CETUSAN MINDA

.."surat cinta"!!!?...

Janganlah suspen lak...
Sebenarnya yang dimaksudkan tu..helaian catatan utk anak2 murid..!
Bila buat semakan fail bio dia orang...
Maka adalah yang tidak kena ..yang tidak lengkap lampirannya...dll
Kiranya komen /ulasan guru utk nasihat mereka ni...
Tapi biasalah kan...pandai2 lee  bebudak ni panggil 'surat cinta'!!
aduhaiii..

Antara "surat-surat cinta"....

Sebenarnya.."surat cinta" ini untuk setiap pelajar biology form5 ni..
Sekadar menyuntik semangat utk dia orang...
tapi tu laaa...
Geram jugak..bila yang budak2 lelaki ni..buat lawak lakkk
" Cikgu ...kena balas ke??"
"aaa'aahhhhhhhh!!!pecah kaca pecah gelas....sudah baca kena balaslahh"
aduhaiii...

....ini lee rupa budak yang buat lawak tuu..eeii..hehehe

..masing2 dgn surat cinta di dalam fail biology dia org...
...moga dengan "surat cinta" akan menyuntik semangat kalian!!!

&

Untuk gurunya lakk...sedang kumpul semangat juga ni..
Untuk mulakan satu lagi buku aturcara utk Mesyuarat PIBG..!!
Ini pun setelah selesai pamplet utk program Sabtu ini..:

....pamplet Kursus Kepimpinan Persatuan& Kelab...


aduhaii...
Tak habis habis dengan pamplet..buku program..pamplet..buku program..
:):):)

12 comments:

kak Erna said...

salam tini..dah tugas cik gu kan..
macam macam cara untuk murid berjaya..

Abd Razak said...

Salam..:):)

Surat cinta!!! Agaknya camner isi surat cinta guru kepada pelajarnya ya Puan..? Kalau ramai pasti lenguh nak menulisnya..

Apa pun begitulah guru amat sayang dan ambik berat tentang pelajarnya cumanya terkadang ada pelajar tidak tahu hendak menilai dan membalasnya...

Moga kitak sihat..:):)

hazeleyed lady said...

Masam manis menjadi pendidik ialah senda gurau dan kenakalan yang tak melampau anak didik...
kadang buat kite senyum sendiri...

Pamplets Tinie?
I know you can do it...and you always do the best!
Satu lagi tugas yang 'Tetap dan berpencen' ek ...hahaha

Afida Anuar said...

Nakal-nakal anak-anak pelajar kak tinie yer...

mak fida pun, selalu bercerita perihal pelajarnya....selalu buat lawak. Nak marah pun tak jadi..hehe

moga cemerlang semuanya anak2 pelajar tu..

a kl citizen said...

seronok masing-masing dapat surat cinta ya...
lepaspencen, boleh bukak kedai printing pamplet dan buku program

alang said...

Kreatif and inovatif. :D

Pn Kartini said...

To Kak Erna..:):)

salam my lovely sis..:)

Begitulah kak..sentiasa memujuk diri sendiri andai semangat tersentap dek kerenah ank didik yang msh dengan dunianya..aduhai..:):)

Pn Kartini said...

To Mr Abd razak..:)
Salam..:)

alhamdulillah..semua pelajar dapat 'surat cinta'..juz 32 students..:):)

Moga mereka kan faham tujuan gurunya berbuat demikian...:):)

Tq kitak..:)

Pn Kartini said...

To my lovely Sis hazeleyed..:):):)

Betul tu sis...
Kdg2 dgn sikap mereka buat kita tersenyum..namun terkadang jua..ada kala membuat hati menangis...

Aduhaii sis....rasanya mmg betul tuuuu..Tetap Berpencen!!!aduhaiii..:):)Take care sis

Pn Kartini said...

To my dear dik Fida..:):):)

Dia org tu mmg camtu..sbb dia tahu akak blh dibuat bergurau..lagipun mmg tak suka serious dgn student2 besar ni...cam kawan!:):)Tapi kawan2 pun ada hadnya juga kann..:):)

Thanks dear..:)

Pn Kartini said...

To Sis Normah...klcitizen..:):)
Salam sis..

Sekurang2nya mereka tahu yg gurunya CARE pd dia org.....lagipun..gurunya bimbang dgn sikap yg masih lum nampak semangatnya..aduhaiii!!:(:(

hehhehe...pencen awal lah camni..hehehe

Pn Kartini said...

To Alang..:):)

Wow...tinggi pujian tuu..:):)

Anyway..thanks yaa..:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran