CETUSAN MINDA

...Penyegar Mata!!. ..


Petang tadi..
Aisha mulanya duk tengok tv
Lama-kelamaan....nampak matanya kuyu semacam jekkk!!!
Apa taknya...semalam tidur lewat skit semek tuuu..tapi bangun awal lak!
Kiranya petang tadi tuuu....ngantuk tahap gabanlah kut

Bila tengok jam...kul 4.25pm!
Uhhh!!kalau tidur niii....maunya nak tidur malam susah niii nanti...coz byk tidur ptg!!!
Kalau lewat lagi malam ni tidur..mesti pagi esoknya nak ke sekolah moody ..
tak cukup tidur....huhuhuh
Maka apa lagiiiiiiiiiiiiii
Nampak jeee mata aisha nak tertutup...
Maknya panggil nama  .."SHAAAA!!"
Nampak jee nak terlelap...sekali lagi "SHAAAAAAAAAAAAA"

"Makkkkkkkkkkk......mata Aisha tak boleh nak bukak niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii"


 Aduhaii...kesian lakk dibuatnya...
Tup2...makbondanya dapat ilham lakkkk
"Shaaaaaaaa....Jom kita buat sandwichhhhh!!"
(erkkkk!!....tetiba terkuar idea buat sandwichhhhhhhhhhh!!)
 dannnnn hasilnya....
memang menjadiiiii trick makbonda....sebab respondnya.....
"NAaaaakkkkkkkkkkkkk"
Automatik mata jadi segorrrrrr!!!
:
:
:
:
:

Kiranya 1st time Aisha diberi tugas buat sandwich &
Hasilnya  :
:
:
:
:
V
Adegan meletak marjerin ...


Next...


...melenyek Sardin yang telah ditumis makbondanya..&
sesi menunjuk skill meletak sandwich sambil merias dengan timun + tomatonya!!
ermmmmmmm.....not baddddddd!!!hehehe...

&

Setelah siap Sandwich yang comot bermarjerin tuuuu..
erkkk!..


Last stepnya.....
menyuap apa2 yang lebih!!!
Sukalah tuuu!!!...

ermmmmmmmmmm....
Maka..
dengan tersiapnya Sandwich...
(...er..er..agak2 nak bagi berapa bintang yaa utk Sandwich Aisha niii...??!...)

Misi makbondanya dikira tercapai
Kerana....
Mata Aisha dah segar bugar...dah leh bukak...dan....
 tak dek lahh nak ngantuk2 lagi yaa...
..aduhaiii..

:)

Sekian....
Tuan tanah blog memulakan rentaknya...hari ini....



14 comments:

Cikli said...

kalau buat nasi bukhari lagi segar aisha tu

Abd Razak said...

Assalamualaikum...:)

Semoga kitak sihat hendaknya di sana serta sentiasa dalam rahmat kasih sayang Allah Taala..amin

Wah ada sesi pembelajaran buat sandwish. Good for aisha, usia seawal tu dah beri pendedahan, sedikit masa lagi bolehlah buat sendiri..:)

Bolehlah bagi 6 bintang..:)

sal said...

wah sandwich sardin..
anak2 memang suka makan...

aishah dah mula sihat ye..
dh boleh disuruh2 buat sandwich...

Acik Erna said...

Asalam tini..siannya aisya..
tapi tak pe..misi bunda nak bagi mata aisya terbuka dan berjaya..
untuk aisya bagi 5 bintang le..biar lagi bersemangat nanti.

Afida Anuar said...

Wahhh...idea yang bijak dari makbondanya... he he. Boleh la dibagi 5 bintang..utk sandwich yang bercomot majerin tu..kekekek

Zaitun said...

Salam Tinie

Pandai makbondanya cari idea supaya aisha tak tidur.Sandwich pula memang kegemaran kanak2.First time buat dah menjadi tahniah lain kali kalau ngantuk masak pula nasi mandy.

missgee said...

Kak Tinie,
Seronoknya Aishah..
Aktiviti yang best.
Patut arr semangat semacam..

Pn Kartini said...

To Mr CikLi:)

hehehe...nasi bukhari yaaa??
good idea tuhhh..:)

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Waalaikumusalam:)

Tq kitak...moga kitak diberikan kesihatan yang baik dan dirahmatiNya selalu...Amin..:)

Kelasss spontan tukkk.tetiba mari idea nak buat sandwich!!tup2 buat makan malamm heheh...:):)aduhaii..

woww!! thanks kitak utk 6 bintang!!!

Pn Kartini said...

To my lovely Kak Sal:)

Si Aisha ni..bab2 nak tolong ok jee..
Kdg2 tersenyum juga..bila dah tahu yang mana cengkih..kayu manis..halba..bunga lawang,.heheh..

Alahmdulillah kak..dah sembuh Aisha..:)thanks yaa kak:)

Pn Kartini said...

To my dear kak Erna:)

Salam kak:)

hehehe...kejammm toiii makbonda hehehe...sanggup tuuuuuu...
Bukan pe kak...kalau dibiarkan tidur nanti malam mesti susah nak tidur..
Aisha ni kalau tak cukup tidur esoknya...mula laaa nak nangissss!!
aduhaiii

tq kak...utk bintang2 tuuu..heheh

Pn Kartini said...

To my dear dik fida:)

heheheh....janji mata anak makbonda segar bugarrrrr..heheheh...
Tang comot tuu...si Aisha kalau tak disuruh berenti...selagi tuuu leee dia nak letakkk marjerin tuuu..hehehe

Pn Kartini said...

To my lovely Kak Zai:)

Salam kak:)

Seronok juga tgk dia buat sandwich tuu...at least dapat laa pengalaman buat sandwich sendiri kann..:):)
Opss!!nasi mandyyy???tuuu kena makbondanya menuntut ilmu dari kak Zai niiiiihhh..;)

Pn Kartini said...

To my dear Gee:)

salam dear:)

Aisha bab2 tolong memang semangat diaaa...cuma bab2 nak suruh makan slowwwwwwwww skittt...
Pernah juga bila disuruh makan..Aisha cakap..
"nanti Aisha gemukkkkkkk makan banyakkkkk"..aduhaiiiiii...cam2 semek nii kan:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran