CETUSAN MINDA

...Selamat Sampai..


Alhamdulillah...
Selamat sampai pada jam 6.04 pm siang tadi


Terimakasih pada semua teman yang mendoakan
keselamatan perjalanan
:)

Oklah..
Kesinambungan citer dari n3 lepas...
Al-kisah Cuti2 Malaysia yang terhenti di Perhentian Grik 
dengan hidangan faveretnya..
:):):)

6 JUNE 2011

Bertolak dari KB kedestinasi seterusnya...iaitu ke sini  :


 Nampak mercu tanda Jambatan tuuu....
maka sampailah pula ke destinasi ke-2,
Penang
Kiranya 1st time jejak Penang!!..huhuhu....
Ayat yang terkeluar dari mulut Aisha yang buat maknya terkedu...
(..soklan yang ditanya dengan volume suara yang jelas utk didengar leh org lain!!!)
"Mak...kenapa ramai C_ _ _  ?"

emmmm....anakanda Aizad dengan homework !!!
(...maknya lak yg pok pek pok pek.....awat tak siap time kat umahhhh!!!...)
Nampak muka Aisha tuu....memang happylah tuuuu!!
Di Penang.....baru terkial2 booking hotel utk destinasi seterusnya
(....Actually....plan cuti2 Malaysia ke destinasi lain...
tup2 terCETUS idea tukar plan!!!!.erk!!..hehehe...)


Di Penang....sempatlah try makanan ni...:

....1st time makan!.....Pasembur !..Best gak!...
:):)


7 JUNE 2011
(....ops!!my besday!!
Tq again buaT semua teman yang sudi ucap besday tempohari yaa!!)

Ke Destinasi seterusnya...


...Mendaki dan terus mendaki....!!!...

 ...Cam biasa..Aisha Zzzzz...bila jaga..pok pek pok pek..
Bear  Aisha lam gambar..nampaknya jadi mangsa..
makbonda pinjam buat 'neck support pillow!!'hehehe..
Perjalanan rasa jauh....bila kereta cam semut bergeraknya lam  hujan masa tuu....


:
:
:
:

V
Agak2 dapat teka ke.....ke mana laaa destinasi yang nak dituju ni yaaa..
aduhaiii.....


Oklah...n3 panjang dah niii...
kita stop citer dululah yaa
InsyaAllah...
kita sambung citer2 lagi!!

:)
Tq pada yang sudi ikuti episod cuti2 tuan blog!
:):):)

Jumpa lagi ...

InsyaAllah



p/s:
n3 yang ditaip...tika lam perjalanan siang tadi...
:)




16 comments:

a kl citizen said...

memang boleh buat travelog la tini..
alhamdulillah dah selamat semuanya

Cikli said...

ini jalan nostalgia masa kerja kat perak dulu

Abd Razak said...

Assalamualaikum..:)

Moga kitak terus dianugerahkan kesihatan yang baik serta sentiasa dalam rahmat kasih sayang~Nya..

Alhamdulillah, syukur atas kurnia~Nya kitak sekeluarga selamat sampai..:)

Rihat jak dolok before proceed benda lain..:)

ibuintan said...

alhamdulillah selamat sampai..

wah...cuti2 ke pulau dan ke gunung kali ni ye

beli strawberi bercoklat tak?

Afida Anuar said...

haaaa, kak..ni mesti pi cameron highland ni kan? wahhh syoknyer round2 malaysia.....

Tinaz said...

Assalamualaikum dear..:)

Dah tentu masih rasa penat setelah perjalanan yang panjang..alhamdulillah you're back home safely..:)

Banyak beli buah strawberry ker kat Cameroon?

sal said...

my dear tinie ..
wah ceria..

jauh berjalan,luas pandangan..
penang..
bnyk pngalaman yg dpt dikongsikan..

Pn Kartini said...

To my lovely kak Normah

Aa'ah kan sis..:):)heheh..good idea gakk nii..:):)

Tksh kak..doakan keselamatan perjalanan kami sekeluarga...:):)

Pn Kartini said...

To Mr CikLi:)

ermmm....kiranya dapat juga mengembalikan nostalgia org sana yaa..:)

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Waalaikumusalam:)
Moga kitak dianugerahkan kesihatan yang baik juak di sinun:):)

Tksh yaa kitak...doakan keselamatan perjlanan utk kmk tukk..:)
Tuk...jawab n3 sebelum nak sambung ngemas barang ..hehe:)

tq kitak:)

Pn Kartini said...

To My dear IbuIntan:)

hehehe....sesekali jadi org pulau jap..sesekali jadi org gunung,.hehehe..yang pasti..jadi org 'gunung' tuu best kan kak...dinginnnn sejukk jekk!
:):):)

Tulah kak..tak tau awat yang tak terbeli strawberi bercoklat tu..ada nampak..cuma bila tgk tuu..mai teringat lakk datuk K...heheheh

Pn Kartini said...

To my lovely Dik Fida..:):)

betul betul betul...:):)
Pandaiiii adik akak teka yaa..:)
tu laa dear..
tu laaaa 1st time akak jejak cameron tauuuuu..huhuhuhu...
kiranya celebrate besdaylah tuu..:):):)
;)

Pn Kartini said...

To my dear friend Tinaz:)

waalaikumusalam:)

Penat tuuu..biasa jee
cuma bab nak ngemas ni haaa..hehehe
biasalah kan..dengan baju2nya..dengan brg2nya...huhuhu..

ni rest jap...jawab komen!:):)

Beli strawberi??tak banyak lah..
lagipun tak berapa manis!better yang korean strawberi lagi kut!!

Pn Kartini said...

To my dear Kak Sal:)

Bila cuti tu..memang lupa terus hal2 sekolah....memang nak rest minda..hehe

Balik dari cuti ni..dah start sekolah nanti..memang confirm byk kerja buatnya kan kak..:):)

Nur-nba said...

Salam.. Wah jalan2 sampai ke Penang.. Erm Kak, boleh Nur tahu sebenarnya Kak Tinie menetap kat negeri apa ye?

Pn Kartini said...

To my dear dik Nur-nba:)

Salam dear...:):)
Oooo..akak ni org sekampung dengan dik fida dear!!:):):)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran