CETUSAN MINDA

..Baca BETUL-BETUL!...


Salam..

Tahu...

Orang sini lama duk bertapa
Diam jeee..
Bukan Sombong..
Cuma tuan blog sedang 'berseronokan'  melayan kesibukan
Yang mendatang secara bertalu-talu.....
Dengan tempoh masa yang terlalu terhad..mengejar ruang masa
Maka..
Segala kerjabuat dalam keadaan 'express'
Bertindak pun dalam keadaan tidak tenang ...
ermm..

Bila keadaan camtu..
No wonderlah
Hari ini..
Berlaku kesilapan 
BESARRRR

Apa tidaknya..
Baru terperasan HARI ini.. 
Bila teliti semula surat sebutharga dari pihak resort..
Memang dah tertulis dalam surat  :
" RM80 perhead utk seMALAMAN.."
Camne orang sini leh beritahu parents budak2
" RM80 perhead utk 3 hari 2 malam"!!!!
(.........memanggggggggggggg infooooo sesatttt nihhhhh!!!)

UUUHHHhhhhhh!!!
Memang berpinar mata..
Rasa bagaikan terhenti kejap denyutan jantung....
 Terkeduuuu!
 :
:
:
:
:
V
Tapi 
Jangan Panik...!

Alhamdulillah..
Setelah berbincang secara elok..bertemu mata...
discuss itu ini dengan pihak resort
Syukur!!
Kekalkan kutipan RM80...Cuma terpaksa dikurangkan makan..
(...ermm....bior lah kan....lagipun tak  lama nanti nak pose...ajar dari sekarang
budak2 tuu....jangan makan banyak2 ngat!!...huhuhuhu..)
Maka 
Keputusannya...  
Plan yang disusun utk anak-anak didik berkem minggu hadapan..
InsyaAllah menjadi 
kenyataan 

Oklah..
Perlu sambung tugas..
Nak siap Buku Program Kem ,dll...

Sekian..
Laporan Terkini
:P



Moral daripada n3  :
" Baca Setiap Patah Perkataan Yang Ditulis....Ditaip...Dengan Teliti...
Dan Faham Betul-Betul Maaaa...."
uhh!

12 comments:

mamaijat said...

...alamak.....
canner buleh terSILAP pandang...
hu hu hu....
mujur nasib 'baik' masih berpihak kat pihak skul...

.....anyway..sume mmg kelam kabut...
semua nak disegerakan sebelum puasa menjelma....kita kat sini pun....
serupa...

.....hadoi.....

Pn Kartini said...

Salam my dear mamaijat:)

Aduhaiii..memang terdiam kejap tadi..
panik juga bila dah buat silap nih..
Maybe sebelum ni...dah terbiasa dengan pakej resort RM70 utk 3 hari dua malam tu..so ingatkan hari tu..80 tu utk sama pakej laa...tup2...Uhhhh!!
Alhamdulillah kak..tergerak hati nak discuss elok2 dgn pihak resort..syukur sgt!

:)
Memang kelam kabut ma..
apa taknya...booking resort ni pun last minute!!!!..huhuuhu

MulutPayau said...

Assalamualaikum dear...
Kalau akak di tmpt Tinie pun panik jugak...maunya luruh jantung...

Syukur Alhmdulillah, Allah permudahkan segala urusan dik tinie...

Nur-nba said...

Salam.. Takpe Kak Tini kusayang, kami amat memahami keadaanmu.. Moga akak dapat selesai semua urusan dengan tenang dan lancar..

Kadang2 kesilapan memang akan berlaku, bukan disengajakan. Kem tu untuk pelajar2 tingkatan berapa ye? Nampak menarik je.. Nanti story ye kak..

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله

Moga kitak sihat hendaknya serta sentiasa dalam rahmat kasih sayang Allah...aamiin :)

Kita manusia tok memang lemah sik dapat lari dari melakukan kesilapan dan dari situ kita belajar untuk mengurangkannya.

Moga Allah permudahkan urusan kitak semua...:)

sal said...

assalamualaikum..

memerlukan penelitian ketika buat buku program..klu tidak, edit..edit..edit..hehe..moga dipermudahkan urusan..

Pn Kartini said...

To my dear sis MP

Waalaikumusalam kak..:)
Uhhh...mmg tak terkata kak..
lagipun tuan pengetua dah dimaklumkan ..dan dia setuju sgt kita buat di sana...
bila terperasan tu...memangggggg panikk!
Tapi alhamdulillah...baik hati pengurus resort@
:)

Pn Kartini said...

To my dear dik Nur:)

Salam dear..:)
Akak as ketua projek SPM..hari tu memang dah ada kemnya..ingat dah boleh tenang2 diri..tup2..pengetuanya arah buatkan jgk kem elit!..
Maka mmg kelam kelibut dear..booking last minute!huhuhu..

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

WaalaIKUMUslam kitak:)Moga ktk sihat2 di sinun..:)

InsyaAllah.moga lebih teliti dalam apa jua tindakan..:)
Tapi tulah kan..
yang pelik..bukan kmk saja yang baca surat sebutharga tu..kwn kmk juak..& dia jugak sik perasannn..aduhaii..
:)
Anyway..
thanks:)

Pn Kartini said...

To my dear Kak Sal:)

Salam kak..:)
InsyaAllah...utk buku program..insyaAllah x kesilapan..& dah selamat diperbanyakkan tadi..:)

Thanks yaa kak..:)

Acik Erna said...

assalam tini..nasib baik selesai..kalau dah nama cik gu kan..mesti pandai cari jalan

Pn Kartini said...

Wasslamam kak erna :)
Alhamdulillah kak..
memang ingat hari tu..dah tak nampak resort tuu..tak sangka pula layanan pihak resort baikkk sekali..:):)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran