CETUSAN MINDA

..Lama Rasanya Tidak Menyapa....


Bila Cuti2..
Agenda wajib..balik umah makbonda :)
Maka bila di kampung..mood pun berubah
Apa taknya..
Tetiba kaku idea nak mengupdate blog..
& rasanya dah lama tak menyapa blog rakan2 lain..
Maaf yaa....Sebab dalam cuti2 bz juga menanda kertas ujian TOV students
Sebut pasal TOV Biology..cam biasa....
seolah "luka lama berdarah kembali..."
aDUhaiii...
Masih ada lagi kekeliruan faktanya...
Masih ada lagi yang tidak menjawab eseinya
dan tak kurang juga yang masih ada lagi  yang buat karangan
B Melayunya!!!eeiiiii
 
Gambar Atas:
Dalam eseinya...siap disebut " Menteri kesihatan telah membuat satu piramid makanan..bla..bla.." erkk!! :(
Gambar Di bawahnya:
Contoh jawapan yang bertimbangrasa pada gurunya..
Kiranya masa utk semakan hanya dibuat dalam bbr saat sahaja!!! :P

Pe2 pun..Alhamdulillah..siap proses semakan
Dan resultnya masih belum mencapai tahap yang diharapkan
Namun ..sentiasa memujuk diri...
ye laa..sekurang2nya peratus lulus mereka meningkat dari tahun lepas!!
(walau jauh di sudut hati...terasa jua kecewanya....!!)

Cerita pasal cuti...
Agendanya :  M.A.K.A.N
(oohh!...Tidakkkkk..hehehe)
Biasa laa...bila di umah makbonda...
Tapi yang ingin dikongsi di sini..BUkan citer pasal makanan
Tapi
Berkenaan dengan  satu buku bersama CDnya ,
pemberian kakak pada ayahmak 
berkenaan dgn makhluk halus !

myspace layouts







Sebenarnya byk nak dikongsi,
tp bimbang pula kut2 melanggar hak cipta terpeliharanya
Maka dipetik satu bahagian.. atas dasar pengkongsian ilmu
( Buku mengandungi sejumlah ayat2 suci Al-Quran dll)

TEMPAT SERANGAN JIN DALAM TUBUH MANUSIA

*  Otak manusia
* Sendi-sendi seluruh anggota jasad
* Di mata kanan & kiri/kelopak mata
*  Di telinga kanan/kiri
* Di mulut
*Perut
* Dada
*Di dalam peti suara
* Rahim wanita
* Tulang Belakang & kiri kanan bahu,dll


TANDA-TANDA GANGGUAN SEMASA JAGA

* Tiba2 benci terhadap orang yg disayangi
* Terasa panas seluruh badan tidak seperti biasa
* Tidak dapat berfikir secara normal& menangis tanpa sebab
* Sesak nafas apabila masuk waktu Asar hingga malam
* Sakit tulang belakang (pangkal leher hingga sulbi)
* lenguh bahagian sendi-sendi badan
* Mudah marah/panas baran tidak terkawal
* Sakit kepala berterusan & perubatan moden
tdk dpt memulih @ mengesan penyakit
* Sakit di bhg bwh tapak kaki & terasa seolah
memijak batu

ermm...dari apa yang dibaca
Kesimpulannya
Dalam apa jua..kita kembali kepada mukjizat Al-Quran...

Hari ini ...sekembali dari cuti2
Cerita Si Aisha

Balik dari tadikanya..terus buat homeworknya
 
 Masuk jek umah..terus suruh maknya tlg buat homework!!ermm...
Maka melayan lee dulu kerenah Aisha...:)

 
Bila dah siap homework...baru lee nak makan!
:)

Demikian...laporan terkini..
Kepada rakan blog..
InsyaAllah..kan bertandang jua ..
Semoga diri ini tidak dilupai..
DAn 
utk teman kalian..
( + my sis2..!!:P )
Anda Sentiasa tetap di HATI!
free myspace layouts






 

 

8 comments:

Abd Razak said...

Salam..:):)

Mun dah balit rumah mak kitak mestilah maknya manyak nyedia makanan utk anak kesayangannya...ubi cecah gula :):)

Pengalaman pernah juak kamek kenak gangguan jin namun kenak ingat juak mun tanpa izin Allah sik juak nya dpt masuk mengganggu manusia. Jika kita sering membaca al-quran sukar bagi jin nak ganggu.

Moga kitak sihat & ceria..:):):)

Ibuhani said...

oh....ni entry masa cutilah ni ekk.....hehehe....comeii anak dara kartini :)

Afida Anuar said...

Salam kak tinie...
Itu la, klu cuti je mmg tak dapat nak fokus kat blog la..fida pun sama..hehe.. owhh kak tinie ajar bio..nnti boleh la klu ada permasalahan berkenaan bio merujuk kepada kak tinie...

PS: mcm la fida ni student lagi... eh masa form 5 aritu fida tak amik pn bio..hehe

DAMAI IMPIAN D'BANGI said...

Salam Tinie, lama K.yati tak menyapa namun bukan lupa. Tak komen apa2 tak bererti tak baca.

Amboi..rajinnya Aisya. Meh sini jadi anak murid aunty. K.yati suka dan bangga bila ada anak murid akak yang cilik dan comel minat dan ambil berat kerja sekolah mereka. Walaupun masih kecil, jangan kita buat tak endah.

Lebih-lebih lagi bila parents dia bagi kerjasama. Tentu sekali si anak rasa dihargai. Bila kembali ke sekolah cikgu pulak puji, pasti si anak merasa bangga dan gembira. Secara tak lansung bertambah minat dan cintanya mereka menuntut ilmu.

Pasal makhluk halus dan tanda-tanda gangguan tu, suspen juga. Maklum ada antaranya yang kita pasti terasa. Contoh - sakit-sakit sendi, bisa ditapak kaki dan beberapa lagi.

Untuk k.yati, yang pasti semenjak umur semakin senja mulalah datang penyakit tu semua. Tugas kita, jangan lupa mohon perlindungan dari ALLH swt. Jgn lupa solat dan rajin-rajin baca al Quran, amalkan membaca al Mathurat pagi dan petang jika ada kesempatan.

Kalau dah nak terjadi juga, tentunya itu ujian Allah, muhasabah diri dan berusahalah berubat.

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:):)
aukkkkk...manyak benarrr makanannyaaa..kamek asyik nguyahh jakk..:)Tapi sik ada ubi+gulanya..:):)sbb bukan musim hujan situkk..:):)

Pasal makhluk halus ...ermmm...
Pe2..ayat2 suci pendindingnya..
:)

Pn Kartini said...

To my lovely Ibuhani..:):)

Salam..:)
Itulah citernyaaa...sampaikan tak sempat nak bagi komen pasal n3 Deco sis tuu..pe2..memamng cantikkk!!cam lam anjung Seri!:):)Bravooo..:):)

Pn Kartini said...

To my dear Fida:):)
betul tuu..idea terbantut terus!!:):)
Aaa'ahh..ckg biolah nii..no problem dear..selagi akak leh bantu..:):)

owhh..tk ambil bio dulu???ermmmmmmm...:):)
Pe2..dear take care:):)

Pn Kartini said...

To my lovely sis Yati:):)
Salam sis..:)
Sukaaaaanyaaa..sesekali akak datang ..panjanggg isi komennnya..SUKA!TQ..:):)
:):)Aisha tu ..alhamdulillah sis..kalau dulu mula2 masuk tadika...tak nak belajarnya...now..ada minat !:):)syukur..:)

InsyaAllah sis..tini kan ingat pesan sis..TQ:):)really appreciate..:):)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran