CETUSAN MINDA

MinGGu Yang BermakNa... :)

Alhamdulillah....
Detik yang dirasakan bermakna sepjg minggu Ke-3 2010 ni..
Kenapa dikatakan begitu????...


I



 Masuk minggu Ke-3 baru laa Aisha tanpa dipaksa-paksa ..memakai uniform lengkapnya 
Vest + Tie

Hati makbondanya tak ada lagi rasa susah hati... Apa taknya...mingGu II Aisha  dikatakan tidak mahu belajar.. asyik sebut TAK NAK bila disuruh buat kerja sekolah olh gurunya..aduhaiii!!!  
                         Tapi..masuk minggu III nampak ada perubahannya...ada semangat!!
Yang nampak di mata..Aisha ceria !!

Di sebalik kerajinan tu..ada cerita di sebaliknya...
Disebabkan Aisha buat kerja sekolah pada hari akhir Minggu ke-2 lepas...
Maka...
Sepertimana yang Aisha inginkan....................ermmmmmm...:)


BARBIE...!!...
(Barbie yang dipilih sendiri olh Aisha....ish!.seksi lakk!)


II

Akhirnya..selesai juga episod rentas desa utk tahun 2010!
Yang lebih bermakna acara kali ni bila anakanda sendiri yang kena larinya..
Memang Aizad dah cakap kat makbondanya ni..
Yang dia akan dapat medalnya..ermm
(..masa tu..maknya memang dgr jekk..tk dek konfiden!...)
TUP-TUP....!!
 
Aizad...Peserta larian No 11 !
Gambar yang diambil oleh maknya merangkap penjaga check point 2!!
Kiranya dapatlah medal yang Jad cita2kan tu..:)
Tahniah !!!:)


III
Dalam sibuk2 dgn aktiviti latihan larian laa..,..kelab la..uniform la..
Alhamdulillah...
Selesai sebahagian dari tugasnya..
 
Pamplet pertama utk tahun 2010...
(Harap2...utk tahun 2010...biarlah AJK pamplet diserah pd orglain lakk...!!erkk!..)

 
 




Papan kenyataan Unit Kecemerlangan Akademik SPM
yang telah disempurnakan...:)

  

                            







13 comments:

hazeleyed lady said...

Ass-Salam Dearest sis Tinie
Congrats!
Minggu yang membahagiakan buat Tinie.
i. Aishah yang comel macam pengawas lagi tuu...seronok dapat Barbie doll...dan seronok gi sekolah.
ii. Jad membanggakan makbondanya.
iii. Tinie forever could produce a good pamplet. Kak Hazeleyed rasa ia jawatan yang tetap dan berpencen untuk Tinie...Hahaha!
Bless you all.Adois

Abd Razak said...

Salam...:):)

Tahniah utk kitak, anakanda jad dan sha :):) - keep it up :) moga Allah permudahkan dalam tugas seterusnya dan apa yang payah itu nanti pasti ianya merupakan ujian dariNYA, moga kitak tabah.

Alhamdulillah baruk sampey di hotel tok...really tired & exhausted after long hours of waiting & flying.

Kamek mauk rest lok, moga kitak sihat :):)

maiyah said...

wah.. aisya dah nak wat homework.. ok le tu, x le risau makbonda lagik

ONE ZABA said...

sama macam anak aku tu ha...masuk minggu ke-3 ok dah ke sekolah. siap pesan kat abahnya, tak payah la masuk hantar dalam kelas.

annie said...

Ishhh!!! Aishah mcm org korporat lah. Comelnya...mesti secomel makbondanya. Aizad pulak mesti semacho ayahandanya..

Yunus Badawi said...

baguslah aisha dah semangat nak pergi sekolah tadika dia. Jgn jadi mcm anak aku dulu sudahlah. Tiba2 dia lari balik dari tadika sorang2. Melintas jalan besar lagi. Adalah dekat 2km tadika tu dari rumah. Bila ditanya kenapa, dia kata boring naik bas sekolah pusing2 huhuhu

Yunus Badawi said...

sambung lagi sikit.

Tahniah Aizad. Permulaan yg baik. Tahun depan cuba top10 pulak.

Anak saya yg lari dari tadika tu tak kuat lumba lari sbb badan dia besar huhuhu

Pn Kartini said...

To Sis Hazeleyed:)
:)Begitulah sis..kerenah dan gelagat anak2..macam2..:)
Pasal pamplet tu...aduhai..terkdg dtg jgk rasa bosan tuu..:):)

Moga sis ceria2 selalu:)

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)
(senyum dalam gundah tukk..!)

"apa yang payah itu nanti pasti ianya merupakan ujian dariNYA, moga kitak tabah..."

Sesekali ia mendtg..terkdg tertewas jua ketabahannya...

** Maaf kamek lambat gilak kamek bagi respon tukk..!Pe2..Moga kitak & family happy dlm percutian tukk..:)

Pn Kartini said...

To Dear Maiyah:)
Aisha ni mesti kena berlembut jekk suruh dia buat pe2..kalau takkkkk..uuhhh!!:)

Pn Kartini said...

To Mr OneZaba..
Kiranya tak dek lah lagi yaa episod 'intai2' kat kelas ekk..:)

Pn Kartini said...

To my lovely sis Annie:)
Alahai sis...puji sakan nihh..:):)
Pe2 moga sis makin2 ceria..:)

Pn Kartini said...

To Mr Yunus Badawi
Macam2 ragam anak2 nihh ya..:)
Pasal ank bujang tu...agak2nya dia pewaris bakat ayahnya kutt...macam2 games sukan dia join!!!

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran