CETUSAN MINDA

..Bila Diri Menyapa..





Lama terbiar kaku,
Lama tak kusapa kata-kata,
Lama tak ku hiraukan isi hati,
Lama pula ku tak peka pada rasa...


Kini diri  kembali menyapa,
mencuba merangkai 
kata....







20 comments:

sal said...

alhamdulillah..dah kembali menyapa..
terasa ceria laman2 bicara kita..
moga bermanfaat..
moga semangat ukhuwwah semarak di hati..

ibuintan said...

alhamdulillah... kembalilah menyapa Tinie


beransur2 pun tak apa, moga sejahtera sentiasa

iBu...gUru said...

salam Tini.......... kembali kita berbicara di alam maya

gadisBunga said...

saya datang menyapa ni kak... :)

Abd Razak said...

Assalamualaikum..:)

Moga Allah kurniakan kitak kesihatan yang baik serta tetap istiqamah dalam mengabdikan diri kepada~Nya...amin

Selamat kembali kitak..:)

MulutPayau said...

Assalamualaikum Tini...
Alhmdulillah...dah kembali menyapa stelah lama menyepi...semoga Tini sihat dan gembira...

Acik Erna said...

Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah.
seronoknya tini dah kembali menulis..tini jangan lama sangat menghilang lagi ye.
semoga tini sihat sentiasa..dan ceria selalu

Afida Anuar said...

Assalamualaikum my dear kak tinie, haaaa..lama sungguh tidak kelihatan..hehe. Mesti kak tinie sibuk dengan anak didik yang nak SPM kan? Semoga sukses semuanya dunia akhirat, Aminn...

kak..sama2;)

Cikli said...

si ungu purple kembali berbicara.

Kamsiah said...

salam
cuti2 ni but apa cikgu...

Pn Kartini said...

To my lovely Kak Sal:)

Alhamdullilah...dengan izinNya jua diri utk menyapa teman-teman:)
Thanks ya sis...InsyaAllah..moga ukhwah berpanjangan...:)

Pn Kartini said...

To my lovely IbuIntan:)

Alhamdullilah..berjumpa kita di sini yaa..:):)
mmg ada rindu berbunga di hati.:)

tksh yaa kak..:)sentiasa ada di sini:)

Pn Kartini said...

To my lovely IbuGuru:)

Salam Bu..:)

Moga cuti2 begini menenangkan jiwa..:)
InsyaAllah..berbicara kita di sini..:)

Thanks yaa Bu:)

Pn Kartini said...

To my dear GadisBunga:)

Alhamdulillah....tatkala menjelmanya akak menyapa...ada dinda yang sudi sambutnya....Syukur:):)

Take care dear!Tq;)

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak

Waalaikummusalam:)

Moga kitak sentiasa dalam rahmatNya dan sihat selalu..

Tksh ya
Dengan izinNya jua kmk di situk..
:)

Pn Kartini said...

To my lovely Sis MP:)

Waalaikumusalam kak:)

Tksh ya kak tidak lupa utk ke sini biarpun lama terbiar kaku blog tini ni..:)
Tksh ya..:)
InsyaAllah...cuba utk rangkaikan kata2 di sini..:)

Pn Kartini said...

To my lovely lovelyyyyyyy Kak Erna:):)

Alhamdulillah..syukur padaNya dibukakan hati diberikan kudrat diri dan ilham utk memula bicara di sini..:):)Tksh ya kak..sentiasa setia memberi kata2 nasihat & semangat :)
Luv U!;)

Pn Kartini said...

To my dear dik Fida:)

Waalaikumusalam my dear:)
.....sembunyi akak duk bertapa kuttt..:)cakap pasal anak2 didik SPM tu..InsyaAllah..kita sekadar mampu berusaha bersama...moga Allah mmberkati..Amin..:):)

p/s:..dik fida bz gakk ekk..;)
moga happy2 sokmo yaa;)

Pn Kartini said...

To Mr CikLi

Salam.
Tksh tidak lupa utk singgah ke blog CM ni..
InsyaAllah..si ungu purple kan mula berbicara...:)

Pn Kartini said...

To my lovely Sis Kamsiah:)

Salam sis:)

Buat apa time cuti2 yaa???ermmmm...
Masih lum fikir lagi nihhh...
awal2...insyaAllah nak nikmati dulu kelapangan masa cuti2an....:):)

Thanks yaa sis..:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran