CETUSAN MINDA

..Al-Kisahnya begini...


Kalau ikutkan cuti sekolah
Adalah lebih kurang 16 hari!
Kiranya masih banyak ruang masanya ..
Tapi kenapa ntah orang tu...
:
:
:
V
Lam kelas..sambil awasi budak exam
Dia duk menge-'check'
(ermm...budak memekup muka di meja..
namanya Norman Hakim youuu
pemalu orangnya!aduhaiii)


Habis dalam kelas...Di Makmal,
Mencelah juga orang tu menyambung membaca 'karangan bio ala-ala BM!!!!!!'
GGrrrrr!

Kat Umah..
Boleh juga menge'check' sambil2 minum kopi!

Dan
Sesekali dia mengalih tumpuan ..
...dengan kalendar kudanya...
(senang maa...lengkap pe!..)
:
:
:
:
:

Maka menjawab persoalan lam n3 terdahulu
kenapa diam membisu seribu bahasa 
Sebabnya :
Orang tuu....
pulun sakan menanda kertas dan membereskan tugas apa yang patut!
Dan juga minggu ni boleh dikatakan..orang tu berperang dengan perasaan !
Apa taknya..
dah menjadi lumrah bila mengadap jawapan pelajar yang 
terkadang membuat hati guru bionya terkedu sekaligus merencat mood !

[....bayangkan...diberinya  organ perut di jawabnya jantung!
Diajarnya molekul  air meresap keluar..dijawabnya air mengalir dari sel....
Ditanya kesan sinar UV pada manusia...diceritanya pasal kesan di bumi!
Diajarnya menghidrolisis protein ..ditulisnya mensintesis protein....
aduhaiii]


Pe2..
Alhamdulillah..
Sampai ke hari ini..ada 16 sahaja lagi paper 2 Biologi 
InsyaAllah..dapat dibereskan!
:)
Dan untuk teman yang bertanyakan status kesihatan tuan blog
Jawapannya....:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
V
Don't Worry...
Batuk2 jekk..!


;)

25 comments:

Yan said...

teringat dulu masa menanda karangan budak. macam nak nangis bila baca. Teruknya kalah budak bangsa asing..

ajwa said...

Assalam my lovely Tinie

Busy nampak...

ajwa said...

Jom visit my other blog

http://lautkasih.blogspot.com/

mamawana

Tinaz said...

Assalamualaikum dear..:)

How are you? Harap tinie dah beransur pulih...banyakkan berihat dear..

Penat sangat hari ni after a long journey. Need to rest now, dah tak larat.

Nite, and get well soon dear!

Zaitun said...

Owh...menanda kertas rupanya, Cian dia sampai jatuh sakit.

Take a break....

Afida Anuar said...

lagi 16 kak..caiyok2...insyaAllah...get well soon kak!...

NzA said...

salam kenal....
maunya cikgu xkena heart attack masa menanda kertas murid...trkdg mcm org biol pn ada cz senggih sesorg...hu...

Abd Razak said...

Assalamualaikum kitak..:)

Moga Allah kembalikan kesihatan kitak semula dan pengampunan dosa-dosa yang telah dilakukan...amin

Harap kerja-kerja menanda kertas pun dah selesai. Bolehlah pergi cuti ya! Destinasi pertama tu mesti ke rumah makbonda...macam tauk jak kamek. TEka jer! :)

Well, get well soon and have a nice day. Happy holidays from me..:)

Acik Erna said...

Assalam..cik gu bio sibuk rupanya..sibuk2 pun jaga kesihatan ye..

Cikli said...

saya pernah jawab kimia dulu.
"jika a dicampur dgn b, kilat sabung menyabung dan guruh berdentum"
nasib baik cikgu tu cool..

Cikguzam said...

Salam kak,
Selamat bercuti sekolah, semoga semuanya selamat dan Happy, InsyaAllah

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Sis Tinie,

Mudah2an dah sihat dan menanda2 kertas pun dah selesai.

Pn Kartini said...

To my dear sis Yan:)

Aduhai..
memang tergugat kesabaran juga dibuatnya..kena byk2 saborlah kann:):)

Pn Kartini said...

To my lovely mamawana..

biasalah mama..sesekali membusykan diri..:)
ermmmmm....tinie dah terjah blog garam & gula..:)siap follow lagi!

Pn Kartini said...

To my dear friend Tinaz:)

Waalaikumusalam:)

MOga sihat2 di sana dan moga segala urusan dipermudahkan:)

Thanks ya..
baru berkesempatan membalas komen teman2...nak rest minda nii!!:):)

Pn Kartini said...

tO my lovely Kak Zai:)

Assalamualaikum..:)

aduhaii...
batuk rentetan dari sakit tekak hari tuu...biasalah kan..batuk lambat sikit nak sembuhnya...
pe2..Thanks yaa kak
Maaf lama tak bw ke blog!nanti2 tinie singgah yaa

Pn Kartini said...

To my lovely dik Fida..:)

Huhuhuhu....tinggal kelas form 4 tuu..16 org yang ambil bionya!!InsyaAllah..bisa dibereskan!!;)

Thanks yaa fida..maaf akak yaa
lama tak terjah blog fida..nanti2 akak singgah deh!:)

Pn Kartini said...

To my dear Pn Nza:)

:):)ada kala biol..ada kala buat tersenyum sorang2..aduhaii
Pe2..selamat bercuti yaaa...nampaknya dah mula bercuti-cutian tuuu...:)

Pn Kartini said...

To mr Abd RAzak:)

Waaalikumusalam:)
Semoga kitak sihat2 di sinun dan dirahmatiNya selalu:)

Aduhehh..yang tinggal tu skrip jawapan form 4 bahh...insyaAllah..kan selesai kelak:)

thanks yaa:)

Pn Kartini said...

To my dear Kak Erna:)

Waalaikumusalam:)

Kejap jekk niii busy...
InsyaAllah..nak juga cuti2 malaysia niii...:)
Moga akak sihat di sana dan ceria selalu..:)Take care sis

Pn Kartini said...

To Mr CikLi

Alangkah bahagianya andai org sini secool cikgu kimia org sana!!
Kalaulah anak murid yg menjawab bio camtu....mesti dapat komen
"jumpa saya selepas ini!!!!"...
uhhhhh!
(bukan nak marah..cuma nak suruh dia terang lebih lanjut lagii proses tuu..ilmu baru pee!)

Pn Kartini said...

tO CIKGUzAM:)

assalamualaikum zam:)

Tksh yaa..
MOga sihat2 di sana:)
Maaf yaa akak lama tak bw!

Selamat bercuti!

Pn Kartini said...

To my dear kak Ani:)

Waalaikummusalam kak:)

Batuk masih ada..InsyaAllah ok nanti
Menanda kertas...ada lagi..lum siap
InsyaAllah..lam minggu ni kan beres...yalah kan..next week lakk..insyaAllah cuti2 malaysia!!:):)

Akak take care yaa..:)
Maaf kak..lama tak bw!nanti2 bila ok..tini singgah yaa:)

Latifah said...

hehe.. menanda kertas ujian/ periksa student memang boleh menyebabkan heart attack kan. cabaran jadi guru begitulah. Latifah hanya menanda ujian, tugasan dan kuiz sahaja untuk student engineering di uni sebagai part time work. kadang kala membebel sorang2 sebab hantar kertas kosong tak tahu nak bagi markah kat mana dan rumus2 ciptaan student yang sangat kreatif. hehe ^_^

Pn Kartini said...

To my dear LAtifah:)

ermmm...sesekali ada jugak hilang sabar tahap gabannya!!!lain yang diajar..lain lakk dijawabnya...memanggg terencat hormon dibuatnya!heheh
Kiranya..mana2 pun sama jek lah kann..students ni ada kreativiti masing2 kutt!!

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran