CETUSAN MINDA

Imbasan...


Sepanjang duk 'bertapa'...
rasanya banyak juga cerita yang dibiarkan begitu sahaja...
Jadi untuk n3 permulaan bicara...

Mengimbas kembali kisah...
:)

Agenda makan bersama makbonda sekeluarga..
1st time makan nasi berdaun pisang!...Banyak!!leh kongsi 2!

Agenda 'pra-cuti2an' ke destinasi faverett

ke KB....! 
(...alhamdulillah..
at last!jumpa juga pin tudung di Pengkalan Kubor... 
siap menerima tempahan lagii tuu... !....)
Aisha tak dek geng...abangnya kena tinggal ...!
Tapi biarpun kena tinggal....tak sedih pun sebab dia enak2 di sini...
:
:
:
:
:
:
V
....gambar2 yang dihantar oleh abang guna HTC flyer nyaa!!
ermmm....:p

Ok....kembali semula pada citer cuti2....di KB
Alhamdulillah..
Seperti yang dipromote oleh abang sulung...
kita checked in di sini...
:
:
:

V
...Khalifa Inn....Seronok..sebab bilik bersih + besar
...mudah untuk cari makan dan bagi yang suka shopping/jamu mata tgk2 tudung,
dibawahnya memang banyak kedai!...
Ops!...mmg dekat dengan Wakaf Che Nyeh...jalan kaki je!
Kiranya antara penginapan yang strategik!
(........sakan promote nihh!!)

Nota  :  Bagi yang tak tahan mandi pagi2 dengan air sejuk.....
tidak digalakkan ke sini ya......aduhaii!
:)

Oklah Sekian....
n3 mukaddimah memula bicara....
InsyaAllah,
bersapa lagi kita....

:)

18 comments:

kakcik said...

Teringat peristiwa tahun lepas di mana kita 'berselisih' di KB. :(

Acik Erna said...

Assalam Tini..teringin jugak ke KB..untuk memenuhi tuntutan selera..tapi..suami kata..sekarang dah mula hujan..takut banjir..sabo je la..

gadisBunga said...

saya tak pernah sampai kelantan lagi. padahal bukan jauh pun. :D

ibuintan said...

Wah Tinie... dah mula dah cuti2 meleysia.. puas soping tak?

Ibuhani said...

Salam Pn Kartini....lama x melwt dia. Dah mula cuti bolehlah berblog semula ye.....dlm negara kita ni kelantanlah yg k.ani belum pernah sampai lg tp slalu dgr jer. Hrp satu hr akan sampai KB jugak.....

sal said...

my dear tinie...

seronoknya pra percutian bersama keluarga..

sesekali berkumpul untuk bercuti bersama2 dengan mereka tentu terasa sangat bermakna..

wak gelas said...

wak pon sukak kalo dapat bili hotel yg bersih dan besar begituu..... weeee wak dah datang ni nak komen komennnn...

Afida Anuar said...

Bab cuti2 ni, fida memang jeles lah kat cikgu2...hehe;)

Singgah ganu dak kak?hehe

Pn Kartini said...

To my lovely KakCikS:)

Aduhai...kiranya luka lama berdarah kembali nihh...!!
...tini cari2 n3 cuti2 KB kita dulu tuu...12June sis ..aduhai..:(
Mmg tak dek rezeki kan sis..

Pn Kartini said...

To my lovely Kak Erna:)

Salam kak:)

Betul juga kata suami akak..mmg dah start hujan kan bulan ni...nanti tak seronok pula nak g shopping..:)

Pn Kartini said...

To my dear GadisBUnga:)

entah lahh dear..akak memang sukaaaa sgt ke sana;)InsyaAllah GB kan sampai ke sana satu hari nanti...:)

Pn Kartini said...

To my dear IbuIntan:)

Salam sis..:)
Tu baru pra-cuti tu sis..heheh
Kdg2 shopping tu agenda sampingan..yang agenda utamanya...saje nak beralih angin..jalan2..:)

Pn Kartini said...

To my dear IbuHani:)

Salam kak..:)
Alhamdulilah...:)
Tksh yaa kak..dtg menjenguk ke sini:)

InsyaAllah..K.Ani kan sampai ke sini..mmg best sis!:)

Pn Kartini said...

To my dear Kak Sal:)

Salam kak:)

...antara kan menjadi kenangan manis..:)

MOga akak sihat2 di sana yaa..:)
Cuti2 ni akak ke mana yaa agaknya;)

Pn Kartini said...

To Wak Gelas:)

Salam wak..
Tksh yaa sudi memberi komen di sini..blog CM yang tak seberapa!

Pn Kartini said...

To my dear dik fida:)

Aduhaii dear..jgn jelesss!!
Kdg2 bila cuti2an...dpt juga release tensen nyaaa..:)

singgah trg???....
Itu dah sememang-memangnya !
wajibbbbb ...;);)

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Sik perasan kamek ada N3 tok..

Kamek awal bulan depan baruk dapat cuti, will be away from home town for a while..:)

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Waalaikumusalam

Sik hal..maybe kesibukan ktk hari tuk.

MAna jua ktk bercuti...moga dilindungiNya selalu..Amin.

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran