CETUSAN MINDA

Penghibur Lara..



Alhamdulillah..
Dengan izinNya...bertemu lagi kita
:)

Kalau pagi tadi  berkongsi cerita makan2...cuti2...
Kali ni..
Nak kongsi kisah buah hati lak...
Siapa lagi kalau bukan ....2 permata hati makbonda niii...

:)

Kisah Si Abang  :

Hari Khamis lepas dah bertolak ke perkhemahan pengakap..
Jamboree International...
khabarnya peserta mencecah ribuan!!
yang buat makbonda terkedu bila tgk gambarnya ni...
:
:
Jappp!!
:
:
:
:
:
:
:
V

...di antara yang terpilih menjadi Guard oF Honour
dilaluan SPB YDP Agong!

Semalam terima sms  :
"best mak main aktiviti permainan tradisional..Esok main air!.."

Aduhaii...bab main permainan tradisional tu ok gak lahh..
cuma bab nak main air tuuu....bimbang jgk makbonda niii
apatah lagi time2 hujan niihh...aduhaii..runsing juga.
Apa2....
Doa jee laa makbonda agar dipelihara anakanda di sana.....

Hari ni....dapat sms lagi  :
"Best mak main air tadi..main tengah hujan.Lepas tu main payung terjun,
masa nak terjun takut sgt tapi besttt!!Dah dapat dah lencana sayap."

Alhamdulillah....
Tapi tu lahh..makbonda jee terlebih runsing..
anak bujang sorang ni...asyik besttttttttttttt jeee...terlebih hormone adrenaline!
Makbonda ni tak dek lah nak heran lencana sayap ke...lencana kepak kee....
Janji selamat anakanda di sana!
:):)

Esok lusa tulat.....
makbonda tunggu lagi sms anakanda niiii...apa citerrrnya lagi.
aduhaii..


Kisah Si Adik  :

...dah grad anakanda aisha..hehehe...
kiranya graduate Pra-Sekolah ...!!!


Kiranya next year dah masuk Tahun 1...
Menjak abangnya ke Kem....sunyi umah !kalau tak...ada jee dia usik abangnya...

Bila sorang2.....adalah kerjabuatnya.......
ermm....



Dan 
Yang paling tak tahan....!
:
:

:
V

 .....Aisha & Talking Tom Cat!



Aduhaiii...
:)




8 comments:

Afida Anuar said...

SubhanaAllah..comelnya Aisya ajar talking tom cat tu baca Al-Quran..

"Eh saloh"... hehe, tergelak akak tengok ni...Mana dapat software tu kak tinie?

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله

Moga kitak sihat hendaknya atas izin~Nya..

Begitu cepat masa berlalu, sedar anakanda kitak Aisha dah nak masuk Tahun 1 tahun depan.

Moga anak-anak kitak berjaya dalam pelajaran mereka nanti...amin :)

sal said...

alhamdulillah..aisyah dah besar dah..dah pun bergelar graduan pra sekolah..

InsyaAllah tahun 1 nanti, dah matang dan boleh dpt mempelajari bnyk ilmu2..
moga anak2 kita sentiasa sihat dan kuat melangkah ke hadapan..

Acik Erna said...

assalam tini..hati mak bonda..macam tu le..memang tak lepas dari rasa risau..dan akan terus risau..
comelnya aisya..pakai baju dan topi tu..tapi sayang pc ni tak boleh tengok rakaman tu.

Pn Kartini said...

To my lovely Dik Fida:)

SAlam dear:)

aduhaii...mmg Aisha ada jee kerenah yang buat makbondanya ni tergelak..

Talking tom cat tu akak installed dari tennet lam ipad je..:)
Mmg Kelakar dgr dia ajuk cakap..

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

MOga ktk sihat2 di sinun

Mmg sekejap masa berlalu..
Semoga mereka terbentuk menjadi anak2 yang soleh & solehah kan..iNSyAAllah...:)

Tq ya.

Pn Kartini said...

To my dear Kak Sal:)

Salam kak:)

InsyaAllah...itulah harapan ibubapa..pastinya mengharap dariNya dianugerahkan anak2 yang berjaya hidup di dunia dan akhirat..InsyaAllah..:)

Pn Kartini said...

To my lovely Kak Erna

Salam kak:)

Itulah...makbonda terlebih fikir itu dan ini...aduhaii..:)
Pasal si Aisha lak..mula2 tgk gambarnya tuu..mmg nampak lain sgt2...disoleknya guru pra sekolahnya...merah bibir!!heheh..

Agaknya...rezeki fida jek kut leh tgk rakaman tuu...tini bukak pun dah tak dapat gak hari nii...:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran