CETUSAN MINDA

..Terpaksa Rela!..


Dialog dalam sebuah klinik gigi....


Kenapa ni?
Gigi geraham pecah skit lah doktor !
Pecah boleh selamat ke tak leh selamat ni?
Ntahhhh laaa doktor...
ermm..you makan apa yaa?
(sambil check !)
...Time tu duk kunyah biskut jeee...
Ni ..kalau tampal tak tahan lama...tak boleh kunyah lasak!
owhh!
Sebenarnya ...you makan apa...cuba beritahu saya..
(aikkss!!...soklan sama tadi...yelah mesti doktor tak caya ..
setakat makan biskut leh serpih geraham!!!..mesti lawakkk....tak logik!huhuu..)
 Ye laaa doktor.... duk makan biskut...tiba2 jee serpih!...

Okkkk...
Dua pilihan samaada nak tampal tapi tak jamin tahan dan 
Pilihan ke-dua....yang ni memang tahan lama!

Terkebil-kebil dengar doktor...sambil lam hati sempat lagi berkata2..
(...yelah...memang logik lah tahan lama ...kosnya pun lumayannn...)
Maka..keputusannya...
:
:
:
:
:
:
V

..ermm...geraham  nak pakai 
CROWN!
:p

InsyaAllah..
keputusan muktamad...
Appointment - Khamis
Tarikh - 15 Disember 2011
Jam - 2.00 pm
Pesanan dari Doktor -  Makan kenyang2 sebelum datang !
uhhh!


Yang pasti on that day...
TERPAKSA MERELAKAN
di.....
:
:
:
:
:
:
:
V
...saat2 mengerikan!...huhu..Yang ni tak tahan niiih..


Nak join kee?
erkk!!




22 comments:

missgee said...

Berminat nak tau
bayaran berapa??
Bab2 gigi nie sure mahal

Abd Razak said...

Assalamualaikum..:)

Moga kitak sihat dan sentiasa dalam rahmat kasih sayang Allah Taala..amin :)

Sama macam kes kamek, doktor tu beritahu sayang kalau dicabut, masih boleh diselamatkan dan nya madah 80% boleh berjaya. So keputusan kamek tampal jak.

1st buat treatment dolok & temporary tampal, then 2nd buat treatment lagi dan tampal terus, alhamdulillah semuanya baik. Bila teringat perkara tok, kita ni fana menuju kehancuran, satu-satu Allah tarik balik...Allahu Akhbar

All the best to you..:)

MulutPayau said...

perkara yg palinggg akak takut...jumpa doktor gigi....serius...hehehehe.

Anonymous said...

tecer, bday z haritu.. hehe

Acik Erna said...

Assalam tini..berdebar dah ni..sebab pernah buat crown tahun 1999 dulu..harga masa tu pun dah tiga lebih sekarang katanya dah 5 lebih.
tak mau dah buat tini..dah berusia ni biarlah..he he
selamat menghadapinya tini.

Cikli said...

pakai gigi mas pun cantik

munna said...

geraham munna pun dah terserpih... takut nak jumpa doc gigi.... ingat nak cabut je lah

Ibuhani said...

buat crowning mahal!!! Tp kalau lasting x per.....bonus pun nak masuk dah kan....hehehe.... :)))

Nur said...

Salam. Hi Kak Kartini, nampaknya kes kita serupa. Belum ke klinik gigi lagi.. Selagi tak sakit, Nur memang payah nak pergi.. hehe.. Masih boleh bertahan.

sal said...

assalamualaikum adik tinie.. tengok jarum serta merta kecut perut..
akak pun sepatutnya kena jumpa doktor gigi ni..cadangnya nak cabut ..tapi tertangguh2 lagi..

Afida Anuar said...

kak, jangan takut kak... sikit je tu.

PS: bagi semangat ni;)

Pn Kartini said...

To my dear missgee :)

Kalau tampal je..kos rm45
Bila buat crowning nii...kiranya doctor dpt 10 kali ganda dear...:)

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Waalaikumusalam:)

Mulanya mmg kmk ingat nak tampal je..tapi bila fikir2 apa yang dimadah doktor..terus ubah fikiran..
:)..

Begitulah kita...makin ke penghujung usia camni..sedikit demi sedikit nikmatNya ditarik..

:)tq ya

Pn Kartini said...

To my dear Sis MP:)

hehehe...tulah kan kita..walhal..sakit nak beranak lagi kan...heheh..tapi takut tu ...aduhaii..;)

Pn Kartini said...

To my dear Suzie:)

Ooo...tak nak ajak cikgu celebrate kee si Z tuu..;)

Pn Kartini said...

To my lovely Kak Erna:)

Waalaikumusalam kak:)
MOga akak sihat2 di sana:)

Wooww...akak dah berpengalaman bercrowning yaa..:)
Tempat tini kat sini alhamdulillah..tak lagi sampai 5 kak..masih 4lebih :)

Tq ya sis:)

Pn Kartini said...

To Mr CikLi:)

tu laa...tapi rege emas sekarang mahal sgtlah...:)

Pn Kartini said...

To my lovely Munna:)

Akak sayang kalau nak cabut2 ni...mmg kalau selagi boleh selamat..selagi tu ikhtiarnya..:)
Try tampal dulu munna...maybe ok lagi tuu..:)

Pn Kartini said...

To my dear IbuHani:)

Memang betul tu sis...tapi bila fikir tahan lama tu yang kena terpaksa rela tuuu..hehe

Pn Kartini said...

To my dear Nur:)

Salam dear:)
Akak memang tak nak tunggu sakit..bimbang nanti..kena cabut lak..sayang dear bila hilang gigi biarpun sebatang...huhuhu;)

Pergilah Nur ke klinik...maybe leh tampal tuu..;)

Pn Kartini said...

To my dear kak Sal:)

hehe...nanti2..tarikkk nafasss dalam2 laa bila kena inject nanti..huhuhu...dah lama tak rasa inject inject nihh...sakit sekali sekala...huhuuh

Pn Kartini said...

To my dear dik fida:)

Wokeehhhh....!!
sakit pun kejappp jekk kan kan kan...heheh

ps:...memanggggg menaik smgt kat akak nihhh..tak sabouuu nak g ,.huhuhuuh.:p

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran