CETUSAN MINDA

Tak SETIA!!!..


Ingatkan hari tu...
boleh SETIA pada yang satu 
Apa taknya
Dah banyak jasa yang diberikan


Tup-tup....
dari hari ke hari
bulan  ke bulan..
bersilih tahun
AikSS!!
Dah nampak perubahannya..
Kalau dulu....ok  jek!
Tapi lama kelamaan...memang mengharukan!
Uhhh..
Tapi tulah...
Bila dah berubah....
Silap sana Silap sini
Tersekat sana Tersekat sini
Kadang2
Memang hati pun naik geram juga

Nak tak nak
Akhirnya terpaksa berpaling tadah
Terpaksa mencari pengganti!!
Rupanya memang aku bukan seorang yang tegar SETIAnya..
Bukan satu dua...
malah lebih dari itu
Uhh!!
Dan hari ini...
Perasaan itu kembali lagi
Bila makin menjadi2 buat halnya
Terkadang tergugat kesabaran 

Apa taknya ..
baru  berkorban duit...
Tup2  masih timbul masalahnya yang sama
Hinggakan tergerak di hati
Mencari pengganti yang lain!!!!!!!!!!
Cuma..
 tertanya-tanya gak
Mana yaa yang dikatakan 
THE BEST!!! 
 
Ada Cadangan ke???
:
:
:
:
:
:
:
:
:
OPS!!!

Agaknya  ada yang tertanya2
Apsal terlalu berani buat pengakuan terbuka
mengatakan diri yang TAK SETIA??!!!!
uhhhh!!!

Apa kes????!!
:
:
:
:
:
:
V
Dah memang itu realitinya..
Cuma  masih terkawal kesabaran biarpun berdepan dengan 
banyak kerenah & ragamnya
Kalau Tak sabar...
Maunya dia jadi camni!!!
:
:
:
:
:
:
V
dan
Tak dek laa sampai nak simbah asid!!

erk!!

TAK SETIA pada printer leee! 


 Buat hal hari ni...
Nak print bukannya banyak pun..tapi disebabkan 'ke-error-an'nya
Banyak masa terbuang!!
Pinjam gambar dari google...printer sama 'cap'


Kiranya
N3 nak merisik2...meninjau2 yang barulah ni...
Any suggestion???

;)



14 comments:

mamawana said...

Assalam Pn kartini,

Tak setia ya... heeee

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله..:)

Moga kitak sihat hendaknya serta sentiasa dalam perlindungan~Nya..

Kamek suggest Canon PIXMA MX882 atau HP Officejet Pro 8500..:)

Mun mauk guna jak laser color printer, something like Canon LASER SHOT LBP7200Cdn..:)

Cikli said...

setia ada had dan batasnya.

adol ihsan said...

Salam..

Nak beli baru ye? beli kan utk saya 1..

hehe.. :P

Afida Anuar said...

hehe kak tinie, ingatkan apa la yang tak setianya. Rupanya... hehe..hmmm.. fida tak alert sangat bab printer ni pasai jarang guna... tp rasanya canon mantap gak;)

MaizaC'Joe said...

Assalamualaikum

my lovely sis Tinie

hehe... suspen baca n3 rupanya.. printer buat hal.. mmng geram kan.. erm.. canon ok gak.. hehe mcm k.fida

ibuintan said...

Assalamualaikum ..


hahaha,,ingat tak setia ngan sapa lah tadi

akak setia dengan HPDeskjet so far no problem... All-in-one

Pn Kartini said...

To my dear mamawana:):)

Waalaikumusalam mamawana:)

heheheh...tak pelah kann
setakat tak setia kat printer jeekk!!
:p

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Waalaikummusalam:)

MOga ktk sihat2 di sinun:)

Thanks yaa beri suggestions tukk..
tunggulah...mun kesabaran pada tahap gaban..kelak kmk nangga & risik2 yaa..:)

tq yaa

Pn Kartini said...

To Mr CikLi:)

InsyaAllah...
:)
ingat pesanan ..!

tksh ya!

Pn Kartini said...

To aDOL iHSAN:)

Assalamualaikum..

anggar2nya camtu laa..
Tgklah camne nanti...:):)

Pn Kartini said...

To my dear dik fida:)

heheh...saje jeek tuu
intro jekk lebihhh!!!hehehe

Tapi tu lah dear,
yang sekarang ni pun akak guna Canonlah tuu..MP258!

tgklah camne nanti:):)

Pn Kartini said...

To my dear dik Maiza:)

Waalaikumussalam:)

heheh..
Dear..macam nak start ngajar gakk
ada set induksi!!
Intro kena gempakk!!

heheheh;)

Pn Kartini said...

To my lovely IbuIntan:)

Waalaikumsualam Ibuintan:)

ermmmmmmmm...
IbuiNtan pun suspen gak ekk..eheheh

Set induksi tuu!!
:)Nantilah sis..kalau dah buat hal di tahap gaban..nak juga risik2 model mana the best!!

thanks yaa kak...

Selamat Hari Guru
;)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran