CETUSAN MINDA

...Dengan IzinNya Jua..

Di sekolah  tetiba jek guru-guru mula tercari-cari & berminat  menanam pokok 
"BELALAI GAJAH"
termasuklah orang sini !
ops!

Ini gara-gara ada seorang cikgu  beritahu tentang kemujaraban
yang difahamkan dapat mengubati banyak  penyakit termasuklah  kanser!
Memang beria-ria betul cikgu ni  beritahu kepada seorang akak 
yang sedang  alami  kesan sampingan akibat pengambilan
sejenis supplement yang tidak sesuai dengannya
dan dalam masa yang sama
terdapat ketulan di bahunya di mana  doktor ada mencadangkannya 
melakukan pembedahan untuk membuangnya namun
memandangkan akak ni takut utk dibedah, maka sedaya upaya mencari alternatif lain!
:
:
:
Jadi selepas mendengar kawan tu bercerita tentang Daun Belalai Gajah...
Apa lagi...terus berminat mencari infonya yang detail dalam internet..


Antara petikan artikel  :

Penyakit yang boleh diubati seperti Uterus Cancer, Prostate Cancer, Breast Cancer, Lang Cancer, Leukemia Patiens, Dialysis Patients, High Blood, High Uric Acid, Diabetes ,high cholesterol  ,dll



Antara pesakit yang telah mengamal daun Belalai Gajah  :
:
:
*  Pesakit Kanser Limfa Stage 4 :
    Sebanyak 123 nodus limfa yang terkena kanser bermula Mac 2008.Selepas 9 kali menerima 
kemoterapi dan pada 10/11/2008 beliau telah berhenti menerima rawatan setelah 5 pakar mengatakan beliau hanya mempunyai 3 bulan untuk tempoh hidupnya.
Namun,setelah mengamal minum Daun Belalai Gajah yang diblend bersama epal hijau
( termasuk kulit dan bijinya) setiap hari selepas sarapan.,sehingga kini beliau didapati sembuh!


* Pesakit mengidap Uterus Cancer
Ketumbuhan sebesar 6cm dan dijadualkan untuk  dibedah. Selepas pengambilan jus daun belalai gajah, ketumbuhan surut 3.5cm. Doktor kata tidak perlu dibedah dan meneruskan meminum jus tersebut dan akhirnya ketumbuhan  hilang.

* Pesakit Kanser Peparu tahap 3
Telah membuat chemotherapy sebanyak 6 kali. Ketumbuhan sebelum pengambilan jus daun belalai gajah sebesar 26mm, 44mm, 76mm. Tetapi selepas pengambilan jus tersebut ketumbuhan mengecil 20mm, 27mm, 67mm.

*  Pesakit wanita Kanser payudara & peparu
Mengalami kanser stage 4 ,tersangat lemah ,tidak boleh makan melainkan melalui tiub dan terlantar di hospital. Namun usaha keluarga meletakkan jus daun belalai gajah menerusi tiub ke mulut pesakit,dan didapati setelah beberapa hari pesakit boleh makan dan selepas 28 hari ketumbuhan menghilang.
:
:
:


Kegunaan daun belalai gajah @ Sabah Snake Grass 
mengikut stage penyakit :
  • Stage 1 : 30 daun setiap hari
  • Stage 2 : 50 daun setiap hari
  • Stage 3 : 100 daun setiap hari
  • Stage 4 : 150 – 200 daun setiap hari 
*Jika pesakit sudah beransur sembur, kurangkan penggunaan daun tersebut

Cara-cara  membuat jus daun belalai gajah @ 
sabah snake grass ( SSG)


  • masukkan setengah  cawan air dalam blender
  • masukkan 1 @ 2 ais untuk elak pemanasan ketika SSG diblend
  • tambah setengah biji @ 1/4 jus limau ( Vit C & elak pengoksidaan)
  • masuk daun belalai gajah yang sudah dibersihkan mengikut stage seperti diatas.
  • masukkan sebiji apple hijau yang di potong 8
  • blend halus dan terus diminum. Jangan dibiarkan lebih dari 5 minit kerana khasiatnya dikhuatiri hilang
  • (Kepada mereka yang  badan terasa sejuk bolehlah dicampurkan sedikit hirisan halia)
 Selain dari daun belalai gajah, betik, biji aprikot, serai atau apa saja jenis sayur mentah dan
buah2an boleh merawat penyakit KANSER.




Makanan Yang Perlu Dielakkan semasa pengamalan jus SSG

Gula atau makanan yang ada gula, madu, ikan kembung,  pari , daging ayam, daging itik, keladi, beras pulut, butter atau planta/marjerin, durian, sarang burung, ginseng atau sebarang herba lain. Cuba berpantang sementara untuk melihat hasil dari daun belalai gajah


Betapa besar kejadian dan ciptaan Allah SWT..
Banyak khasiat tumbuhan-tumbuhan  yang kita tidak tahu kehebatannya
dalam merawat  penyakit merbahaya.
Khazanah Alam Yang Menyimpan Seribu Satu Rahsia Kehebatan Kurniaan Ilahi..
Syukur!



"Setiap penyakit ada ubatnya, apabila ubat tepat mengenai penyakit, maka akan wujud kesembuhan dengan izin Allah s.w.t."
(H.r Muslim) 
"Sesungguhnya Allah s.w.t. ketika menciptakan penyakit, pasti menciptakan ubat, maka hendaklah kamu berubat!" 
(HR Ahmad)

 Sesungguhnya berubat itu adalah ikhtiar,
Namun  kesembuhan itu adalah hak Allah..
Atas KeizinanNya jua



16 comments:

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله...:)

Moga Allah kurniakan kitak kesihatan yang baik serta kebaikan yang banyak...amin..:)

Ohh ini rupanya Daun Belalai Gajah. Alhamdulillah atas nikmat yang Allah kurniakan kepada akal manusia mampu mengkaji segala ciptaan~Nya untuk kegunaan manusia merawat penyakit kanser.

Terima kasih kitak, untuk info tok..:)

sal said...

assalamualaikum ..

trimakasih krn memberikan info ini..
sgt menarik untuk dikongsi..

a kl citizen said...

baru pertama kali mendengar tentangnya ..
terima kasih

Afida Anuar said...

Assalamualaikum wbt... My dear kak tinie...

First time pula saya dengar nama daun ni kak... sblum ni biasa dengan daun misai kucing je..err;)

roslaini saad said...

terima kasih dengan info ini ...sungguh menarik dan bermaklumat.

Zaitun said...

Terima kasih Tinie kongsi info,kak Zai nak cari tumbuhan ni,banyak khasiatnya.

ibuintan said...

Tinie dah dapat ke pokok ni.. elok juga di tanam,bunganya pun cantik

akak tak pernah tengok lagi pokoknya

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Waalaikumusalam:)
MOga ktk diberikan kesiahtan yang baik:)

Sesungguhnya Dia Maha Berkuasa..menciptakan sesuatu tanpa sia2....:)

tq utk kitak juak:)

Pn Kartini said...

To my dear Kak Normah:)

Samalah tini sis..:)
MOga sama2 dapat info

Pn Kartini said...

To my dear Kak Sal:)

Moga dpt manfaat bersamakan sis:)

Tapi baru2 ni ada juga yang beritahu khasiat yang sama pada daun durian belanda...:)
kena cari info nihh!;)

Pn Kartini said...

To my dear Pn roslaini

Moga sama2 mendapat info yang manfaat:)
tksh yaa

Pn Kartini said...

To my dear dik fida:)

Waalaikummusalam:)

Akak ni bab2 pokok memang blur..dengar namanya pun 1st time!rupa2 kat sekolah ada ditanam pokok ni..cuma bila baru tahu khasiat..mula laa semua berminat!!!

Pn Kartini said...

To my dear Kak Zai:)

:)moga akak dah jumpa pokok belalai gajah ni yaa..
tanam banyak2!!:):)

Pn Kartini said...

To my dear IbuIntan:)

Tinie pesan kawan tinie je ambilnya..tapi tu laa..
until now..tak nampak 'batang mahupun dahannya' lagi!!hehehe

Nur Misnan said...

hmmmmm...

Anonymous said...

Klu minum sekadar utk mencegah dr penyakit merbahaya bole ka n mcmna sukatan?

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran