CETUSAN MINDA

...Genap Setahun....!!!

:
:
:
V

Hari ini genap satu tahun berblog..!
Memang tak pernah terfikir  memiliki blog sendiri..:)
Kalau dulu.. terkadang tersesat masuk ke blog2 orglain..
Dalam masa itu..begitu kagum melihat blog mereka..
dan hati mula terdetik untuk mempunyai blog...tapi
disebabkan tiada kepakaran ..tiada kemahiran untuk memulakannya....
maka dipendamkan sahaja..

Namun..
Teringat lagi..
31 hb Mei 2009
...bermula dengan perasaan agak kecewa & terkilan yang membuak2
dgn kerenah pelajar yang acuh tak acuh dengan pelajaran mereka ..
&
Perasaaan yg terbuku di hati  ingin sahaja diluahkan
dannnnnnnnnnn.....
di situlah bermula segalanya!!!
Entah macam mana...
dengan kaedah trial & error..
Tup2!!!
Owhhh!!!!Menjadi lakkk Blogggg...!!erkk..
Maka..lahirlah
BLOG CETUSAN MINDA

Mengapa namanya sebegitu???

Kerana...ia bermula dari apa yg tercetus di minda..
Sepertimana yg telah diperkatakan sebelum ini pun..
N3 yang ditaipkan berdasarkan apa yang terlintas di fikiran...
dan terkadang juga mengikut apa yg dirasai pada tika itu..
Kalau n3nya sentimental yang  bagaikan rentak balada jekk..
Makna adalah yang menyentuh di hati
Bila n3 nya berbaurkan humournya...rancaknya...cerianya..
Semmgnya itulah yg dirasa..:)
Namun andai ia berbentuk ilmiah maupun motivasi
Kiranya ingin sama2 berkongsi manfaatnya...:)
Itulah dia blog Pn Kartini..:)
yang tidak seberapa...
Selain utk mengabadi sesuatu yang indah 
sebagai kenangan di ruang blog sendiri..:)

 Imbasan  :


*   n3 terawal -sentimental beb!!!

*  Satu di antara n3 yang terkesan di hati ..


*  Hingga kini seramai 136 followers dengan 455 posts


*  Wajah Cetusan Minda dahulu..:
...dulu...backgroundnya hitam...:)


&
Antara gambar yang telah dipaparkan :
( ...termasuk gambar di permulaan & di bawah n3 ini)






Sempena Ulangtahun pertama berblog...:):)
Ucapan  terima kasih kepada semua 136 followers
Jutaan terimakasih jua pada semua teman yang sentiasa setia menziarah ke sini
&
Sudi meninggalkan kata2 di ruangan komen....
Semmgnya kehadiran kalian memberi semangat utk diri ini utk terus berada di sini..
Terima kasih kepada teman2 yang mungkin membacanya di dalam diam..
Kiranya pembaca 'di sebalik tabir' ekk..:):)
Tq utk my sisters...brothers...
Yang mungkin sesekali tersesat ke sini..
:P:P:P:P:P:P
&ribuan tksh utk mana2 yang sudi ziarah ke sini walaupun sekejap...






Semoga Blog Cetusan Minda...
sentiasa di hati anda!!
:)

10 comments:

Abd Razak said...

Salam..:):)

Apa khabar kitak? Moga kita sihat. Kamek sihat jak tok alhamdulillah.

ohhh...amat perihatin kitak dengan usia blog kitak. Kamek sik ingat langsung. Anyway tahniah kerana mampu mewujudkan blog seusia begitu bertahan semampunya, banyak yang kamek dapat info dari sitok terutamanya dari fakta sains. Thanks kitak...:):)

Maybe kamek tok paling setia ke blog kitak dan memberi pandangan dan ulasan yang kamek fikir mampu utk mengingatkan diri serta pembaca..:)

Teruskan usaha kitak..:):)

Afida Anuar said...

Salam kak tinie...tahniah atas ulangtahun blog yang pertama..walaupun usia blog kak tinie masih muda (mcm la usia blog fida dah tua kan?hehe,lebih kurang je akak), blog cetusan minda banyak memberi info yang melebihi usia blog ni...keep on writing then..insyaAllah i'll always be here;)

Sha said...

salam:)
tahniah!!! w/pun baru sethn tapi byk info yg berguna. Teruskan...

Ibuhani said...

Selamat Ulangtahun pg blog Kartini! Teruskan berblogging ye agar ukhwah kita beranjangan..... :)

piewahid said...

salam,
tahniah & terima kasih berkongsi cetusan minda yg berharga utk direnungi.

moga usaha murni berterusan dan silaturrahim berkekalan.

DrSam said...

Salam puan. Tahniah kerana berjalan sejauh ini di alam maya. Semoga dilimpahi masa terluang dan keafiatan senantiasa untuk berkongsi cerita dan pengalaman dengan kita semua sambil mengiratkan ukhuwah.

Kunang-Kunang said...

Salam Sis Tinie,

Alhamdulillah dah setahun dapat berkongsi idea dan pandangan bersama dengan kita semua.

Semoga terus gigih berblog.

penjejak maya said...

salam,

tahniah kerana blog cetusan minda sudah setahun berlayar di alam maya ini..

esok blog penjejakmaya berusia sebulan hehe..

TK said...

Kejap je dah setahun..Igt lagi mula-mula berblogging terus jumpa sis Tini. Nice knowing you! Happy Blogiversary!

Idalara said...

salam Tinie..
tahniah ye sudah genap setahun..wlupun baru stahun tapi sarat dengan ilmu dn pesanan yg membuka minda...teruskan berkarya...

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran