CETUSAN MINDA

Aduhai ...!

Aisha..Aisha..


Dialog Aisha sehari selepas 'ditinggalkan' abangnya..Aizad..:)
" Mak..Aisha rinduuu  abg Jad.."
"Allaa...kan Aisha suka gaduh dgn abg Jad"
"Aisha buat sikit jekk"
"Mana ada...kesian abg Jad..darah tangan"

"Aisha buat dgn kuku je...."
"sakit abg Jad adik buat"
"Aisha buat sikittttt jeee...kan baik dah tuuu....."

Aisha ni..selagi dia boleh menjawab...selagi tuuu lee dia menang jekk...:):)!

Semalam Aisha kena cucuk!!
2nd dose utk  chicken pox vaccine..
Kalau ikutkan appoinmentnya awal bulan  11
Tapi buzy punya pasal makayahnya...sampai lupa!aduhaii..

Meriah jugak Aisha dgn extra vaccine
Selepas ini ada 3 appoinment lagi..
maknanya 3 injections lagi..
7.1.2010 -  MMR Booster (utk campak)
6.4.2010 - Flu vaccine
November 2010 - Hepatitis B
( semua vaccine atas cadangan Pakar kanak2 Dr Lee..slp 2 kali masuk wad 2009..& ats sbb Aisha dulu prematured baby..sistem imun  tdk seperti kanak2 lain..ermm)

Malam tu..sakan lee buat kuihnyaa..

Cool jekk ..:)


Berat dah naik..:)dari 13.5kg ..semlm 14.8kg

Hari ini....kul 4.30am..
owhh..panas lakk Aisha..demam!
sempat bagi ubat demam + lap2 dgn air
Alhamdulillah...bangun pagi tadi
Si Aisha..dah pok pek pok peknya...:):)
dah sejuk sikit tubuhnya..:)
Alhamdulillah...



  





20 comments:

Kunang-Kunang said...

Semoga aisha sihat selalu

MaizaC'Joe said...

Salam my lovely sis Tinie

alahai kesiannya Aisha.. moga Aisha cepat sembuh.... cutenya...

kakcikseroja said...

Salam Tinie Sayang..

budak2 biasalah.. kena injek - demam.. apa2pun, Alhamdulillah, Aisya dah sihat semula.

ZOOL@TOD said...

Saya kadang2 sakit kepala bila anak2 bising. Tetapi saya lebih susah hati bila anak2 saya pasif menunjukkan mereka tidak sihat. Rasanya ibu akan lebih risau.

Abd Razak said...

Salam...:)

Dah bait aisha tek? Kita manusia sik lari dari ujian dan dugaan Allah & kita tok bersifat lemah, Tuhan duga dgn sihat, sakit, bertemu, berpisah dan sebagainya, sik dpt dielak kerana ianya kehendak Yang Maha Pencipta.

Sabar dalam setiap perkara

Kamek dah mula kerja :):)

maiyah said...

hrp aisha sihat :)

Tirana said...

carik2 bulu ayam..lama-lama bercantum juga..hehehe..gadoh budak kecik, sekejap aje..Tapi kalau kita yang tua ni bergadoh, silap2 makan masa bertahun2 baru nak baik.

Semoga Aisha sihat.

Hajah Nafisah bt. Haji Md. Noor said...

salam ziarah kembali. Semuga aisyah cepat sembuh dan kembali ceria...

DrSam said...

Salam. Memang kekadang kita mak ayah terlalu sibuk sampai lupa itu ini. Triple antigen dan booster tu memang penting. Anak saya yang paling kecil tu pun masih tinggal satu dose lagi yang tak sempat-sempat nak buat.

Semoga Aisyah cepat sembut.

hazeleyed said...

Ass-salam sis Tinie
begitulah adik beradik ...bila dekat usik mengusik...dah jauh rindu riduan pula.
Mama Aishah jangan lupa lagi ye appointment cute little Aishah tu...
Be happy

Pn Kartini said...

To Kunang2...my dear sis Hanim,
Alhamdulillah..:)
Thannks sis..:)Moga akak pun diberikan kesihatan yg baik jua..:)

Pn Kartini said...

To my lovely sis Maiza..:)
wanna to know..Aisha ari kena cucuk tu..doktor tak buat pe2 lagi dah dia UUuuwaaa!!aduhaii...sabor jeklah..:):)
Pe2 tq dik..:)

Pn Kartini said...

To My dear KakCikS..:)
Alhamdulillah...
dah sihat ni..:)
Kdg2 kesian jugak sebab byk sgt kena injectnya..!

Pn Kartini said...

To Mr zool..:)
Begitulah kitakan..namun bila tgk ank2 sakit ..mmg tidak senang hati dibuatnya!sayu lain macam jekk..aduhaii..

Pn Kartini said...

To Mr Razak:):)
Aukk..dah bait..alhamdulillah..
Tukk..dah mula ceria!
Pe2...Thanks..:)

Moga kitak sihat sinun..:)

Pn Kartini said...

To Dear Maiyah
Tmksh ..Alhamdulillah..Aisha dah sembuh:)
Senang hati mak dia..;)

Pn Kartini said...

To dear Tirana:)
Tulah..pagi tadi pun..cakap..Sha rindu abg Jad...!!
Bila ada abg Jadnya depan mata..mesti dibulinya..ada jekk nak guraunya..:):)
Pe2 ..alhamdulillah..Aisha sihat:)

Pn Kartini said...

To dear Pn Hajjah..:)
Alhamdulillah..dah sihat Aisha :)

Pn Kartini said...

To Dr Sam:)
Itulah bila bz dgn urusan orglain..eemmrm..diri sendiri pun terlupa..tapi syukurlah still ingat date tu..:):)
Bila dah ingat tu..jgn tangguh2 lagi..:)

Pn Kartini said...

To My lovely Sis Hazel:):)
InsyaAllah sis..tak lupa lagi..ni dah ltk datenya lam blog..utk peringatan nii:):)
Pe2 Sis...thanks..moga sis diberikan kesihatan yg baik..:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran