CETUSAN MINDA

Berakhir Sudah..Syukur!


Alhamdullillah..
Semalam..
selesai satu episod yang membuat bercelarunya perasaan sebelumnya
(apa taknya...dalam berbelas-belas tahun jadi guru...
dengan ilmu yang kurang di dada...
'terlantik'lah pula sebagai fasi!..memang 'tragis'!..)
Bagaikan terdengar2 jee lirik lagu
" Sudah.. Cukup Cukup Sudahhh....Cukup Sampai di sini sajaaa..."
hehe..

..sakan buat persediaan utk model2 pengajaran..uhh..
..bila mula saje pembengkelan guru2...sedikit lega JU ni..:)
..bila masuk sesi pembentangan....hati dah mula girang!
( sebab kan berakhirnya kursus!....YYYeesss!..)


Alhamdulillah..
buat ikut kemampuan..
Sekadar menjalankan tugas yang diberi
dan sekadar berkongsi ilmu
yang diperolehi...
Syukur!
DipermudahkanNya..
Amin..

&
Semalam...
Sekembalinya ke rumah
panasnya lain macam jee..
dengan pening+ tegang urat di leher dan bahu
(kalau ikut lam tennet....pening sebegitu..simptom ke'tension'an...
ermm..
cari juga lam google.. 
Hasilnya :
:
:
:
:
V


&
Mana2 yang ingin membaca 
tips untuk mengurangkan rasa pening & ketegangan otot
disebabkan stress
bolehlah ke sini  :



Tapi kan..
Yang buat tuan blog tergelak..
bila terkena dengan ayat anakanda Aisha..
bila makbondanya kata..
" Mak panas ni.."
Nak tahu apa kata Aisha??...
:
:
:
V
"Mak panas....
Mak banyak dosa ke??..."

Erkkk!!
(terkedu!)

:p

10 comments:

Nur-nba said...

Salam. Kak Kartini, maaf sebab buat akak menangis..

Syukurlah semuanya dah selesai dan dipermudahkan.. Giliran Nur pula nanti.. :( tak siapkan lagi tutorial.. Mood takde lagi.. Macam mana tu???

Tergelak bila baca ayat dari mulut Aisha, dia mungkin terlepas cakap tu.. :) hehe..

Pn Kartini said...

To my dear Dik Nur..:)

Salam dear..:)
Tersentuh menghayati klip video di blog Nur..
Sayu jee...
Syukur dik...memang legaaa sgt2..maybe 1st ber'JU'..aduhai..apatah lagi akak yang tooooo allergic dgn microfonn..huhu...
Anyway..Good luck utk Nur..InsyaAllah..Nur Mesti leh buat yang terbaik!
:)

Uhh.,.kdg2 apa yang terkeluar di mulut Aisha tu..kita pun tak jangka..hikhikhik..

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله

Moga kitak sihat hendaknya di sana dan sentiasa dalam pemeliharaan Allah SWT...aamiin :)

Alhamdulillah dan tahniah atas kejayaan melaksanakan tugas dengan baik, pasti banyak ilmu yang tercurah dan dapat kiranya guru-guru laksanakan dalam pembelajaran kelak. :)

Terima kasih untuk link yang membicarakan tips untuk mengurangkan rasa ketegangan dan pening...:)

Acik Erna said...

asalam tini..amboi nakand aisya..pandai bercakap ye..he he..sampai tak terkata ibundanya.
harp tini dh sembuh dari rasa panas dan sakit kepala.

Maiyah said...

salam..

Alhamdulillah segala berjln lncr
hehehe bdk2 mmg stret to the point

~ yus ~ said...

salam kenal pn Kartini...

mmg terkedu bila anak cakap mcm tu ya...

tp skrg ni mmg musim panas, susah nak nampak hujan...

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Waalaikumusalam kitak:)
Moga dirahmatiNya selalu dan sihat2 hendaknya..:)

Alhamdulillah..
Memang berat amanah yang diberikan tu..sebab tulah bila dah selesai..lega sgt2:)

Moga link yg kmk berik tuk..mendapat manfaat bersama:)

Pn Kartini said...

To my dear Kak Erna:)

Salam kak:)
heheh...memang tergelak bila dgr Aisha cakap..:)
selamba jee ..:)
Alhamdulillah kak...kalau seblm ni..3-4 hari pening tak hilang2..maybe tension utk berfasi kutt....bila dah selesai..kurang skit sakitnya...
:)Pening tension kak..huhuu

Pn Kartini said...

To my dear Maiyah:)

Salam:)
ALhamdulillah...dah selesai & berakhir satu debaran:)

Aduhaii...ragam ank yang selalu mencuit hati bondanya...:)

Pn Kartini said...

Salam to my dear Pn Yus:)

Tksh kerana sudi follow blog CM ya:)
Rupanya org sini dah pun follow blog Pn Yus..:):)

aa'ahh kan..memang panas kan..
ni nak bersukan2 lakk di sekolah..sabar jekk lah..aduhai:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran