CETUSAN MINDA

...Tunai Janji..


n3 kali ni..
Sekadar memenuhi permintaan sekaligus 
menunaikan janji kepada dik Nur-nba untuk berkongsi sedikit ilmu
bagaimana menghasilkan gambar yang mempunyai text yang 
bergemerlapan lagi bling-bling gituu..
:
:
V
Imbasan gambar dalam n3 ' Genap 3'
:
:
V
..tak dek lahh glamer sangat..huhuu


Rasanya mungkin ada di antara sana sudah tahu cara
bagaimana membuatnya...
Namun kepada dik Nur atau sesiapa yang berminat bolehlah
jadikan n3 ini sebagai panduannya...
(..kiranya tutorial berbloglah nii...:p...)


Step 1 :  
Pilih gambar menarik  yang telah kita saved dalam komputer
Contoh gambar yang ada dalam simpanan tuan blog :
:
:
V

Step 2:


Step 3:
Klik browse untuk pilihan gambar & upload  gambar berkenaan

Step 4 :
Setelah gambar telah siap diupload..
maka di sana terdapat pelbagai pilihan utk kita
samaada ingin meletak text/glitter text/glitter background/frame etc.

Untuk tuan blog..
setelah beberapa kali try & errornya....
kejap preview..kejap tukar font..kejap itu..kejap ini..
Maka terhasillah
:
:
:
:
:
:
:
V




...award yang tidak seberapa kepada  yang sudi...
 ;)

Sekian..
Sesekali bertutorial ...

-Selamat Mencuba!-

:)






10 comments:

gadisBunga said...

yey...terus bling blingg!!

Nur-nba said...

Kak Kartini sayang,
Alahai... camne boleh sesat komen tu.. Sabar ye kak.. Maybe line internet tak berapa ok.

Detail betul tutorial akak ni.. Tq so much kak.. Nanti Nur cuba ye.. Really appreaciate your help!! :) Sayang akak.. Love U!! :D ~~hugs~~...

Nur-nba said...

Kak, Nur angkut award ni ye.. TQVM. :):)

Abd Razak said...

Assalamualaikum kitak..:)

Moga kitak sihat hendaknya di sana serta sentiasa dilimpahi rahmat kasih sayang Allah s.w.t...aamiin

Boleh juak cuba-cuba polah pastok, anyway terima kasih atas award. Boleh tampal di blog kamek kelak.

:):)

MulutPayau said...

terima kasih dik berkongsi...
Akak dah lama teringin nak buat tapi tak reti...lepas ni boleh lah try buat...

Akak nak ambik award tu....

Kamsiah said...

kalua bab edit gambar,saya suka photoscape atau adobe photoshop...tp selalunya guna utk letak watermark ja..tu pun kalau rajin hehe

ieda said...

dah lama sya x buat blink2 nie, dah x cukup masa huhuhu, dulu minatlah, mula2 berblogi

Acik Erna said...

assalam tini..cantiknya..ada pulak bunga ros merah..merah akak terpikat terus.sangatlah berterima kasih dan seribukali sudi..

sal said...

syukran atas tutorial ni..akak ni pun nak try..
nak tanya2 malu..tapi malu bertanya tak nampak jalan..trimakasih daun keladi..

Pn Kartini said...

To all my lovely friends..:)

Dik GB,Dik Nur,Mr Abd Razak,Sis MP,Sis Kamsiah,ieda,KakErna,Kak Sal:)

Moga kalian dianugerahkan kesihatan yang baik...dan dirahmatiNya selalu...
Tksh ats kesudian..;)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran