CETUSAN MINDA

..Lagi-Lagi Citer!...


Assalamualaikum 
Tuan blog mulakan bicara
dengan masih dalam mood bercuti-cutian
Maka bertambah-tambah rasa ceria dan berbunga2 di hati!
maklumlah...namapun bercuti..
Maka minda pun turut bercuti
dari memikir soal kerja
dan lain-lain.

Hari tu,
tuan blog berkongsi cerita pasal cuti2 !
Tak sangka pula rupanya ada yang tertunggu 
Cerita-Ceriti Cuti Bahagian 2!!
(..to my bro....thanks yeee...terjah juga blog CM ni...huhuhu...)

Untuk itu...n3 kali ini
(...bersiaran di umah mak...cuti2 kampung nihh!..)
:
:
V
CERITA CERITI  CUTI   II
:)


Setelah 2 malam ber'tapa' di sini..
:
:
V
Hotel de la ferns...


Maka turunlah tuan blog dari atas bukit nan tinggi
untuk ke destinasi feveret!

:)

Perjalanan cuti2 m'sia ni juga merentasi pemandangan menghijau
dengan bukitnya.....langit membiru yang terbentang luas..
dengan cuaca yang indah terang benderang..
Syukur!
:
:
:
V

Sebaik sampai ke destinasinya..
Kita 'menumpang' pula di sini
:
:
:
V
...Juga buat kali ke-2 ..KHALIFA INN menjadi pilihan
Dengan kedudukannya yang strategik ..bilik yang bersih..besar
dengan harga berpatutan...& yang best amp; ber' wi-fi' gitu
:)

BOLEH TEKA KE ....
DESTINASI FEVERET NI???
:
:
V
Jap!
:
:
V
...KELANTAN..
dan KHALIFA INN berada di WAKAF CHE YEH
(....kepada yang ingin menginap betul2 di dalam bandar KB,
bolehlah mencuba HOTEL KHALIFA  SUITES & APARTMENT)

:)

Keesokan tuan blog 'cuci-cuci mata' ke sini pula
:
:
V
..Pengkalan Kubor..

Mungkin yang datang hendak memborong barang2 hantaran ke,
tuala ke...pinggan mangkuk ke..gelas ke..baju ke...handbag ke...
Tapi tuan blog kali ini memanggggg cuci2 mata
dan yang berkenan di hati sekadar
:
:
:
V
...pin tudung tuu WAJIB kena cari di sini...!
Ops!!...Buku kuning tuu..tak dek yaa dijual...sekadar nak beritahu
ingat bawa sekali buku tu konon-konon nak study!!
tapi sampai ke sekarang..aura nak bacanya tak juga kunjung tiba..huhuhu



Dari Pengkalan Kubor ,
tuan blog singgah pula ke sini..
KB MALL..
Yang menarik..bila sampai waktu bersolat jumaat
beberapa premis perniagaan akan ditutup ..sehinggalah
pukul 2..baru ia akan dibuka semula..
:
:
V
menghormati waktu solat jumaat.....
memang TERBAIK...
suka!..
:)





Sesi jalan-jalan cari makan...akhirnya..
kita singgah ke sini
:
:
V

...antara santapan utk lunch!..


Santapan utk malam pula ....
kita jalan-jalan cari makan di Wakaf Che Yeh
:
:
:
V
....mencuba 'mee celup' & somtam..
Sesekali Aisha makan beralas daun pisang...berselera!
:)


Keesokan...
Sebelum meninggalkan KB
sempat tuan blog singgah ke sini
:

:
V
Pasar Besar Siti Khadijah..

Kelihatan di dalam gambar deretan motorsikal kuasa tinggi 
kepunyaan rombongan ' I Love Perlis' yang juga menginap
di Khalifa Inn..





DESTINASI  TERAKHIR...

Paling best!
Sebab..
:
:
:
V
...berada di KAMPUNG HALAMAN sendiri..
Jumpa wajah-wajah tersayang!;)

Cam biasa bila berada di umah makbonda
Memang tak dapat lari dari ...
:

:
:
:
V
..makan dan makan..uhh!
- Sempat menjamah 3-4 ulas durian kampung yang disponsor 
(tq to my bro....next time...sponserrr lee lagiii...!)
- Sempat merasa puding buih berkuah + spagetti masakan kakak ipar
- Air dragon fruit + susu - hasil buatan anak sedara..best!
Dan
- AIR TEH TARIK special dari makbonda....aduhaii!
:)




Sempat juga tuan blog menjamu mata dengan..
:
:
V
...antara 2 pilihan...!
:P




Agenda makan diteruskan lagi..

:
:
:
V


Sarapan pagi yang disponsor lagiii...Roti Nan + Ayam tandoori
Best!
(...moga dimurahkan rezeki buat abang sulong!..Amin...)



Uhh!
n3 nan panjang!
Rasanya tuan blog minta izin menamat laporan 
Cerita Ceriti Cuti buat kali ini..
:)
Moga ia bisa menjadi catatan indah sebagai kenangan manis
di ruangan blog CM ini

Terima kasih kepada yang sudi membaca!

Moga Menceriakan Anda
:)



































10 comments:

sal said...

best-nya..
jauh berjalan, luas pandangan,banyak pengetahuan..
selamat bercuti,moga ceria2 selalu bersama keluarga trsayang.

Abd Razak said...

assalamualaikum...:)

Semoga kitak sentiasa dalam limpahan rahmat kasih sayang Allah s.w.t. serta dikurniakan kesihatan yang baik...aamiin

Indah percutian kitak, segala penat lelah di sepanjang musim persekolah sebelum tok hilang semuanya. Makan pun sedap-sedap, boleh jadi naik berat badan kitak hehe.

Kamek masih dalam perjalanan pencarian tempat menimba ilmu dan belum terhasil lagi.

Selamat bercuti kitak...:)

Kunang-Kunang said...

Sis tinie,

Semoga bergembira ketika bercuti ni.

Aduus, jeles ni, semua orang asyik bercerita pasal bercuti, akak dok terperuk kat rumah..uuh, uuh

Kengkawan said...

i like d food much:)

anyss said...

Assalamualaikum,
Fuhhhhhhh windu nak balik kg daaaaaa!

Acik Erna said...

assalam tinie..memang seronok bila dapat melihat gambar2 tini bercuti..

Kamsiah said...

salam
saya tgk pic gunung tu,dah tau situ gua musang hehe..
kat sana PRU mcm dah esok lusa,kan...penuh bendera parti warna warni...

Pn Kartini said...

To my lovely Kak Sal:)

Salam kak..:)
Bila cuti nilah kan kak nak jalan2 jauh skit..masa utk rehatkan minda..:)


To Mr Abd Razak:)

Waalaikumusalam ktk:)

Moga kitak sihat2 di sinun dan dipermudahkan segala urusan ktk..

Aukk..masa utk rehatkan minda tuk..mmg sik mauk ingat kerja2 sekolah pun..(biarpun terbawa juak kerja2 sekolah..!!huhuu..tapi sik usik!!)..aduhaii..
:)


To My lovely Kak Ani:)

aduhai kak...jangan jelesss...
nanti2 andai ada kelapangannya..akak pun leh ronda2 jugak kan...:):):)
Take care sis!


To my dear Kengkawan:)
Yuppppp.....makan dan makan...
lepas tu....terlebihhh sudaaa...huhu...aduhaii


To my dera anyss

Jangan sedihh...InsyaAllah bila ada kelapanganan dan masanya..pasti sampai juga hajat utk balik kg tuu...:)Cheer up dear!


To My dear Kak Erna:)

Salam kak..:)
Sebegitulah kak...rasa seronoknya bila bersama orang2 tersayang..ceria je kan..;)

To my dear Kak Kamsiah:)

Salam kak:)
Woowww.....tgk gunung jeee dah tahu ke mana yaa...:):):)mmg terror nihh..:)
Pe2..memang satu pemandangan indah dgn dimeriahkan lagi bendera2 berkibaran gituuu...huhu;)

Nur-nba said...

Seronoknya melihat gambar2 percutian Kak Kartini sekeluarga.. Masa cuti nilah dapat berkumpul dengan ahli keluarga terutama adik beradik.. Memang meriah.. Sedap betul tengok durian tu.. :D

Pn Kartini said...

Aduhai dear..seblm g cuti tuu..mmg pulun habis pbs2 ...huhu...so bila cuti tuu...mmg tak hingattt sekolahhhh..huhu..
Bab2 mkn durian tuu...kn control jgk tuu...kut terlebih sudaa...;-)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran