CETUSAN MINDA

..Terkenang Jua..


Tetiba tercetus di minda..
Untuk mencoretkan sesuatu di sini...




Ada masa kita akan terkenang apa yang indah
Ada kala jua terkenang sesuatu yang mengguris hati...
& Untuk n3 kali ini..
Ingin abadikan kenangan di ruangan blog
antara mereka yang sentiasa di hati...
Mungkin masa dan jarak yang memisahkan
Namun kenangan tidak bisa terpadam
Dan akan tersemat kukuh di hati....

PERTAMA:

 
Teman semasa di U dulu....
(...bagaikan tidak percaya..kerana ketemu jua di fb!!)
Untuk K Azizah..Teringat sama2 bersusah-payah naik bas ke SMKKelana Jaya sms praktikal!!
Masa tu..akak ni..pregnant..!Tapi terpaksa bersesak naik bas pagi2 ..aduhaii..dugaan:)
Untuk Suen...:)....satu2 teman yang cool jekk..:)
Teringat lak..masa berbaris tunggu bas ..mesti kita panic bila ada lakkk anjing yang tak berapa betul terhegeh2 nak 'manja2'...fuhhhhhh!kurusss semangat..:):)


KEDUA  :


 Bila dapat posting di Sarawak..
..bertemu dgn K.June..
(hehehe..sis..kmk dah padah ngan kitak yang kmk save pic dari fb kitak tukkk...)

Memang rapat....:)
Selain Daro...tempat kenangan Waterfront!!!makan piza ..:):)
Yang tak dapat lupa jgk..naik speedboat..uhhhh!!
Bila naik speedboat....terlintas juga 'buaya senang'nya..!!!
Dan...yang paling haru biru..bila beg baju hilanggggggggggg !!!
Ada lakkk yang tersalah ambil beg baju kat lam tempat ltk bag dalm bas....!!aduhaiiiiiiii...
Tapi alhamdulillah...akhirnya ada hamba Allah yang kirimkan semula
sijil/dokumen ptg ke Semenanjung walaupun semua baju dah dilelong 
pada org kampung katanya!!erkk!!

Untuk K.June..
 Kamek sik lupak kitak...
Still remember...kitak suka warna hijau...
Kitak duluk suka gilak minum air gas...!hehee..sik elok owhh
Ops....kamek suka sgt daging masak hitam yg mak kitak polah...!!!!:):)
Tapi sayang..resepinya dah hilang..!!!!!
Hobi kitak..koleksi novel2...!!
Opss...radio kamek mesti dah rosakkk tukk..:P
Sampey sekarang ..terasa mauk ke Muzium Kucing lagi..sik puas duluk..
Sekali jekk perginya!!
Mauk koleksi kucing2nya  yang cute tuuu...
Pe2 sis...u r always on my mind!:)
(...happy sgt bila berkesempatan dapat juak kamek chat dgn kitak !!....)


KETIGA  :



Dari Sarawak ke N9..
My dear Kak Tie...
Rapat Juga !..
Yang paling takkan dilupakan..Hari Jumaat!!!
Kenapa dgn hari jumaat???
sebabnya sama2 naik komuter ke KL utk SHOpping!!
Kiranya SOGO & Arked dalam kenangan..:):)!
Terkdg bila sampai umah...ari dah gelap!!!:):):)...erk!
dan yang haru biru.....pernah alami kecurian  di surau Sogo!!!
Masa tu..memang terlupa rupanya di surau bukan shj utk solat
tapi utk tambah dosa pun ada..!!!
aduhaiiii....
Yang tak dilupakan...bila hari berpisah(tahun 2001)....
hujan sakan!!!:(:(:(:(:(


Demikian...al-kisahnya...
antara mereka yang pernah mencipta  kenangan bersama..
Bersusah payah dan senang bersama..
Segala suka duka tersemat kukuh di sanubari
Yang akan indah dikenang & abadi selamanya...


















4 comments:

Abd Razak said...

Salam...:):)

Kenangan mengusik jiwa erk! Daro kinek tok dah berbeza dari dulu, tak perlu nak naik speed boat ke sana, namun perjalanan menggunakan jalan darat agak jauh dan mengambil masa yang agak panjang kalau dibandingkan naik bot.

Peluang nak jumpa bujang senang pun dah sik ada agik..:):)

Moga kitak sihat :):)

Riesna Zasly said...

kenangan yang amat berharga utk dikenang...

terutama pada teman2 yang pernah hadir menghiasi hidup lalu

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak..:)
Aukkk...sesekali terkenang jua..:):)
semmgnya satu kenangan manis yang tk bisa terpadam di ingatan...:):)Rasanya mesti kitak pun ada kenangan manis yg tersendiri kan..?..:):)
Tksh madah ngan kamek perubahan Daro!!:):):):)

Moga kitak ceria & sihat selalu..:)

Pn Kartini said...

To my lovely Riesna Zasly:)

Bila dikenang..pasti kan terasa rindunya...:)
Biar jarak & masa yang memisahkan namun kenangan tetap segar di sanubari....:):)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran