CETUSAN MINDA

..Angan..



Sesekali berangan..
Konon-konon berada di sini..
Dengan seindah-indah cuaca..sambil
Melihat tenangnya...air mengalir
setenang jiwa yang 
didambakan......


ermm..
Itu sekadar angan2..
Yang pasti..
Di sini...
Cuaca yang diharapkan cerah sampai ke petang..
tapi hujan...
di awal2 pagi lagi..

Bila hujan renyai2..dengan kedinginan cuacanya
cam ada pertalian pula dengan mood 
yang sekali terikut kedinginannya..
Nasib lum beku lagi..
freezeeeeee!!!!!!

Dengan sejuknya cuaca di sini..
Dengan hujan kadang rintik2...kadang lebat...
Maka bagaikan berkemandang pula lagu keramat ni..
di minda..
Lagu feveret nostalgia gitu..
 :)






Ok..Ok..
Sudah sudah lah berangan..!!
Tugasan sedang menunggu tuuuuu
:
:
:
:
:
V
 erk!


:p



 Untuk semua..



12 comments:

Abd Razak said...

Assalamualaikum kitak :)

Moga kitak terus dalam limpahan rahmat Allah kesihatan yang baik, jiwa yang tenang dan dipermudahkan segala urusan kitak seharian..aaMiin :)

Kamek pun sama juak ingin nak pegi rihat ke tempat begitu, dapat menikmati dan merenung akan keindahan alam ciptaan Allah. Moga dengan berbuat begitu Allah tambahkan keimanan kita.

Sitok pun kerap hujan, panas sekejab then ujan agik. Begitulah kurniaan Allah pada makhlukNya.

:)

ieda said...

memang terasa tenang ..
bila melihat air2 yg mengalir itu x ada batasnya kan kak ..
alangkah bagus kehidupan kita setenang air ituuu ;)

Ibuhani said...

angan2 tu boleh tercapai cuti sekolah nanti..hehehe..alhamdulillah sana hujan! Pilah x hujan2 ni....panas tp alhamdulillah jugak sbb semua sihat walau cuaca panas...... :))))

sal said...

Assalamualaikum tinie...sukanya tengok air hujan bergerak tu...leka tengok..rasa tenang macam duduk kat tepi air..hehe..kreatif sungguh..

nanti sesenang nak belajar ambik gmbr camtu..

Kamsiah said...

salam
kat kedah,hujan semalaman...pagi ni bergerimis...mmg betul...cuaca mempengaruhi mood....:)

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Waalaiakumusalam:)

Moga ktk dikurniakan kesihatan yang baik dan sentiasa dalam lingkungan kasih sayangNya jua..Amin

Mun nangga air tukk..memang rasa tenang..jauh dari kebisingan/kesesakan...dan sekaligus dapat juak menikmati keindahan ciptaan Ilahi..:)
best owhh!
:)

Pn Kartini said...

To my dear dik ieda:)

Ketenangan jiwa yang semmgnya didambakan oleh semua hambaNya...
MOga Dia yang Maha Mendengar kan menganugerahkan ketenangan jiwa dalaman kita semua...InsyAllah:)

Pn Kartini said...

To my dear IbuHani:)

InsyaAllah...:)
Bila cuti2 tu..satu jee nak buat..
tenang2kan minda..:):)
seminggu dua ni asyik hujan di sini..
yelah..rasanya dah lama juga berpanasannya...Ibaratkan kata si Aisha.."Tuhan nak bagi pokok minum..:)..)

Pn Kartini said...

To my lovely Kak Sal:)

aalaikumusalam kak Sal:)

Senang saje tu kak..
akak cari je..image utk raining gif atau apa2 image dgn format GIF...then save..dan bila nak letak lam blog.cara sama macam kita letak apa2 gambar lam n3 kita..
InsyaAllah..kan nampaklah ia bergerak..cam n3 tini tu..:)

Selamat mencuba yaa..:)

Pn Kartini said...

To my dear sis Kamsiah:)

Bila cuaca sejuk tuu...asyik berattttt jeee nak buat pe2..heheh...tarikan di katil lebih kuat skit..nasib leh lawan..hehe

munna said...

tenang je kak..tgk air yg mengalir tu

Pn Kartini said...

To my dear Puan Munna:)

Alhamdulillah...
moga kita kan sentiasa mensyukuri segala nikmat ketenangan dariNya jua..:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran