CETUSAN MINDA

..Travelog !..


7 JUNE 2011- SELASA

Destinasi ke-3:

penat duk 'mendaki' bukit.....Berhenti sekejap !
...Persinggahan pertama di Cameron Highand..
Banyak coklat dijual di sini...


..Sempat juga anakanda belikan hadiah besday maknya di Avant Chocolate

...Persinggahan ke-dua...pekena teh tarik Cameron Bharat..memang best!
Kiranya di sini memang sesuai sebagai tempat persinggahan rehat jap..
dengan terbentangnya ladang tehnya


Akhirnya..sampai tempat yang dituju...Hotel De La Ferns!
Memang cantik!


..Aisha dengan mainan barunya!...
Memang semek ni suka duk lam bilik dari ronda2nya..
Bila ronda...ada laaa ayat skemanya.."Mak Sakit perut arrr!!"
Bila balik hotel...automatik..hilang sakit!Aduhaiiii...


...pemandangan hotel di waktu malam..
Sebelah malam...jalan2 cari makan...
Makan Yong Tau Fu!


8 JUNE 2011-RABU

 
 ..1st pic..Si Aisha dengan mood yang  kureng..merengek..Kesejukan!
On d way turun bukit utk ke destinasi seterusnya...
 Singgah ke Cactus Point!..sempatlah juga beli 6 pasu kecil kaktus!
Selepas Cactus Point..sekali lagi singgah jap pekena teh tarik..
:)


 ..."pick your own strawberries!!!"
(..lupa nama tempatnya....)
.......time ni..baru lee mood Aisha ok skit..apa taknya...
seronok main 'gunting2"


....cantik bunga2...yang palinggggggg suka.....ROSE!

:
:
:

Dari Cameron HIghlands.....ke destinasi terakhir...
Ke Umah adik ipar

...sesekali berkumpul memang riuh!..
Aisha happy leh  jumpa dengan sepupu2nya...
Yang paling 'happening'.....aduhaii..............
"Happy birthday to youuuuuuuuu..happy birthday to youuuuuuuuuuuu....."
huhuu..ada lakkk acara potong kek!!Kezutan dari adik ipar..
Thanks my dear sis!



9 JUNE 2011 - KHAMIS


.....jalan2 cari makan lagi!!
di PapaRich...
Yummy!!

 ....Aksi anakakanda...
 Si Aisha sukalah tu..tak leh gaduh dgn abgnya!dia sorang2..aduhaiii

Anak teruna tak nak ikut...biasalah dia..sesekali jumpa sepupu sebayanya..
lebih suka di umah ,main games!

Sebelah malamnya lak....
Agenda berkumpul adik beradik utk makan2 
Yang lelakinya...sempat lagi tempah dewan malam tu ..main badminton!
Perlawanan adik beradik  sekali dengan anak2 buah..
:)


10 JUNE 2011 - JUMAAT


Bertolak pulang...
&
Alhamdulillah...selamat sampai pada Jam 6.04pm




Sekian....
berakhirnya 

TRAVELOG CUTI-CUTI MALAYSIA
(....idea dari Sis Normah nihh!!Travelog gituuu...!..)

:):):)


p/s: 
......bern3 sebelum nak sambung kerja2 mengemas lak niii....
:)


10 comments:

Abd Razak said...

Assalamualaikum kitak..:)

Moga kitak sihat hendaknya sambil berkemas pas balit dari bercuti yang panjang..:)

Sempat juak kitak polah Travelog tok..ermm nice! Petik buah strawberi sendiri tu yang seronoknya kan!

P/S: Insya Allah flight kamek back home esok...:)

Cikli said...

happening betul cuti cikgu ye

DAMAI IMPIAN D'BANGI said...

Assalamualaikum Tinie,

Amvoii..cuti2 Msia ke Cameron rupanya, meriah tu bila ramai2 berkumpul..riuh satu kampung kan.

k.yati suka klu naik Cameron pergi ramai2, sibuk bersembang,terasa kurang sejuknya bila malam hari..klu tak rasa nak cpt balik jer teringat hotel 5 stars kat rumah sendiri.

Afida Anuar said...

Wahh kak tinie... memang meriah!....

lama dah rasanya fida tak pi bercuti ala2 mcm ni.. teringin, tp tatau bila... hu hu

zino said...

best nya cuti2...

sal said...

cantik sungguh bunga dan strawberri tu..

teringat masa dulu beli strawberry cameron highlands,membeli banyak sb manis.
tapi, dah smpai umah jadi masam..

wah esok dh sek...bersedilah kita kumpul tenaga memulakn tugas..

ieda said...

memang menarik cuma CH skrg nie dah kurang sejuk kan kak huhuhu

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Sis Tinie,

Best ni round satu Malaysia.

Nur-nba said...

Wah menarik sungguh percutian Kak Tinie sekeluarga.. Comelnya anak dara akak tu..

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

- Ws kitak..:)Sempat tu sebab banyak juak kmk guna masa perjalanan utk create gambar2 tukk...kiranya standby awal2!!then balit cuti..citer skit2..!!!:)

To Mr CikLI:)

- Happeninggg,...sekali sekala!;)

To my dear Kak Yati:)
- Cuti kat Cameron nii..kiranya 1st kak utk tinie dgn anak2..:):)
memang sukakan kak..:):)sejukkk jekk:)


To my dear dik fida:)

Salam dear..:)
kiranya cuti2 akak ni..setelah sebulan lebih terperap diumah hujung minggu dek ke'bz'an..hb akak..huhuhuuu...:):):)

To Mr Zino:)

- Bila cuti semua masalah tinggal jauh2!!tu yang BESTttt:):)

- To my lovely kak Sal:)

Tak tahu lah hari tuu...tak sakan sngt beli starwberinya...starwberi coklat pun tak termakan gak..huhuhu
kena pergi lagi nihh:):)

To my dear dik ieda:)
- Tulah yang org cakap..tapi sebab ni 1st time akak pergi...dah rasa sejuknya...heheh

To my dear sis Ani:)

heheheh..lum satu malysia lagi nii..:):)

T0 MY dear Nur-nba:)
sekali sekala merelease tensen..mengubah angin dear!!!
Semek aisha tuu memang suka bergaya sikit dear..!!bila mula merajukk...habissss kiutnya!!aduhaiii

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran