CETUSAN MINDA

..Menurut Perintah!..





Siap bermesyuarat 
lebih kurang pukul 1.30pm tadi
2 mesyuarat berlangsung hari ni..
Tapi tu lee..
Daya tahan enggak kuat...al-maklum diri tidak lagi 'gagah perkasa'
Makin hari...makin bersilih tahun..usia makin juga meningkat...!
Tu yang cepat jee...duk migrain ni...
Maybe jenis tak leh duk statik lama2 kuttt...
Yelah kan....konon
mesti nampak berkonsentrasi!
Duduk bagaikan nampak tenang...
Perlu hormati apa oranglain cakap...
Mendengar dan terus mendengar..dan terus terus mendengar lagiiii...
(..biarpun terkadang melencong agendanya....biasalah kan...selingan cerita ceriti...)
Akhirnya...
mula laa rasa ketepuannya !..


:p

Alhamdulillah..
Termakbul juga doa agar diberikan tugas yang mampu dibuat..
Namun satu je tugas yang orang sini duk fikir-fikir
boleh keee ..
larat kee..
tak semput keee..
Uhh!!
Tak pe...Tak pe...
Kita try dulu !
Tak boleh kemudian citer!
:)

Opss!!
Kenapa semput???
:
:
:
V

Tugas baru beb!
:
:
:
:
:
:
:
:
:
V

Antara Guru Penasihat 
Kelab....
:
:
:
V
...kelab 'superman' ke????
Up! Up! And Awayyyyyyyy

Uhh!
:p



p/s: ..dapat nama baru hari ni ....
"Cikgu Maskartini!.."
(.....yaaa pakkkk...!!..bisa ajaaa.:p..)



34 comments:

Ibuhani said...

Salam Pn Kartini...demi tanggungjawab, laratkan jer.......smoga sukses!

mamaijat said...

.....salam tinie.....
dah lama x mdengar omelan..
mmg rasa berat mata kan..
tambah2 di beri santapan nasi lemak oleh pengusaha kantin baru...
hu hu hu...
samelah kite...
ntah larat ke x mamaijat nak pikul...
sangkut S/U & NS/U pulak tahun ni...
hai!!ntah lah labu...

Melor said...

buat perlahan-lahan mesti berjya jugak tuu

Abd Razak said...

Assalamualaikum kitak..:)

Moga kitak sihat hendaknya dengan izin Allah SWT serta sentiasa dalam rahmat kasih sayang~Nya...amin :)

Ya Cikgu Mas, mun Guru Penasihat yaa siklah berat gilak tugasnya owhhh.. cuma mungkin mun sidak AJK lain sik gerak maka penasihatnya kenak turun padang juak. Sekali sekala bolehlah tapi mun berkali-kala sik larat juak dibuatnya..:)

P/S : Bab khidmat buat pamplet masih dalam genggaman erk!

kakcik said...

Assalamu'alaikum Adikku Maskartini... ;-)

semoga tanggungjawab yang diamanahkan itu dapat dipikul dan dilaksanakan dengan penuh semangat hendaknya. :)

gadisBunga said...

kelab apa ni kak? heheh....saya mmg blur sikit. ngeee~

Tinaz said...

Assalamualaikum my dear..:-)

'Superman' Kelab Angkat Berat ker hehe...takpe you've the capability being Guru Penasihat, moga Allah beri kekuatan..

PS : alhamdulillah dah mula minum air limau nipis, so far so good :)

Acik Erna said...

Assalam cik maskartini..
cik gu pasti boleh..
maaf tini..saja akak nak usik tini..sedap jugak nama mas tu..

Afida Anuar said...

he he..kelab superman eh kak?;P

ni mesti kelab sukan ni..kan?kan?

Cikli said...

menurut apa saja. janji rock.

TK said...

Salam Sis Tini. Guru Penasihat kelab apa tu agaknya ye...Meeting kami esok. Tak taula tugas apa lagi..tapi so far kat SS tugasan semua ok sbb ramai cikgu2 veteran yg pegang jawatan berat2.

Zaitun said...

Kalau umur dah berusia sedikit banyak benda yang terkurang,tapi demi tugas kenalah buat juga.

MulutPayau said...

Akak dah smnggu kat skolah..siapkan perancangan, buku pngurusan dan jadual waktu...tapi bila meting hari ni..ada jugak yang tak kena...nasib betul..!!!!!

Anonymous said...

spe panggil tecer gitu?

Pn Kartini said...

To my dear Ibuhani:)

Salam my dear sis:)

Thanks sis..InsyaAllah..selagi ada kemampuan ..:)

Pn Kartini said...

Salam to my dear mamaijat:)

huhuu..kiranya jadi secretarylah ekk tahun depan...bab yang pening..bila byk fail itu fail ini...dokumentasi tu ptg!aduhaii..

InsyaAllah kak..
Kita buat yang terbaik dan yang terdaya oleh kita...:)

Pn Kartini said...

To my dear Pn Melor:)

InsyaAllah..moga tak semput nanti..:)Tq yaa

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Waalaikumusalam kitak:)

Moga ktk dilindungiNya selalu dan sihat2 di sinun...:)

Rasa cam tak kena juak mun guru penasihat sik turun padang...:)
sesekali gian juak bahh...hehe

p/s: Harap2 next year dah ada pelapis org2 baru...kmk kalau boleh mauk pencen berpamplet!;P

Pn Kartini said...

To my lovely KakCikS:)

Waalaikumusalam Buuu...:)

Insyallah..
Moga diberikan kekuatan dan kudrat dariNya utk dalam melaksana t.jwb yang diberi:)

Terima kasih yaa Buuu..:)

Pn Kartini said...

To my dear dik GB:)

hehehe....
alllaaa...kelab yang lonjat sana lonjat sini...angkat sana angkat siniii...silap2 longgar lutut niihh..huhuhuh
dpt agak tak dear???

;)

Pn Kartini said...

To my dear friend Tinaz:)

Waalaikumusalam :)
Moga sihat2 di sana yaa:)

InsyaAllah...moga terlarat utk 'angkat berat' tuu...huuhuh

p/s:moga diberikan kesembuhan dariNya ..insyaAllah

Pn Kartini said...

To my dear Kak Erna:)

Waalaikumusalam Buuuu...
heheheh...tak kisah lah kann..
maskartini pun lawaaa peee...heheheh:P

InsyaAllah..boleh selagi Allah beri kudrat pada diri....:)

:)

Pn Kartini said...

To my dear dik fida

ermmmmmmmmmm...
memang dekat2 dahh tuuu..:):)
Tapikan elok jugaa...bior berpeluh skit!...:)

Pn Kartini said...

To Mr CikLi:)

Yesszaaaaaa...
Rock & Roll gituu..
Coolllllllll!:)

Pn Kartini said...

To my dear TK:)

Salam my dear:)
heheh...kelab yang memerlukan tenaga dan stamina...silap2 leh longgar lututtt!!hehehe..:):)
Moga TK dapat jawatan yang sesuai dan dipermudahkanNya...InsyaAllah..
ermmmmm.....kalau guru veteran yang megang jawatan besar2..kiranya tak lah berdebar sgt kan...:)

Pn Kartini said...

To my dear Kak Zai:)

Betul tu sis..
makin tua..stamina agak kureng skit..sendi2 pun dah mula longgar2 ni..pe2..kita buat apa yang terdayakan sis..Tak nak memaksa diri..:):)

Pn Kartini said...

To my dear sis MP:)

Aduhaii..
Rajinnya kak...dah g sekolah yaa..
Tini this week baru laa menjenguk sekolah..huhuhu
Maybe pihak pengurusan nampak kebolehan /kewibawaan akak utk t/jwb berkenaan tu sis....InsyaAllah kak..YOU CAN DO IT!

Pn Kartini said...

To my dear Suzie:):)

'Ayahanda' suzielah tuu..
Kiranya nama glamer cher tuuuu..:P:P

(~.<) said...

tecer..
kite bukan suzie..

Pn Kartini said...

I thot you're suzie!!
Introduce yourself pls...

ck said...

ni ck..
tecer jgn marah..

Pn Kartini said...

Oooo.....wanna to know...

Mmg ckg ada terlintas cheku.

Ckg x marah...cuma hrp blog tecer x perlu dihebah pd orglain yaa...
Kiranya this our secret k.....;)

Take care my dear..;)

ck said...

hehe.. bereh tecer.

Pn Kartini said...

;)..thanks dear!;)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran