CETUSAN MINDA

Misi Pencarian !!..



Alhamdulillah
Misi pencarian sudah selesai

Cari apa ya??
Beria-ria benar nampak....
Ok ok..

MISI  PENCARIAN   1
:
:
:
:
:
:
:
V

Al-kisahnya...
Baru-baru ni...Orang sini bersama makbonda + my sis
ada berkesempatan ikuti rancangan di Tv 9
"Tanyalah Ustaz"......bersama Ustaz Zaharuddin Abd Rahman
yang membincangkan tentang  "Sempurnakan Solat".
Penerangan yang diberi sememangnya menarik dan jelas & sekaligus merungkai  kekeliruan para penonton tentang solat.
Penerangan beliau  banyak  merujuk kepada
buku yang telah ditulis oleh beliau sendiri  iaitu
"FORMULA SOLAT SEMPURNA"

Memandangkan orang sini memang tabiatnya
Pantang Dengar..Pantang Tengok...
Maka mulalah hati terdetik ingin dapatkan buku berkenaan
Dan hari ini..Alhamdulillah..
 jumpa  juga akhirnya...
Syukur!
(....Kiranya tadi...Pantang Jumpa je kat kedai buku...terus sambar maaa...)

Antara yang ada di dalam buku berkenaan...Memang menarik!

NOTA  :
Kualiti gambar tidak seperti dalam buku berkenaan
memandangkan  tuan blog men'snap' gambar guna camera tepon cap ayam!

Rasanya...tidaklah membazir andai membeli senaskah buku ini
dengan harga RM 25.90 (SM) @ RM 27.90 (S&S)
 Kerana ilmu di dalamnya amat tinggi nilainya...
InsyaAllah..
:)


MISI PENCARIAN  2  :

Minat yang mendalam punya pasal
maka inilah dia....
Pantang Jumpa jeee kat kedai tadi..
3 sekali ngapppp!
Uhh!

:
:
:
:
:
:
V
 ...menambahkan lagi koleksi software!
Suka!!!
(.......plan nak beli Software American Greeting je..tapi dah memang spesies 
pantang tengok pantang jumpa....tu yang jadi 3 tu ....aduhaiii....)

Kiranya Persediaan "Kembali Ke Sekolah 2012"
Yelah kan...Manalah tahu....Kut2 lah khidmat orang sini 
masih diperlukan untuk buat pamplet2 sekolah next year!
:P
(....tapi kalau tak perlu pun ..tak pe...no hal lah...sebab dah memang org sini
minat pun.........Mmg banyak kegunaannya..bukan setakat buat pamplet je...
tapi macam-macam.........SUNGGUH!..)


Sekian...
Laporan Misi Pencarian Untuk Hari Ini
:P




24 comments:

Cikli said...

ust zaharuddin memang baguusss

Acik Erna said...

assalam tini..akak pun pantang dengar ni..kalau esok tak sempat..hari isnin nak cari jugak..tak boleh lepas peluang ni..terima kasih tini..

Abd Razak said...

Assalamualaikum..:)

Moga kitak sihat hendaknya atas izin~Nya serta sentiasa dalam rahmat kasih sayang~Nya..amin

Bagus juaklah mun pantang tengok buku agama nampak jer jangan tunggu lama-lama, sambar terus. Jeles kamek tok..:)

Tengok American Greeting tu tambah jeles kamek..:)

Nur said...

Wah banyak betul misi Kak Kartini.. Biasalah kalau ke kedai buku, memang jarang balik dengan tangan kosong. Menarik pula tengok software tu.. Mahal tak kak??

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Sis Tinie,

Semoga Sis Tinie sihat yer,

Kak Ani pun ada buku ust zaharuddin ni. Isinya bagus.

mamawana said...

Assalam,

Bagus sekali perkongsian minda ini.. rajin beli software...

Zaitun said...

Salam Tinie...Kalau beli buku2 ilmu kak Zai rasa tak rugi boleh menambah dan memperbaiki mana yang kurang.

Teacher Basariah said...

ni tlg promote buku kat istaz yer..berapa komisen?hehe..lawak je..nnt tb nak carik satu..cam best..tb dah lama tak beli software..dulu giler gak..tapi dulu2 la..hehe

ieda said...

kalau berilmu tu apa salahnye beli kan kak :)

Afida Anuar said...

Kak Tinie, fida pun lepas tengok slot tanya lah ustaz bersama ustaz zaharuddin tu terus tanam azam nak beli buku beliau, tapi belum berkesempatan nak singgah MPH lagi ni, tengok la cuti krismas ni;)

gadisBunga said...

saya kira, akak memang sedang terus mengumpul ilmu sampai ke negeri cina kan?

saya cakap cemtu sebab ramai org kononnya bila dah tahu pasal sesuatu, contohnya solat, dia anggap apa yang dia tahu itu sudah mencukupi.

tapi akak tak begitu. :)

MulutPayau said...

akak pun nak cari jugaklah buku tu...

Pn Kartini said...

To Mr CikLI:)

Di antara Ustaz yang terbaik...
InsyaAllah..:)

Pn Kartini said...

To my dear Kak Erna:)

Sama2 kasih kak..:)
Kongsi apa yang baik bersama:)
MOga akak jumpa buku tu yaa;)

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Walaikumusalam ktk:)
MOga ktk sihat2 di sinun dan dirahmatiNya selalu..Amin:)

Sikk mbohh jeles kitakk..:)
Pastinya ktk lagi byk koleksi buku2 camtuk..lagi2 lah kmk jeless:)

Pn Kartini said...

To my dear dik NUr:)

Alhamdulillah...kiranya misi berjaya:)
Memang seronok masuk kedai buku..macam2 ilmu ada..:)
Akak dapat diskaun utk 3 software rm40:)

Pn Kartini said...

To my dear Kak Ani:)

Waalaikumusalam kak:)

MOga akak diberikanNya kesembuhan yang berpanjangan dan dipeliharaNya selalu..Amin:)

Oo..rupanya akak dah terdahulu beli buku ni yaa...baguskan kak:)

Pn Kartini said...

To my dear mamawana:)

Software utk kerja2 sekolah kak..:):)
Yang lawak uncle kat kedai tu cakap..nanti buat2 kad kahwin bolehlah u buat sendiri....;)

Pn Kartini said...

To my dear Kak ZAi:)

Memang betul tu k zai..
Banyak ilmu yang bermanfaat boleh ditimba:)

Pn Kartini said...

To my dear teacher Basariah:)

Alhamdulillah...andai akak promote ni ada yang ramai membelinya..kiranya semua dapat manfaat kan..:)
ermmm..kiranya beli software antara hobi akak kuttt...:)

Pn Kartini said...

To my dear dik Ieda:)

Betul tu dear..
Sekurang2nya..kita dapat tambah pengetahuan diri juga..:)

Pn Kartini said...

To my dear dik fida:)

Hari tu akak tinjau2 kat kedai MPH ..tak ternampak pula..mungkin sbb byk buku..buat akak rambang mata kut..
Kiranya 2-3 kedai buku jugak lah akak melilau hari tu..heheh

Pn Kartini said...

To my dear dik GB:)

Aduhai dear...satu tanggapan yang tinggi tuu..;)

Bagi akak..masih banyak lagi kekurangan ilmu di dada...jadi tidak salah kan..andai ilmu itu terus digali..InsyaAllah..:)

Take care dear!

Pn Kartini said...

To my dear sis MP:)

MOga akak dah ketemu buku formula solat sempurna tuu...:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran