CETUSAN MINDA

Debaran Semalam..

Cerita Semalam  :

Alhamdulillah..
3.30pm
Berakhirlah debaran semalam
Ada yang tersenyum puas...ada yang tersenyum tawar..
 Reaksi yang sudah lali gurunya berdepan
dari tahun ke tahun seterusnya..!! 
ermmm...
Debaran hanya reda seketika& akan kembali semula bila 
masuk je Bulan MAC 2011
dan kemuncak debaran mengatasi aras normalnya...
pada hari keputusan diumum..
Uhhh!

Wajah-wajah kenangan Anak didik tersayang...semaLAM  :


Untuk Kalian..
Selamat Merdeka...
Moga masa yang ada dipenuhi dengan aktivi berfaedah..
&
pada yang bernasib baik..erk!!! 

Afif,Khairi,Shawal,Hidayah Z,Hidayah R,Akhlima,Ctoh,Liyana&Zakiyyah

Selamat untuk ber PLKN!!!

&
Cerita Hari Ini
Mahu kosongkan minda..boleh fokus utk aktiviti cuti2 dengan aman :P
(biarpun semalam dapat arahan untuk masuk meeting next week..
erkk!! lam cuti2??!!)
Grrrrrrr!!!!
Ok lupakann..lupakan..relaksss!! 

So..
Hari ini..terapi di dapur  
Latar belakang gambar2 di atas..
siap dengan penimbangnya..dan yang penting
kertas Resepinya tuu...!!!
Thanks utk Pn Yatie-Sinar Kehidupanku
Hasilnya...
Inilah seadanya ...

:)


20 comments:

Abd Razak said...

Assalamualaikum..:):)

Moga kitak sekeluarga sihat hendaknya dan sentiasa dalam perlindungan~Nya..

Alhamdulillah, dah berakhir segala rintangan cuma menunggu keputusan apa yang telah diusahakan selama ini dan harapan semoga mendapat keputusan yang lebih baik dari tahun yang lepas..amin! :)

ermmm...sedap donut tu, suka..:):)

IMANSHAH said...

salam

samalah kita, anak2 murid saya pun habis semalam..alhamdulillah berakhir sudah

kakcik said...

Tinie sayang...

sungguh gebu donat itu! Pandai Tinie membuatnya walaupun berpandukan resepi. Tak bercuti ke mana-mana ke? :)

mamawana said...

Amboiii....sedapnyer donat tuuu

Afida Anuar said...

Alhamdulillah..lega sudah bab peperiksaan...nanti bab nak ambil result debaran kembali muncul...hehe..

Mcm best je donut tu kak tinie, takmo share resipi ke? fida tak pandai buat.. tapi kalau ada resipi pandai la..hehe

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Udah abis tension kitak kinek tuk owhh! Minggu baru ajak rileks, katya gago dgn mesyuarat indah nak. Mesti jak kita urang guru sains n maths pegang `guru kelas` setiap tahun. Bukan ya ajak, Ranc. Mengajar mesti disiap awal tahun bersama persediaan target keputusan pelajar2. Eh! pandey kitak molah kuih owhh, ya dinamakan anugerah w/pun kita org kecil (Mun udah +/_53kg). Biasa kata orang, `Good things come with small packages`

ibuintan said...

as salam cikgu Tinie,

lega semua dah selesai ye, semoga semua anak didik dapat membuat yg terbaik kan..

wow, gebunye donut, my peberet tu..nak satu

Werdah said...

Salam Tinie

Alhamdulillah dah berakhir peperiksaan, tinggal menunggu keputusannya lagi, semoga semuanya beroleh kejayaan.. donut tu cantik dan gebu tentu sedap...

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Salam:)
Semoga kitak sentiasa dalam sejahtera dan sihat2 selalu:)

Tksh yaa sentiasa doakan yang terbaik utk kmk dan juak utk anak2 didik:)

owhh!kitak suka yaa donut..bolehlah buat tempahan dari kmk tukk..hehe:)

Pn Kartini said...

To Mr Iman:)
Salam:)

Alhamdulillah...sama2 kita merdeka yaa..siapkan diri utk berjuang utk anak2 didik 2011 lakk yaa..:)

Pn Kartini said...

To my lovely KakCikS:)

Salam KakcikS tersayang:)

hehehe...resepi dihujung jari sis..
janji senang & mudah nak buatnya..hehe:)

Ops!tini now cuti kat Bukit Gambang Resort City lakk nihh...:)

Pn Kartini said...

To my dear mamawana:)

salam mama:)
lembuttt lagii tuhh..:)
sesekali merajinkan diri try buat..aduhaii:):)

Pn Kartini said...

To my dear dik fida:)
Salam dear:)
Senang jee tu dear..
Fida just click pada website Pn Yatie Sinar Kehidupanku yg akak taip tu..akak dah link utk resepi donut gebu!!:):)

Selamat mencuba yaaa..:)

Pn Kartini said...

To Mr Sifu Tajnur:)

Salam:)
Alhamdulillah..legalah skit bila dah habis exam tukk(camlahh kmk yang ambil exam !)
Actually kmk dah byk tahun sik pegang guru kelas...sekadar terlibat dlm unit kecemerlangan SPM bahh..:):)
Kali tuk..meting pelan strategik&profil sekolah..uhh!

Siklah pandey..
agaknya mun kitak refer resepi tukk..mesti kitak pandey juakk!

Pn Kartini said...

To my dear Ibu Intan:)

Salam sis:)
alhamdulillah..gurunya pun rasa cam merdekaaaa jekk:):)

Ooo akak suka yaa Donut:):)
Jom mai umah..;)

Pn Kartini said...

To my dear sis Werdah:)

Salam sis:)
Moga akak sihat2 di sana & dirahmatiNya selalu:)

HAri tgk gambar di blog Pn Yatie tu..mmg nampak lagi gebu donutnya..kiranya donut tinie tu idoklah segebu tuan punya resepi..hehehe:)

ckLah@xiiinam said...

Selamat menghabiskan cuti!

:D

kak Erna said...

salam tini...
waaah dah jadi dah..donutnya..akak masih tepung lagi..tepung dah beli..cuma belum jadi kuih..
insyaallah..anak didik tini akan berjaya dengan cemerlang..

Pn Kartini said...

To my lovely sis CkLah:)

Salam:)
thanks sis:)
Namun ada meeting yang interframe lakk next week..tapi tak pe kann..Aku yang menuruT Perintah!:)

Pn Kartini said...

To my dear Kak erna:)

salam my dear sis..:)

hehehe..tapi kan sis..tinie tak jumpa laa tepung berprotein tinggi tuu..guna tepung low profile biasa2 jee..heheheh..;)

Akak buat mesti lagi lagi bertambah gebu nihh donut tu..;)

Ok sis..take care:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran