CETUSAN MINDA

..Mengumpul Aura..



Khamis ..Jumaat...tidak diupdatenya blog
Apa kes???
 

Citer  1  :

Sebenarnya..
Semalam memang nak juga berkongsi ceritanya...
Tengok2 pagi tak dek line 3Gnya..al-konon terlewat bayar..
maka tak leh nak bertennet !
Okkk...leh cool lagi...
Kul 11am  terus  buat bayarannya melalui e-Public Bank!
Tapi bila tunggu punya tunggu sampai lee ke malam...masih lagi lagi tak dek line
(...mujur tak sempat nak terketar2 lagi dek 'ketagihan' tennet!!....hehe..kiranya tak ada lee sampai
ke tahap sebegitu lagiiiiii!!!!...)
 Maka apa lagiii.....terus tepon orang Celcom
dan hasilnya...

.....9.34 pm baru leh linenya....eeiiii!!!


Citer 2  :

Sebenarnya orang sini sedang duk mengumpul aura niihh..
Sebelum tiba minggu depan yang 'bertubi-tubi' hari bermeeting di sekolah..
Maka tempat paling strategik mengumpul aura...ke mana lagi kalau bukan..
jumpa Makbonda di kampung!!!!
Tambahan lak semua adik-beradik ada balik juga..maka tambah-tambah  lee meriah!
(ops!!...my sis 'duta Umaira Beauty' jeee..tak balikk..huhuu..)

Sampai umah mak hari KHAMIS..
Tapi tu leee....mana2 pergi kalau ada peluang leh tengok...
Orang sini kan tengok..
:
:
:
:
V
...tu yang si Aisha  cakap..
"Mak ni...asyik 
MERLIN! MERLIN!MERLIN! ..
:p


Malam tu lakkkk..
mak tunjuk 
BARANG  ANTIK !!!

Set cawan Arcopal tahun 60-an!
Maka orang sini dapat sebijik!!....hehe


Citer 3  :

Yang paling BEST..
Teh tarik makbonda...

Gambar sebelah kiri..teh tarik orang sini...rasa  kurenggg !
Gambar sebelah kanan...teh tarik makbonda...memang ada Ummmphhh!
:)

Pesan makbonda :
Nak buat teh tarik utk 1 gelas
- Guna sudu kecil KFC...letak 3 sudu teh
- Pastikan Air betul2 panas...biarkan kejap then baru letak susu!!

ermmmmmmmm....itu dia..
mak turun ilmu teh tarikk!!hehehe
:p


Citer 4  :


Yang paling seronok...siapa lagi kalau bukan anakanda Aisha..
( abangnya Si Aizad..bercuti-cutian dengan neneknya...selepas ikuti Kem Ibadat!..)
:
:
:
:
:
:
V

....Aisha dengan kamcingnya...
yang kejap Ok..kejap Rajuk..!
Bila suruh makan....kena ajak dua-dua orang...baru lee banyak makan! 
Tu...1st time minum sakan kopi..kalau tak ..
Tak nak minumnya.....takut jadi hitam kata Aisha..
Erkk!!!


Citer  5  : 
Bila balik kampung...
Agaknyakan ..
perut pun terkezutt....cam2 makanan masuk
Uhhhh.!
kiranya NO DIET-DIET bila balik umah mak!!!!
Sekali-sekalaaaaaaaaaaa!
ye keee??!
:P

Macam-macam ada....
:P
1st  time tengok manggis bentuk camtu....!
Lam gambar tu..hanya sebahagian makanan yang sempat disnap gambarnya!!
(....to my sis..yang bercuti di PD tu...jangan jeless yaa..tgk makanan banyak tuuu yaa!!
Actually sis...tuuuu sebahagian jee tuhh..ye laa kan tunjuk banyak2 terkedu lakkk !!!.aduhaii..)

Dan hari ni...
Agenda yang dinanti-nanti...
terutama makbonda...yang nak merasa
makan
:
:
:
:
:
:
:
:
V
 ....Durian "MUSANG  KING"  !
(....1st time orang sini dengar nama durian tuu...!!....ketinggalan zaman toii orang sini yaa!!
Uhh! )


Oklah...
Sekian..
Laporan Cuti-Cuti !

:)









24 comments:

nyanyisunyi said...

Assalam dear tinie...

Serius...
tetiba rasa jeles sangat tenguk org balik kampung, tetiba rindu sgt kat makbonda.....rasa nk lari balik sekarang gak..tapi apakan daya..banyak sgt komitment lain ujung minggu ni..

tang makan2 yg tak tahan tu bila balik kampung...

dan yg paling tak tahan tenguk musang king tu...aduhhhh...tak mampu nk beli...:))

Nur-nba said...

Salam. Kak, padanlah sunyi sepi blog..rupa2nya tuan rumah balik kg.. Bestnya dapat makan durian musang king tu.. first time dengar. Kg Kak Kartini kat mana tu?

Abd Razak said...

Assalamualaikum...:)

Moga kitak teruskan dikurniakan Allah kesihatan yang baik serta rahmat kasih sayang dari~Nya..amin

Patutlah senyap sunyi rumah kitak 2-3 ari tok, masuk hari ke-4 mesti gegar lutut yaa..hehe

Tertanya-tanya pula dalam hati kueh apa warna coklat sebelah buah mangis tu, sik pernah kamek nangga..pernah juak kamek makan musang king, memang sedap walaupun sik bepa minat dengan durian..:)

Cikli said...

musang king mencecah rm18 sekilo. tak mampu nak beli

mamaijat said...

.....ari tu anak2 bawa mamaijat ke Sg congkak..sempat singgah gerai buah2an kat tepi jalan..kami beli dokong (kot),rambutan,manggis,cempedak dan durian..yang lain2 tu okaylah..tapi bila durian...leweh...pucat... x kuning macam durian musang tu....

Afida Anuar said...

Assalamualaikum my dear kak tinie... wahhh syokknyer balik kg..

bab buah2, kuih muih, teh tarik tu fida tak terasa sangat...tapi bab musang king tuu...gulp...tertelan ayaq liuq ni.. he he...

sal said...

Assalamualaikum..

betul kumpul aura untuk minggu depan dah start...hehe

tak bole handle tengok durian Musang king tu..dah selalu makan, tpi bila tengok...tetap terliuq juga..

Melor said...

bestnya. jeles kite

Antan Bertingkah said...

Bestnya kampung dekat2 je... kita kampung jauh...nak balik kena plan betul2...kena cari aura jgk.. hehehe
Selamat kembali bertugas...

MulutPayau said...

fuhhhhh...mmng terliur tengok musang king tu......
Mnggu depan dah mula sibuk...

Nur-nba said...

Salam. Kak Kartini, kenapa akak kata akak tak layak.. Nur rasa akak lebih aktif berblog berbanding Nur. Why not akak cuba je join, sure layak punya.

Dalila Hamid said...

cerita durian paling tak tahan...hhee

Pn Kartini said...

To my lovely sis Idalara:)

Salam kak Ida:)

Alahai kak..jangan jeles kak..jangan sedih2 yaa..InsyaAllah..ada kesempatan masa dan ruang waktunya..pasti akak dpt juga luangkan masa balik ke kg kan..:)

1st time sis ..tini merasa durian musang king tuu..tu pun ramai yang sponsor..!!hehe.:)

Pn Kartini said...

To my dear dik Nur:)

Salam dear:)
Seronoknya bila semua balik kampung..riuh jee..yang jadi mangsa blog CM ni haa..sunyi sepi..;)
Kampung akak kat mana??..actually akak senegeri dengan dik fida!:)

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Waalaikumusalam ktk:)
MOga ktk sihat di sinun dan dilindungiNya selalu..Amin..

Sik adalah sampey ketar lutut ..masih undercontrol lagi tukk..:)

Lam gambar tu..paling bawah..jering rebus!!makan dengan kelapa digaul gula..best!..atasnya..bubur lambuk:)
Kiranya balik tukk..agenda banyak makannnnnnnnnnn!

Pn Kartini said...

To Mr CikLI:)

Aa'ahh..beli tu sebab makbonda nak merasa durian musang king..!org sini tumpang makan jee..orglain sponsor!!;)

Pn Kartini said...

To my dear mamaijat:)

Uhhh..cam leh tini bayangkan jee..bila isi durian kaler pucat tuu..rasanya kureng skit kan kak..:)
Yang musang king ni...ok jugak kut..tapi tini suka durian d24!ok gak pe:)

Pn Kartini said...

To my dear dik fida:)

heheh..tulah....fida jauh sangat...kalau dekat2 leh ajak sekali kita bermusang king..heheh

Pn Kartini said...

To my dear Kak Sal:)

Waalaikumusalam kak:)

Aa'ahh....bertubi-tubi hari lakkk nii..kiranya minggu ni dah start bukak sekolahhh jee rasanya..!

Aduhai..tini baru jee merasa musang king tuu...tapi kan kak..tini cam suka makan durian D24 jee..;)

Pn Kartini said...

To my dear Melur:)

Jangan jelesss dear!!!;)

Pn Kartini said...

To my dear Antan Bertingkah:)

Alhamdulillah..sekali dapat jumpa makbonda di kg memang satu terapi !!!!:):)
Thanks yaa..:)
Agak2 di mana yaaa kampung halaman yang jauh tuu..tapi tak pe..bila ada masa dan ruang masa nya..InsyaAllah dapat juga blk kampung kan..:):)

tq yaa

Pn Kartini said...

To my dear Sis MP:)

Tak leh makan selalu kan sis...bahayaaa...kolesterol pun tinggi tuuu;)

huhuhuhu...kiranya sekolah kita bukak awal seminggu kan kak...sibuk bermeting!;)

Pn Kartini said...

To my dear dik NUr:)

Alahai dear...dulu2 mungkin aktif juga akak update blog akak ni...tapi kebelakangan ni cam siputttt jee nak update!!huhuhuuh...:)
Kena kumpul aura betul2 niiii..:)

Pn Kartini said...

To my dear Dalila Hamid:)

Hehehe....dahsyat juga yaa penangan musang king niii....hhhe:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran