CETUSAN MINDA

..Penangan 'Jumbo Sale'..


Sempena sekolah menyambut Jubli Peraknya..
Salah satu aktiviti..
adalah 
Jumbo Sale!
Maka mempromotelah  guru penyelarasnya kepada semua guru
yang mana2   ingin menyumbang apa2 barangan  yang boleh
 dijual di gerainya nanti..
Dan nampaknya memang ada sambutan yang 
menggalakkan dari guru2!
:)

" Masa ni lahh cikgu-cikgu boleh clear kan rumah..atau store umah"
Teringat kata2 seorang guru lelaki di kantin tempohari

Maka
sempena hujung minggu yang semmgnya tidak kemana2 nii
Apa lagi....

Ops Bersih!
(OPPss!!..)

&

Hasilnya
(...utk Ops Bersih Round pertama!..)

:
:
:
:
:
:
:
:
:
V




....2 kotak A4 tu....cenderahati2 yang sudah bertahun-tahun simpan..
Rasanya tiba masa utk menamat tempoh ia di'peram' ..
Bukan tidak menghargai...cuma rasa terpanggil untuk memeriah gerai jualan
dan sedikit sebanyak keuntungan yang diperolehi boleh juga disalurkan 
ke tabung  sekolah juga...
(...selingan gambar sebagai kenangan tuan blog 
sebelum diserahkannya..esok!!..)
:)


Semalam sempat bermsg dengan penyelaras Jualan Jumbo ni..

"..ntah2...dapat semula barang hadiah tuu...bila ada students beli kat gerai jumbo sale  then beri masa hari guru nanti-nanti..."

"Haaaa...nasib!"

erk!

:p




20 comments:

Azian Elias said...

Wish akak dekat sekolah awak, sure akak clear habis2an..heee

MulutPayau said...

rumah akak pun bnyak hdiah dari budak2....tak tahu dah nak simpan kat mana....kalau dapat 'clear'kan..alangkah bagusnya...

mamawana said...

Jumbo sale, bagus tu. Kat area rumah ni takdak plak sekolah ker apa2 badan ka buat sale ni. Bleh sumbang banyak brg2 lama yg bellum dipakai

Abd Razak said...

Assalamualaikum kitak :)

Moga kitak dikurniakan Allah SWT kesihatan yang baik dan dipermudahkan segala urusan kitak seharian..aaMiin :)

Mun rumah kamek dekat mauk juak terlibat sama, boleh juak clear apa yang patut hehe

P/S : Mak bonda kitak dah balit dari Makkah kah?

Acik Erna said...

assalam tini..he he..ye tak ye kan.bila dapat semula nanti..penuh le balik store tu..

Teacher Basariah said...

menariklah aktiviti sekolah tu..nnt nak cadang sekolah saya buat jugakla..hehe

Kakzakie said...

Assalamu'alaikum cikgu,

Memang kakak rasa akan ada yang dibeli anak murid itu sebagai hadiah hari guru kelak. Mana tak banyak setiap tahun sambutan Hari Guru pasti akan menerima cenderahati...

Pn Kartini said...

To my lovely Sis Yan:)
hehhe..kalaulah dekat kan sis..:)
Pasti lagi lagi meriah koleksi jualan jumbo nanti..:)

Pn Kartini said...

To my dear sis MP:)

Tulah kan...
hadiah2 tu pun tersimpan dah bertahun2...insyaAllah..tuan empunya hadiah dah habis sekolah punn..:)

Pn Kartini said...

To my dear mamawana:)

Kdg2 kita beli..then simpan terperap lam store..kdg2 lupa pun ada..tengok barang baru teringattt!!huhuu...
Agak2 dah bertahun tak terusik tu...elok2lah kan..kita korban benda alah tu ekk ..hehe

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Waalaikumusalam kitk:)
MOga ktk sihat2 disinun:)

Nampaknya rameii pulak yang berminat mauk clearkan store masing2..aduhai..
Hari tukk lega lahh kmk...dah berik barang2 tuk pada guru berkenaan..:)
clearrrr skit tukk!

p/s: makbonda kmk dah balit..2 minggu lepas ..tukk..masih batuk2 makbonda..

Pn Kartini said...

To my dear kak Erna:)

hehhehe...harap2 janganlah dapat semula barang2 tu..huhuh...
nanti ada lee yang terkedu dibuatnya...aduhai;)

Pn Kartini said...

To my dear TB:)
MOga sihat2 ya..banyakkan rest..:)

ermm....insyaAllah..andai dicadangkan nanti..pasti setuju bebenor pihak atasan nanti...heheh..satu program yang menarik..lebih2 lagi bila bab2 yang boleh menclearkan umah/store niihh..;)so yang sesuaiii..Jumbo sale lahhh..hehe

Pn Kartini said...

To my dear Kak Zakie:)

Waalaikumusalam kak:)

hehe..tapi kan..tini dah siap2 pesan..mana2 students nak berikan hadiah masa hari guru...beri sebatang whiteboard artline...sorang satu..boleh guna buat ngajar..heheheh;)
demand lakk cikgu nii ekk..hehe

Cikli said...

payah nak let go barang2 yang bermemori

munna said...

best jugak klu ada aktiviti mcm tu kat sekolah kan kak...

Ibuhani said...

hehehe....kalau Tini dpt balik brg yg dijumbo sale tu bermakna mmg jodohnya mmg dgn Tinilah selamanya tu..... :))))

Pn Kartini said...

To Mr CikLI:)

betul..kalau ikutkan sayang memang susah juga yaa...
Tapi sekali ia terlintas di minda ,cepat2 kita let go kan brg2 tuu..kalau takkk jadi rete karun lee dia..aduhaii:)

Pn Kartini said...

To my dear Pn Munna:)

Yuppp...yang syoknya..sebab ini lee masa nak menclearkan apa2 yang tak patut disimpan...:):):)best kan:)

Pn Kartini said...

To my dear Ibuhani:)

aduhaii..mesti terkedu jee nanti ekk....tapi kalau benar barang dikata..memang dah jodohlah kan..heheh:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran