CETUSAN MINDA

..Akupuntur-Lah Pulak?!..:p


Citer 
Hujung Minggu Lepas..


Bekam...!

Nampaknya tuan blog mem'bekam'kan diri 
Rasanya masuk kali ke-4 kuttt..
Pernah juga dengar orang cakap..
"...kalau dah sekali berbekam tu...jadi ketagih...kena bekam selalu.."
(...dalam hati berkata juga.."yyyeeeee keee???...)
Kali ni berbekam..
Rasanya bukanlah kes ketagih ke gian kee..
cuma sekadar berikhtiar mengurang rasa ketegangan
di  leher dan bahu..
(mungkin stress + busyyyyy..!!! uhhh..)
Lagipun  berbekam sememangnya antara sunnah Nabi 
Pastinya banyak kebaikan !

Tapi yang terkedunya...
bila...
"...saya buat untuk puan 40 cawan boleh????"
erkk!!
Time tu bila dengar je cam tu...
mulalaaaa  terfikir..
"..orang ni memang nak rawat kita keee....
atau nak untung bisness nihh...."
(ya laah...1 cawan bekam = rM15..kalau 40..ermmm..)

...gambar dari google...

Memandangkan tuan blog tiada terlintas nak buat sebanyak itu
Maka berbekamlah sekadar yang mampu...
Just 20 cawan!
;)

Tengah berbekam..
"Puan....nanti2 puan buatlah pula akupuntur
Haahhh!


Agak2....
camne rasanya yaa..
SAKIT TAK?!
erk!



8 comments:

Acik Erna said...

assalm tini..dua dua akak rsa tkut..bekam dan akupuntur

Abd Razak said...

Assalamualaikum kitak..:)

Moga kitak sihat hendaknya dengan izin~Nya dan sentiasa dalam rahmat kasih sayang~Nya...aamiin

Kamek pun baru jer buat rawatan tok ambil 22 cawan dari atas kepala hingga ke pinggang. Alhamdulillah kurang juak rasanya pening-pening tok.

Akupuntur pula, banyak kali juak dah dirasa, rawatannya very light dan sik sakit...:)

Nur-nba said...

Waaaa.. Takut nak berbekam.. Tak sakit ke kak? Biasanya ambil masa berapa lama untuk satu sesi?

Panglima Muda said...

salam, panggil hantu sedut darah, pasti anda akan kurus

Pn Kartini said...

To my dear kak Erna:)

Salam kak:)
Mula2 memaNG takut juga berbekam..tp bila fikirkan ingin berubat ..beranikan saje..:)
Yang akupuntur tu..tak cuba lagi..aduhaii

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Waalaikumusalam ktk:)
Moga ktk sihat2 di sinun..:)

Bagus ktk owhh...dua2 ktk cuba..:)
utk akupuntur tuu...kelakkk lahh kmk fikir..bila dtg aura berakupuntur...InsyaAllah..leh cuba :)

Pn Kartini said...

To my dear dik Nur:)

Bagi akak..InsyaAllah..taklah sakit sangat..cuma bila siap berbekam tu..pedihlah sikit bila kena air..:)
InsyaAllah..nak berubat kan..:)
Rasanya ..30-40 minit kut..depends on berapa cawan bekam kita buat..:)

Pn Kartini said...

To Panglima Muda:)

Aduhai..
bukan bab nak kurus ni ..sekadar mahu berubat ikut sunnah..
:)
Kita sekadar berusaha..kan..:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran