIAN D'BANGI said...

Salam sis Tinie,

Anak bujang akak tgh bersungguh2 buat rivision nih siang mlm..sesekali jer keluar dari biliknya utk jamah makanaan..nak score habis2an katanya..

Akak yg suspen ni hanya mendoakan kejayaan dia menjawab paper bio esok..doakan juga ye cikgu tinie, smg kesemua anak didik tinie pun beroleh kejayaan cemerlang.

Pn Kartini said...

To my lovely sis Yatie:)

Salam akak..
hehehe..sama2 berjaga lak kita yaa..:):)
Kalau tini ni berdebar suspen kat anak murid..rasanya akak lagi suspen nihh..
Akak pesan pada anakanda..jangan spot soalan..!baca soalan ,tgk rajah betul2..ingat & fahamkan konsep/istilah biology lebih2 lagi utk soalan btk KBKK..InsyaAllah..:)

Moga segala usaha anak sis & anak2 didik tinie perolehi kejayaannya..:):)

MaizaC'Joe said...

Salam My lovely sis Tinie

fuh! bio..........
teringattt.. study dulu2.. hehe.. tp time tu xda fon.. xbleh nak msej cgu..

good luck utk semu student akak... jwb baik2 jng gopoh!

Pn Kartini said...

To my lovely Maiza:)
Salam dear:)
tulah kan..dulu2 kita nak msg2 guru pun tak dek chance kann..:):)
Pe2..thanks dear.insyaAllah..pagi esok beri amanat terakhir..;)...mudahan usaha mereka diberkati:)

Afida Anuar said...

Moga najah semuanya anak didik kak tinie..insyaAllah..

hehehe, tak menang tangan nampaknya kak tinie menaip jawapan...

Abd Razak said...

Assalamualaikum :):)

Moga kitak sihat hendaknya lebih-lebih lagi aritok debarannya berada di kemuncak..:)

Tiada lain yang mampu kita buat setelah berusaha bersungguh-sungguh baik dari kalangan pelajar mahupun kitak sebagai guru mereka hanyalah berdoa kepada~NYA dan berserah sepenuhnya kepada~NYA..

Kamek doakan semoga anak didik kitak dipermudahkan Allah dalam peperiksaan mereka aritok dan dianugerahkan ketenangan dan semoag mereka berjaya..amin..:):)

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Semua perkara dan soalan yg cikgu lalui ni, mmg saya dah lalui sebelum dan masa kini. Tetapi biasalah, bukan mrk tak tahu kerana semua jawapan sudah ada dlm buku Sistem. Apatah lagi, dlm keadaan skrg, maklumat melimpah-ruah dlm buku, nota2, PnP, internet, modul2 guru pakar. Sepatutnya skrg dah tahu btk gambaran soalan dan b/mana menjawabnya. Cuma pendekatan saya lebih kepada gambarajah dan sememangya guru Bio, mesti pandai melukis dgn free-hand sbg centre-focus! Wallahulam

Zaitun said...

Moga semua yang mengambil peperiksaan Bio dipermudahkan dan beroleh kejayaan.

syahbandar87 said...

msg2 tu dihantar kt akak time diorng exam ke??hehe

Werdah said...

Salam Tinie

Tentu berdebar mereka yang ambil peperiksaan, lebih berdebar gurunya kan.. mudah2an mereka dapat menjawab dengan tenang.

Pn Kartini said...

To my dear dik fida..:)

Salam dear..:)
Tapi geram ada gak..!masa lam kelas siang tu tak nak tanya habis2an!eeii..
Ada lak tuu..tanya cam nak jawab esei..uhh..last2 suruh refer notes!senang citer..hehe

Mudah2an mereka berjaya:)

Pn Kartini said...

to Mr Abd Razak

:)
Salam kitak..:)
MOga ktk sihat di sinun..:)
Tksh utk doa2 kitak...
Begitulah kmk pesan pada anak2 didik semlm..melangkah jek exam hall..berserahlah padaNYa...InsyaAllah..:)

Tq yaa kitak:)

Pn Kartini said...

Salam To Mr Tajnur:)

Apa yang nampak..pelajar kini kdg2 mahu semua perlu 'disuap'..ermm..Namun apa yg dilalui ni..bersyukur juak..sekurang2nya dia org bertanya..dan cuba sedaya yang termampu..moga Allah perkenankan usaha mereka..:)

thanks utk tips kitak:)
mmg wajar bahh..kitak sifu bio kamek tukkk!!

Pn Kartini said...

To my dear Sis Zai:)

SAlam:)
InsyaAllah...mudah-mudahan...
Tkskh sis..:)

MOga akak sihat2 di sana;)

Pn Kartini said...

To Mr ShahBandar87

salam:)
heheh..ada jugak semlm buat lawak suruh cikgunya tunggu lam toilet!!aduhaii...konon nak tanya jawapan bio!!:):)macam2..!!

Pn Kartini said...

To my dear sis Werdah:)

Salam sis..:)
Nampaknya debaran dah mula menurun niii..hehehe..dah merdeka pun dia org..mudah2an mereka berjaya:)

Tksh sis..
MOga akak sentiasa dilindungiNya dan sihat2 selalu:)Take care:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran