CETUSAN MINDA

..Destinasi Pertama..


Assalamualaikum ..
:):):)
Lama juga tak update blog CM ni yaa..bersawang agaknya!
Terima kasih utk teman2....dalam menyepikan diri ada juga datang bertandang ke sini
untuk ucap ulang tahun kelahiran ke-tooooootttttttt!
(....yang pasti dah tua dahhhh!..)
:):):)


Seperti biasa...
Tuan tanah blog pastinya akan abadikan citer cuti2nya di sini

secara tidak langsung berkongsi citernya  bersama teman2
:)



4 JUNE 2011 - SABTU

Bertolak ke destinasi percutian pertama------------->  KB
(memang antara destinasi faveret!)


...hari pertama..aisha manis bertudung!!
Nampak dalam gambar...tenang jee ..!!Tapi realitinya,kejap gaduh..kejap Ok..
Aman bila si kecik tuu Zzzzzzz....& si abang dengan senang hati main 'laptop mainan' aisha!!

Sampai KB...Checked in di  :

 One Station Hotel.....
Hotelnya bersih & terletak bersebelahan TESCO...
difahamkan baru 2 tahun beroperasi..nampak memang ceria hotel ni..
Banyak barangan dalam hotel mengguna barangan & perabot IKEA!!
Mana2 yang nak exercise skit memang sesuai..coz hotel ni tiada lif yaaa!!!hehe..
Cuma kurangnya pada biliknya..yang rasanya kurang luas...
Yang lain..semua Ok! 


Meninjau Pasar Malam di Wakaf Che Yeh..Yang belinya hanyalah buah asam jawa!!hehe..
Manis!...Aisha pun suka lakk makannya!
Then Makan malam di restoran berhampiran di situ..
1st time mengorder  nasi air mawar utk si aisha!




5 JUNE - AHAD


Ke Rantau Panjang....sekadar shopping 'gitu-gitu' jee...
:)




Pulang dari Rantau Panjang...on d way...ada laakk yg hantar sms promote 
restoran masakan Arab!
Thanks to my bro...walaupun sakan mencari lokasinya....
masuk jalan sana..jalan sini..pusing sana pusing sini!
Akhirnya ketemu juga!!
Memang mengeyangkan....At least dapat jugak merasa masakan Arab niih.
Order Nasi Mandi Ayam dgn Nasi Mandi Kambing!!
(...namapun unik!..siap mandi2 lagi yaa...:p..)
Gelas dalam gambar tu...saiznya kiut miut!!Sesekali try Kopi Turkey!


 6 JUNE 2011


Berangkat ke Destinasi Ke-2
Ke mana yaaa????
:):)



On d way ....
di Perhentian Grik
Akhirnya....ketemu jua  menu special
ermmmmmm...
Yummy!!


..........pstt!!...lauk faveret nihh!..heheh..




............................Oklah yaa..........citer Cuti2 ke Destinasi seterusnya
bersambung ...................Tungguuuuuu!
:)




p/s  :

Bern3 dari umah adik ipar japp!
InsyaAllah.....
pagi ni  bertolak pulang ke home sweet homeeeeee 

Semoga Selamat perjalanan !...Amin.


:)






16 comments:

a kl citizen said...

semoga selamat sampai di rumah

kakcik said...

Teringat tahun lepas kita berselisih di hotel. :(

Abd Razak said...

Assalamualaikum kitak..:)

Moga kitak sihat hendaknya serta sentiasa dalam keadaan tenang di jiwa..

Semoga Allah permudahkan perjalanan pulang dan selamat tiba di rumah..amin :)

Acik Erna said...

Assalam tini..belum balik lagi ye..masih lagi bercuti.

Cikli said...

kelate best... tanah serendah sekebun bunga

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Sis Tinie,

Semoga sihat.

Kita berada dilokasi yang sama dalam beberapa hari.

Kak ani tiba di KB pada malam 4 Jun dan bergerak balik ke Terengganu pada tengahari pada 6 Jun.

Zaitun said...

Kak Zai pun baru balik dari Kelantan.Mula gi Terengganu lepas tu langsung ke Kelantan.

Pn Kartini said...

To my dear Sis Normah:)

Tksh kak..:)
Alhamdulillah..selamat sampai umah:)
Tapi tu laa...on d way td sempat lagii beri komen di blog sis!!;)

Pn Kartini said...

To my lovely KakCikS:)

Ooooo tidakkk...!!
bila diingat2...memang frustttttt sgt2!aduhaii..mmg ditakdirkan tak bertemu kita sis ari tuu kann

Pn Kartini said...

To Mr ABD rAzak:)

Waalaikumsualam:)
MOga kitak dirahmatiNya selalu di sinun:)

Thanks yaa ktk..tak jemu2 doakan kmk tuk..Alhamdulillah..selamat sampei siang tadi:)

Pn Kartini said...

To my lovely Kak Erna:)

Waalaikumusalam kak..:)
lama tak BW niii...huhuuhu
Ni baru balik dari bercuti sis..ptg tadi sampai!
maka cam biasa..maka banyak laa baju2 nak dibasuh..barang2 yang nak dikemas!!..:):)

Pn Kartini said...

To Mr CikLi:)

Memang antara tempat percutian yang menarik!Suka..mmg best kelate kan!
:):):)

Pn Kartini said...

To my lovely Kak Ani:)

Waalaikumusalam kak:)

Aduhaiiiiiiii!!
Kalau last year..dengan KakCiks
This year...selisih dengan akak lak!!
Tini memang 2 malam di KB..samalah kita kan...aduhaiii...:(

Pn Kartini said...

To my dear Kak Zai:)

Memang ramai kan bercuti2 ke kelantan kan...
Cam tini..memang suka sgt bercuti2 di sana..!:)

Afida Anuar said...

Wahhh ...sakan berjalan yer kak tinie... ohh kat kelantan pun ada nasi arab jugak.. ingatkan kat cyberjaya je..

apa pun moga akak selamat kembali..insyaAllah...

Pn Kartini said...

To my dear dik fida:)

ermmmmmm.....nampak ada 2-3 juga rasanya kedai masakan arab tuu..cuma yang ni dipromote oleh abg akak..maka sakan leee duk melilau cari..hehehe...

Thanks yaa dik...:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran