CETUSAN MINDA

..Teruk Ke??..

Dialog di sekolah tadi..
(Terpaksa ke sekolah..walau dlm hati rasa malassssnyaaa)
" Ckg A....Saya dah kat sekolah ni..nak riso Buku AturCara ni..
nak perbanyak berapa ekk?"
"Ooo...ada pembetulan SKIT tu cikgu..."
WHATTTT!!!!!
( dalam hati jek lee)

"Owhh...saya rasa dah tak larat dah nak ubah..!!!
Dah lee tuu..ink printer pun dah nak habisss dahhh.."
"Ok..ok...kalau camtu tak pelahh..."
Fuhhhh..!!
Rasa teruk lakk..aduhaii..!!
Bukannya pe...buat buku aturcara ni  byk dugaannya...
Beberapa kali dieditnya..Ari tu bila dah disiapkan...
Diberitahu pula nak penambahan muka surat..!!
owhhh!!
Okk...Sabar!Sabar!..
 Then tunggu penambahan bahan utk diisi lam buku...
lambattttlah pulakk.....
Okk sabarr! Sabar!
Bila dah dapat...Buat apa2 yg patut
Printer lakk buat hal..Grrrrrrr...
Scan tak menjadilah.....Kena kecilkan saiz muka surat lee..
Scanner buat hal laa...
Bila Print ,nampak sebahagian jekk laa..
tak jumpa file yang dah diedit muka surat laa..
Ooo..masa nii.....memangggg menguji kesabaran..aduhaii

Tapi alhamdulillah..semua dapat diatasi..
Dan akhirnya...berjaya disiapkan...
Jadi tu sebabnya...
bila diberitahu ada pembetulan  tu ....rasa cam tak percayaaaa jekkk!!!!
Apa tak nya..seblm ke sekolah..semmgnya dah dicheck terlebih dahulu..
Semua OK!!!
Satu lg....Awat leee tak beritahu seblm niiiii....!!
Lagipun..
Ingat lepas ni..nak start dgn satu lagi buku aturcara lain lakk..
Program utk bulan April..Majlis Persaraan HM.!!!
aduhaii...
Atas sebab2 itulah permintaan guru berkenaan terpaksa ditolak
Maaf yaa..!!!
Rasanya kalau pembetulan yang sedikit tu...harap blh diabaikan
Kerana walau nampak sedikit..namun terkadang  ambil masa yang lama
untuk disempurnakan...
Ohhhh..tak sanggup rasanya lagii...
Pe2...Mohon Ampunnnn...
ermmm..
Teruk ke aku???..erkk!!



13 comments:

Abd Razak said...

Salam..:):):)

Subhanallah...sungguh teruji kesabaran kitak dalam tugas tersebut..

Apa pun mudah-mudahan Allah permudahkan kitak dalam menghadapi segala kesusahan menjalankan tugas yang bakal kitak kerjakan.

Moga kitak sihat dan sabar dlm setiap dugaan yang mendatang..:)

maiyah said...

sabar pasti akan berhasil dihujungnya kan kan

Sha said...

salam:)
sabar... sabar itu smua utk menguji kita. Insya'allah hasilnya ... mengkagumkan

Alimaz-Kembara Terasing said...

sabar separuh daripada iman...kesabaran menguji keimanan...salam singgah....

insan pendidik said...

salam,

jd AJK buku aturcara camtu lah sibuk manjang sblom majlis tapi mase majlis berlangsung dan selepasnye bole relax hehe

DAMAI IMPIAN D'BANGI said...

Sabar sis, hidup memang penuh dugaan! Cuti seminggu ni, gi relaks kan minda.

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:):)
Alhamdulillah...dah siap satu tugasan..:):)

Tq :)
Moga kitak sht di sinun..:)

Pn Kartini said...

To dear Maiyah:):)
Alhamdulillah...berkat kesabaran..walau terkdg tergoyah jua..namun syukur..sempurna jua..:)

Pn Kartini said...

To My lovely Kak Long Sha..:):)
Syukur sis..
Memang dalam apa jua perlunya kesabarannya...
Alhamdulillah..dah siap akhirnya..:)

Pn Kartini said...

To Alimaz,kembara terasing
Tksh ats kesudian singgah ke sini...
:):)Moga dirahmatiNya selalu:)

Pn Kartini said...

To Mr IP..:)
Betul tuuu..tp mungkin org tak sedar semua tu..maka ..
janganlah pula bila dah relaks nanti...diberinya tugas lain lakkk..aduhaiii...

Pn Kartini said...

To My lovely Sis Yati..;):)
Thanks sis...
Begitulah kitakan..sentiasa teruji dgn kerenah di sekeliling...:):)
Moga sis sentiasa ceria disamping family:):)

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran