CETUSAN MINDA

Semat Di Minda..


Last Meeting untuk hari ni..
Bermula pada jam 8 am ..InsyaAllah..

Sebelum itu...
Peringatan untuk diri..
Sebelum terjebak  keterlanjuran dalam berkata-kata

INGAT  :




Sekian....
(..tuan blog nak bersiap ke sekolah....SMILE!!!!....)
:)







 

p/s : Maaf yaa..InsyaAllah..komen n3 yang lepas tuan blog kan jawab lepas-lepas
meting nanti2 yaa....
InsyaAllah..'maskartini'kan jawab petang nanti..
:p

24 comments:

al-lavendari said...

saya tambah ..

is it berbaloi ?

Afida Anuar said...

Wahhh awalnya kak tinie dah ke sekolah. Selamat bermeeting kak!...

ok, fida siap2 nak pi keje dah ni.

Assalamualaikumm...

Think before you go to work... hehe;)

Ibuhani said...

sbb apa kena fikir dulu sebelum cakap.....sbb semasa kita berfikir, hati yg sdg marah pun boleh cool down sbb lama sgt berfikir......hehehe..... :))))

Kakzakie said...

Samalah kita... kakak semalam satu hari tak buka blog.. mesti dah hujung-hujung tahun nie busy tak terkata...

Abd Razak said...

Assalamualaikum kitak..:)

Hari yang baik adalah hari yang penuh dengan kebaikan, moga Allah tambahkan kebaikan buat kitak dan juga kesihatan yang baik, moga semuanya dalam kebaikan...amin..:)

Ya benar, berfikirlah sebelum bercakap agar yang keluar itu ada kebaikan. Teringat kamek dengan hadith Rasulullah s.a.w., "...Berkata dengan perkataan yang baik itu lebih baik daripada diam sedangkan diam lebih baik daripada berkata dengan perkataan buruk." [Hadith dikeluarkan oleh Imam Al-Baihaqi dalam Syu’ab Al-Iman (no: 4629)]

Selamat bermesyuarat kitak..:)

Ros said...

Salam Pn Kartini,

Pejam celik pejam celik dah nak habis dah tahun 2011 ni ya.....sekolah pun dah nak bukak balik dah...

Betoi tu.. berfikir dulu sebelum nak bercakap..pasai kalau dah terlepas cakap ni,kita tak boleh nak tarik balik dah,kalau boleh sekali pun, kita tetap dah melukakan hati orang dah...

ieda said...

huuhhu kejap je masa berlalu kan kak
saya lately nie punn sebuk , x tahan dah nak kerja macam nie huhuh

Nur-nba said...

Sama la kak... Nur mesyuarat sampai hari esok. Dah mula sibuk la kita... :)

Tinaz said...

My dear friend with Salam..:-)

Berfikirlah sebelum bercakap, kerana kata-kata dan pengaruh kita akan menanam benih sama ada kejayaan atau kegagalan dalam minda orang lain.

Integrity is telling the Truth.

Pn Kartini said...

To Tn Hj AL:)

...kalau tak berbaloi..diam itu lebih baik..:)

Tksh yaa utk penambahannya..:)

Pn Kartini said...

To my dear dik fida:)

Owhh...semangat kena ada dear..tu yang awal tuuuu...;)
Thanks dear..sempat jugak yaa singgah beri komen seblm g kerja..:)

:)..+ pasang niat..
kerja kerna Allah!;)

Pn Kartini said...

To my dear sis ani:)

Betul tu...kiranya ambil masa utk tenangkan diri..:)
Kalau tak sempat fikir...bimbang terlanjur berkata2..:)

Pn Kartini said...

To my dear KakZakie:)

Tulah kan kak..bila sibuk dengan2 aura berblog pun tergugat..aduhaii..
Thanks sis..follow blog tinie:)

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Waalaikumusalam kitak:)

Moga ktk dilimpahi keberkatanNya dan diberikan kesihatan yang baik..Amin:)

Tksh ktk utk peringatan hadis dalam etika berkata2...
Andailah tidak dikuasai emosi dan didahului rasional pemikiran..pasti lebih bermakna kata2..:)

Pn Kartini said...

To my dear Puan Ros:)

Salam:)

Memang sekejap masa berlalu..:)biarpun sebenarnya cuti dah sebulan lebih...huhuhu:)

Betul tu..
dan kita pastinya kan timbul rasa bersalah dan menyesal bila emosi menguasai diri...Moga kita terpelihara dari berkata2 yang sia2...InsyaAllah...

Pn Kartini said...

To my dear dik ieda:)

InsyaAllah..
Dalam sibuk...pasti ada kelapangannya..
Dalam susah ..pasti ada kesenangannya..
Sebegitulah kita...
Yang hanya mampu utk berdoa agar dipermudahkanNya segala urusan...

:)InsyaAllah.....

Pn Kartini said...

To my dear dik Nur:)

Dan kesibukan akan bertambah-tambah lagi bila masuknya minggu depan..dah mula bersekolah kita...Selamat memulakan perjuangan!!..
:)

Pn Kartini said...

To my dear friend Tinaz:)

Salam :)

Adalah lebih bermakna andai sentiasa memelihara mulut dari berkata2 yang sia2...dan sentiasa menghiasi kata2 yang jujur seiring dengan keikhlasan di hati.....:)

ashrafi said...

Assalamualaikum.

Saya jawab: This Is Good!

Salam ukhuwwah.

Pn Kartini said...

To Mr Ashrafi:)

Salam ukhuwwah..:)
Tksh yaa singgah ke sini:)

Kamsiah said...

diam itu lbh baik dari berkata2 tentang perkara yg tak berfaedah

Pn Kartini said...

To my dear SIS kamsiah
Yupp...diam bukan bermakna tiada isikan...
Kiranya diam2 ubi gituu:)

Acik Erna said...

assalam tini..banyak akak ketinggalan..tak terkejar masa.
dah besiap untuk kesekolah semula kan tini..rasanya macam sekejap je cuti dah berakhir.

Pn Kartini said...

Waalaikumusalam kak Erna:)

Mesti akak sibuk niii..tak pe..:)

Tulah kan..memang terasa kejapppppppp sgt ..now dah nak buka sekolah...huhuh...

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran