CETUSAN MINDA

..Teringat-ingat!..


Menterapikan diri
Setelah selesai segala urusan pemarkahan...
Nak kosongkan minda
Sambil membayangkan berada di satu destinasi

Di sini..
atau pun 

di sini 

ermm...
Tapikan
Dalam pada menterapikan diri
minda teringat2 lagi kat students niiiiiiiiiiiii!!!
GGGrrrrrrrrrrrrr!!

Uhh!
(......Apa taknya....pelajar harapan sekolah sekadar B+ ..2 markah lagiiiiiii untuk A!
Sedangkan pelajar yang bukan sasaran pula yang perolehi A...)

InsyaAllah....
 ......sesi soal-jawab tunggu 2 minggu lagi buka sekolah....huhuhu!


Untuk saat ini..
dan ketika ini
Nak cuti2kan diri...
relakskan minda 





36 comments:

IMANSHAH said...

Salam

Selamat bercuti ya kak

nyanyisunyi said...

Assalam
gitulah hati seorg pendidik..meskipun bercuti..hati dan minda tidak pernah bercuti..

ibuintan said...

selamat bercuti Tinie..

rehatkan diri dan relakskan minda sepuasnya... bolehke?

Abd Razak said...

Assalamualaikum kitak..:)

Semoga Allah limpahkan kesihatan yang baik buat kitak serta ketenangan dalam bercuti sekolah tok...amin

Kadang pelik juak owhhh...pelajar harapan tapi tak diduga keputusannya menghampakan. Apa pun tak perlu difikirkan sangat, tunggu saja sesi soaljawabnya kelak.

Selamat berihat kitak..:):)

sal said...

assalamualaikum tinie..

selamat bercuti..rehatkn minda..smbil bersantai2..

moga sihat selalu..

Pn Kartini said...

Assalamualaikum man..

thanks yaaa..
Selamat bercuti juga :)

iBu...gUru said...

selamat bercoti yer tini........... lupakan seketika hal2 sekolah ...... nanti buka sekolah kita mula balik mengisi SAPS.............

Pn Kartini said...

To my dear sis Ida..:)

Waalaikummusalam kak..:)
..bukan pe sis..cuma susah hati juga bila ada yang sedikit merosot keputusannya...mungkin juga terasa sedikit terkilan!:(

Pn Kartini said...

To my dear IbuIntan..:)

Ok ok Ok Ok....
nak set lam minda nihh...
CUTI CUTI CUTIiiiiiii!!

uhh!!

pe2..utk akak..Selamat bercuti juga yaa;)

Adinda Amy Sensei said...

assalamualaikum kak...

selamat bercuti diucapkan...saya pun mcm tu kak...pelajar harapan kekadang boleh merosot pulak...yg tak diharap, boleh dapat tinggi pulak markahnya...huhu

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Waalaikumusalam kitak:)
Semoga kitak sentiasa dianugerahkan kesihatan yang baik & dipermudahkan segala urusana seharian:)

Aduhaiii kitakk..
statement kitak buat kmk mai teringat lakk niihh..hehe..
Yang jelas di mata gurunya...ada sedikit perubahan pada anak didik..rungsing juak kmk..!

InsyaAllah...segalanya OK nanti:)

Pn Kartini said...

To my lovely Kak Sal:)

Assalamualaikum kak..:)
Moga akak sihat2 di sana yaa:)

Selamat bercuti juga utk akak..:)
Itulah kak....nak santai2 lakk lepas nii...cuti sakannn;)

Pn Kartini said...

To my lovely Ibu Guru:):)

Selamat Bercuti juga utk akak..:)
Tulah...2 minggu nii..nak kosongkan minda...coz lepas cuti..pastinya tepu dgn analisis + post mortemnya..huhuhu..;)

Pn Kartini said...

To my lovely adinda Amy:)

Waalaikumusalam my dear:)

Tulah kann.....manalah tahukan..pelajar harapan..maybe beri tekanan pada pelajar itu sendiri....

aNYWaY....Selamat bercuti yaa dear!!
Dah sampai kat kampung yaa;)Jaga diri !

Acik Erna said...

Assalam tini..jangan keciwa..tunggu..
akak suka sangat gambar baby comel kat bawah tu..tak puas direnung..senyum sendiri dibuatnya..
comel sungguh kenyit2 mata..kelip2 mata..muncung kan bibirnya.alahai pandai tini..terima kasih tini..

maiyah said...

assalam..

hehe.. yg last tu buat sy senyum.. kiuttt.. slmt brcuti ;)

mamawana said...

Salam caiyang Pn kartini

Selamat bercuti dan merehatkan minda.

mamawana said...

http://lautkasih.blogspot.com/

Pls do visit my other blog ya...

MulutPayau said...

Assalamualaikum....
Selamat bercuti sambil rehatkan minda...

Afida Anuar said...

My dear kak tinie..selamat bercuti yaa...hurmmm..time cuti, cuti sungguh-sungguh kak, tak payah la difikirkan sangat hal pelajar tu yer.... nnti dah kembali... baru difikirkan. errrr...

kalau fida macam tu la.. Even weekend pun tak bukak email opis sebab malas nak fikir hal kerja. Nak cuti dengan sebenar2 cuti. eceh..

Cikli said...

hero tak gaddoh

Yan said...

cantik nya scenery tu.. syahdu je..

hazeleyed lady said...

Ass-Salam dear Lovely Tinie

Lets put everything aside for a while...and have some peace of mind...Cewah...pandai2 jer kak hazel ek!
Apa apa pun...Wishing you a joyous holiday.Keep smiling k.

hani@debumelukut said...

Kiut nya dia senyumm..saya pun turut tersenyum...selamat bercuti..put aside hal2 anak murid tu sekali sekala.

Tinaz said...

My dear, assalamualaikum..:)

Rest and relax your mind, dear! Lupakan dulu hal-hal sekolah masa cuti ni. Kalau boleh duduklah bawah pokok kuini dan makan buahnya hehe

Selamat bercuti..:)

Pn Kartini said...

To my lovely Kak Erna:)

Waalaikumusalam:)

Moga akak dianugerahkan kesihatan yang baik dan ceria2 selalu di sana:)

Thanks kak..
memang susah hati bila nampak kemerosotan prestasi!aduhai..:(

Gambar budak tu cute kan sis:)

Pn Kartini said...

To my dear Maiyah:)

Assalamualaikum:)

alhamdulillah...dapat juga buat Maiyah tersenyum..:)

tq yaa;)

p/s : Good luck ya nanti...tenang2 test kete tuu...InsyaAllah abg JPJ baik2 belaka;)

Pn Kartini said...

To my lovely Mamawana:)

Thanks mama..
Mama pun harap sihat2 dan ceria selalu yaaa..:):)

Caiyang mama juga!;)

Pn Kartini said...

To my dear mamawana:)

Tinie dah follow mama...cuma tak sempat nak letak di bloglist tinie...nanti2 yaa mama!

Kiranya Blog mama yg lama tuu tak ok lagi yaa...

Pn Kartini said...

To my dear MulutPayau

Waalaikumusalam:)

Selamat Bercuti jugaaa...
ok ok..jom rehat2kan minda ;)

Pn Kartini said...

To my lovelyyyyyyyyyyy dik fida:)

akak ni kann...camtuu lee kelemahan akak...cepat susah hati bila kait dengan students nii....kdg2 tu geram pun ada!!ermmm......

InsyaAllah..stabil lee nanti nii..nak g cuti2 malaysia lakk!!;)

Pn Kartini said...

To Mr CikLi:)

Assalamualaikum:)

er..er...
ye ye ye
hero tak gaddoh
ok ok..
nak cool kan diri nihh!

Pn Kartini said...

To my lovely sis Yan:)

Assalamualaikum kak..:)

aa'ah...sesyahdu & seterkedu hatiku jua...hehehe

Pn Kartini said...

To my lovely Sis Hazeleyed:)

Waalaikumusalam sis..:)
MOga akak sihat2 dan ceria selalu di sana:)

InsyaAllah...cuba utk ketepikan dulu pasal anak2 murid nii...rugi jekk kan kak..tak menghayati cuti2 kita nihh..hehehehe

Selamat bercuti juga utk akak!

Pn Kartini said...

To my dear hani:)

Moga kekiutan budak kenyit2 tu bisa menggumbirakan hati di sana;)

Thanks dear!

Pn Kartini said...

To my dear friend Tinaz:)

Waalaikumusalam:)

Wokehhhh!!insyaAllah..i try!
Problem masalahnya kat umah niii tak deklah pulakkk pokok kuini tuu...kalau ada maunya habis buah kat pokok tuuu...hehehehe

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran