CETUSAN MINDA

..Pinggang Kerengga!..



....Ocoephylla smaradgina ...
"Ramping tak pinggang saya!?"


Memang tak boleh dinafikan..
sememangnya pinggang kerengaa teramatlah ramping!
Tetiba n3 pasal ramping pinggang ni
Bukannya apa..
Terbaca satu artikel yang ditulis oleh
DR HM TUAH ISKANDAR AL- HAJ
Antara petikan artikel,

"Ketika saya umum di radio tentang seorang cikgu yang mengurangkan 
lilit pinggangnya seinci sebaik sahaja selesai
melakukan
"SENAMAN TERAPI 3E",
saya dihujani pertanyaan!"

Apa itu
SENAMAN TERAPI 3E??

-satu senaman gerak setempat yang memerlukan \
KESEDIAAN HATI 
untuk melakukannya
serta
KESEDIAAN DIRI 
untuk melaksana dengan betul

TERAPI bermaksud pengubatan tanpa mengguna ubat,
Oleh itu setiap gerak ialah UBAT.
Menurut Dr HM Tuah,
Jika mengambil ubat tanpa menghiraukan peraturannya,
ubat bukan lagi penyembuh tetapi RACUN!



ermm...
tercari-cari juga dlm internet..
camnelah yaa gerak tubuh utk senaman terapi 3E
:)
Nampak macam sesuai untuk semua peringkat
Yang pasti..tidaklah terlalu agresif seperti  gerakan 
dalam senaman aerobik
Ok Whattt!!
Memang boleh cuba!
Try intai2..
kat manalah boleh dapatkan DVDnya ni yaaa!
:
:
:
V
...Pic dari google!


Bukan pinggang kerengga motif utama..!
Yang penting..
Senaman terapi yang pastinya baik 
untuk penjagaan kesihatan & badan yang 
 lebih sihat!

 
:)

" Sharing Is Caring!.."


Petikan Artikel- MIDI Disember 2012

14 comments:

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله

Mun mauk pinggang macam kerengga, kenaklah belajar exercise dengannya...hehe gurau jak :)

Kamek coba call Three Extra Training & Solutuion tu nak tanya tentang DVD Therapy Exercise tapi jawapannya nombor tiada dalam perkhidmatan...adoheh.

Nur-nba said...

Rajinnya.. Nur bersenam masa buat kerja rumah je.. :)

Acik Erna said...

assalam tini..kerengga pinggang je ramping..tapi kalau kena kat kulit kita..gigitan atau pun kencingnya..sakit bukan main..

MystoryPic said...

nak juga pinggang kerengga tapi mls tul nak xcsais

zino said...

seriau tengok kalau ramping macam kerengge tu....

Ujie said...

senaman 3E? tak penah tau.

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Waalaikumusalam kitak:)

ermm..cepat ktk respon yaa..terus dial tanya DVD tokk..!Kenak no tepon sik ada lam perkhidmatan yaa..terbantutlah nampaknya misi nak dptkan DVD tokk..

Pn Kartini said...

To my dear dik NUr:)

Kejap rajin..kejap Cik LAhh gak..aduhai:)
Elok juga Nur tuu...kiranya 2 in 1 !
Rumah bersih + kemas...+ sihat tubuh badan juga!:)

Pn Kartini said...

To my lovely Achik Erna;)
Salam achik:)
Betul tuuu..jgn main2 dgn kerengga kan..mmg sakit kena gigit!

Pn Kartini said...

To my dear SR..MystoryPic:)
alahai dear..
akak tgk dik SR dah berpinggang kerengga jugak tu..ramping pee..
;)
SR Panjat bukit sana..bukit sini..jalan sini..jalan sana..kira xcsais jgk tuu dear!hheehe

Pn Kartini said...

To Mr Zino:)
huhuu...menyeksakan yaa..:):)
aduhaii..:)

Pn Kartini said...

To my dear Ujie:)
Dr Tuah ni mmg fames dgn senaman 3Enya..cuma artikel dalam midi kali ni..yang buat diri tertarik nak baca..sbb rampingnya si kerengga..!
:):)
tKSH sudi follow kembali blog CM yang x seberapa ini yaa..:)

Ibuhani said...

sihat paling penting! Tp dh malas dh nak bersenam cam tu....peluh pn masa kemas2 rumah jer.....hehehe...

Pn Kartini said...

To my dear ibuhani:-)
Betul tu kak...tini pun..hangat2 tahi ayam je...kjp sakan bsenam...kjp dtg penyakit ' cik Lasss' arr..aduhaiii

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran