CETUSAN MINDA

Bermusim!!!!

Assalamualaikum..
:)


Tajuk n3 kali ni...Bermusim??
  bukan nak bincang pasal  musim bunga ke...musim bola ke....musim kuinin kee..
tapi berkenaan musim  kempen 
Supplement!!

dan Untuk orang sini..
memang lemah 'iman' sikit..bila dengar sesuatu yang elok..
(ye laa kann...orang berkempen ...semua elok2!!!semua kata itu berkesaN ..ini  berkesan..kiranya semuaaaa baik2 belakaaalah...!!)

Tu pasallah dah byk jenis supplement yang diambil..
Pernah amal product  Luxor 

Lepas tu..
ada lakk satu group mai sekolah
buat kempen untuk jaga kesihatan....
 Maka  berpaling tadahlah orang sini
pada Shaklee lak!
erkkk!!

Tak lama kemudian ...
Ada yang promote Susu  Alpha Lipid...memang elok..
& try jugak tapi tak lama lepas tu..
hi hi bye! bye!!
Uhhh!!
Pernah juga  amal makanan organik Melillea..

Lama juga bertahan setianya pada melillea..
dan masa tu amat jarang juga ambil nasi...
(Ada Orang kata...Makan Dedak!!!huhuuh....)
tapi tu laaa...lama -kelamaan...jadi jemu lak!
&
Sekarang,
supplement yang diambil ...

..Usana & Herbalife


Tapi entah camne
awal tahun hari tuu...bila ada yang kempen satu jenis product
'terambil' juga....

erkkkk!!!
Tapi selepas tu..tergerak hati nak stop guna product ni..
dan kembali semula kepada supplement Usana
(.......tak lama selepas tu..ada guru perempuan yang juga mengambil supplement ni..menjk kesan sampingannya....mungkin ketidaksuaian dengan darah)




TUP!TUP!
OPSSS!!
 Satu lagi pemakanan yang boleh dikatakan mendapat  sambutan yang 
memberangsangkan
di sekolah KINI...! 
Orang sini  tahu2 product ni pun masa kat resort hari tu...
Masa duk santai2 di Resort bersama guru2 lain
ada lakkkkkkkkk Cikgu sorang ni sakan mengempen...
Yang menariknya....tukang kempen ni ..guru LELAKI!
  :
:
:
V



........musim 'U-Queen' lakk

ermmmmmmm....
dengar dari kempen tu....
menarik juga!!...Erkkk!!!

Aduhaiiii !!
:):)



12 comments:

Abd Razak said...

Assalamualaikum kitak..:)

Moga kitak terus dianugerahkan Allah Kesihatan yang baik dan jiwa yang tenang..amin :)

Macam-macam produk kitak makan owhh...bolehlah kamek kempen ngan kitak tok pastok..:)

Produk apa owhhh...kelak madah :)

mamawana said...

Assalam Pn Kartini,

Wah.. banyaknyer mencuba pelbagai produk. Kalu mwana lak cuma try Byoung produk Zhullian dah 3-4 tahun. Dari mineral buah2an. beli dgn harga ahli dpt diskaun. Kalu nak cuba guna ajer ID: Nazli Hana Kamaruddin PJU 063222 ..

Afida Anuar said...

Assalamualaikum my dear Kak Tinie,wahh banyaknya produk yang kak tinie dah terai.. macam mak fida jugak ni;)

ibuintan said...

assalamualaikum Tinie,

banyaknya yang dicuba.. bersilih ganti, kiranya Tinie ni tak tahan juga dengan godaan si penjual


rasanya antara semua yg dah dicuba, mana yang terbaik?

kakcik said...

Assalamu'alaikum Tinie...

kakcik belum lagi terpengaruh dengan produk2 itu - mungkin kerana memikirkan kekangan kewangan. Walaubagaimanapun kakcik doakan agar kehidupan Tinie sentiasa sihat dan ceria. :)

Zaitun said...

Salam Tinie

Kak Zai setia pada yang satu,dah puluh tahun kak Zai gunakan Shaklee.Rasa serasi sebab tu tak nak tukar pada yang lain walaupun ramai juga orang rekemen.Kak Zai tengok mereka sendiri tak kekal lama pada produk yang mereka jual.

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Waalaikumusalam:)
Moga ktk sihat2 di sinun:)

ermmmmmm....agak2 product apa yaa ktk mauk kempen pada kmk tukk:)
Tapi rasanya...dah malas nak berpaling tadah daahh..aduhaii:)

Pn Kartini said...

To my dear mamawana:)

Waalaikumusalam:)

ermm....dulu2 ada juga cikgu sekolah promote Zhulian ni..tapi ntah camne tak tersangkut lakk...
Anyway...tq yaa mama beri no ahli tu..:):)

Pn Kartini said...

To my dear dik fida:)

Waalaikumusalam dear:)

hehehe...banyak yee..!!
Actually...mak akak pun ada jugak sound pada akak..bila mcm2 try supplement ni!!heheh..aduhaiii...

Pn Kartini said...

To my dear IbuIntan:)

Waalaikumsualam IbuIntan:)

hehehe..pantang dengar yang elok utk supplemnt memanggggggggg mudah jee nak try!!

Tapi tu laah ...the best..rasanya Melilea tu..coz pemakanan organik!
Cuma bila lama2 makan...jemu lah sis..now..herbalife ..kiranya oklah..sebab ada cam2 rasa:)

Pn Kartini said...

To my lovely KakCikS:)

Waalaikumusalam kak:)

Tinie pun tak ingat dah start bila yang pandai2 try supplements ni..bukannya apa sis..sekadar nak tambah zat jekk..hehe

Moga KakCikS ceria2 juga di sana yaa:):):)

Pn Kartini said...

To my dear kak Zai:)

Waalaikumusalam kak:)

Tabik springgggggg utk akak gituu...setia pada yang satu:):)
shaklee tini tak lama..sebab urusan nak beli dgn yang si promote tu...susah sgt!last2 nak senang...cuba brand lain..:)InsyaAllah...nak setia dengan Usana..lagipun hb pun makan sekali Usana ni..:):)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran