CETUSAN MINDA

...Tahun 3000!



Masalah Pelajar Terpaksa Memikul Beg Yang Berat Ke Sekolah
Akan dapat Diatasi...bila..



Mana-mana Yang Malas Untuk Bersenam
Akan dapat diatasi....Bila...



Kaum Bapa Yang Penat Berjalan Melayan Kaum Ibu  Shopping Sakan
Juga akan dapat diatasi...Bila...



Kanak-Kanak pastinya terhibur  berada di dalam  rumah
Bila...



Kurang stamina para atlit juga  boleh   diatasi
Bila...



Masalah si suami menunggu lama si isteri menyiapkan diri
Akan dapat diatasi...bila

ermmm...
Bior Betul!!!!
Tapi ....kalau betul semua tuu
best juga kann??!!
;)


 


29 comments:

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله.. :)

MOga kitak dilimpahkan kesihatan yang baik dan ketenangan dalam beribadah kepada~Nya..:)

Allahu Akbar...sik berani kamek ehh, kelak ada orang beribadah seperti solat guna robot..adoheh..:)

Di sekolah pun dah sik ada guru, semuanya robot mengajar diprogram oleh guru hehe..:)

Tinaz said...

Assalamualaikum my dear friend..:)

Malam sudah larut, mata sudah mengantuk tapi nak komen juga di sini. Baiklah ada robot boleh buat. Kalau sistemnya rosak haruslah keluar perkataan yang tinie tak faham ##%>>*

Senyum tengok semua gambar tu..:)

Cikli said...

jangan sembahyang pun pakai robot sudahlah

DrSam said...

Assalamualaikum pn. Bila dah kreatif, macam-macam idea timbul :)

nba-Nur said...

Suka entri ni.. Tapi kalau semuanya mudah, tentu kita akan jadi lebih malas kan..

sal said...

hehe..terhibur dgn entry ..begitulah kehidupan harian pasti ada masalah, yg kreatif dpt mengatasi cabaran dgn jayanya ..

Afida Anuar said...

Hehe...kreatif betul kak..

fida suka yang beg sekolah yang ada kaki tu...comel. Rasa nak je sebijik.. eceh, macam fida ni budak2 lagi.. hahaha

kak Erna said...

assalam tini..cukup menghiburkan..seronok tengok gambar2 ni..gelak sorang dibuatnya.
tapi...rasanya akak tak sempat tengok tu..

al-lavendari said...

lawak dan menghiburkan. saya suka katun four-legged jeans tu.

saya minta izin untuk linkkan entri ini atau kartun orang lidi hari tu dalam entri saya akan datang !

Mutiara Bernilai said...

dan akhirnya manusia jd semakin malas n semakin kurang 'kebertanggungjawaban'nya..

haha..tp best gak kan?

:P

ibuintan said...

assalamualaikum Dear Tinie,

kretif, ilang tensen jap

sempat ke kita nengoknya nanti

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Sis Tinie,

Mungkin bahagianya saat itu kan,

Zuwairi Aiman said...

Blog menarik.. jemput singgah ye

ieda said...

hahahah kak .. x sanggup saya kak .. nak2 yg last tuu dah ada chop utk make up muke huhuh

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Waalaikummusalam:)
Moga ktk sihat2 di sinun:)

Aduhaii..mun ada robot gantikan cikgu..habislah kmk kelakkk...sik maukklahh ..tak pasal2 kmk menganggur ;P

Pn Kartini said...

To my dear friend Tinaz:)

Waalaikummusalam:)
Tksh yaa..biar dah larut malam tapi masih sempat lagi berkomen di sini:)

Kiranya dalam pada bestnya ada juga yang tak yaa..:)

Pn Kartini said...

To Mr CikLi:)

Aduhaii..takkanlah sampai sebegitu sekali kann..:)

Pn Kartini said...

To Dr Sam:)

Waalaikummusalam:)

Bila kreatif lagi inovatif tuuu..maka tercipta laa macam2...jgn buat lagi pening dahh...:)

Pn Kartini said...

To my dear nba_nur:)

Salam my dear:)
Tapi yang best tuu...leh buat exercise time2 tidooo tuuu...hehehe

Pn Kartini said...

To my lovely KakSal:)

Salam kak:)

n3 utk hiburkan hati tuuu...macam2 kalau betul tercipta semua tuu...ni lah baru dikatakan Science is FUN;)

Pn Kartini said...

To my dear dik fida:)

Mana ada...akak juz mengolah apa yang digambarkan tu jee..hehehe..
Akak pun nak gakk..tak yahh sakit2 pinggang bwk beg masa shopping2 kan kan,..:)

Pn Kartini said...

To my dear Kak Erna:)

Assalamualaikum:)

sukanya...buat akak senyum:):):)
memang lwk juga bila tgk gambar2 tuu..:)

tahun 3000...ermmm..ntah sempat ntah tidak kann:)

Pn Kartini said...

To Tn HJ AL

Assalamualaikum:)

Dipersilakan..:)memang dialu2kan..:):)

Tksh juga yaa:)

Pn Kartini said...

To my dear MB:)

Assalamulaikum dear:)

kiranya kalaulah betul semua tuuu...jgn pula kita bermalas2an kann...tak elok pee!berpada2lah kann..:)

mesti besttt bangatt tuuu;)

Pn Kartini said...

To my dear IbuIntan:)

Waalaikummusalam sis:)

Sekurang2nya dpat juga happykan hati nan tensen kann..:)sukaaa:)

tq yaa sis

Pn Kartini said...

To my lovely Sis Ani:)

Salam kak:)

Moga akak sihat2 di sana:)

Best bila banyak memudahkan kita kan..
tapi tu laa...sempat tercipta ke tidak semua tuu...aduhaii:)

Pn Kartini said...

To Mr Zuwairi Aiman

Thanks yaa:)

Pn Kartini said...

To my dear ieda:)

heheheh....tapi kan..leh save masa tuu..kejap jeeekk kena cop!..dah pun siapppp:):)

adol ihsan said...

Salam :

Yang last sekali kelakar..

:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran