CETUSAN MINDA

Lagi-Lagi Cuti!!!!

Destinasi cuti kali ini
KB...!!
errmm...antara tempat yang semmgnya sentiasa ada dlm list utk bercuti-cutian
Tak tahu kenapa...
Yang pasti memang suka sgt ke sana
Hinggakan ada yang bertanya..
"Ahh!KB??Nak buat pe ke sana??"
Opss!!
aduhaii..susah jugak nak menjawabnya...
Yang pasti..saje2 nak bercuti bersama family
Tak salah kan??
:):):)
Jauh Perjalanan..buat Aisha Zzzzzzz
Mak Aisha lak...bzzzz menanda paper bio!!
(dah ada aura nak menanda...hinggakan tak sedar dah sampai ke destinasinya!!)

sampai je....terus nampak 'bulan'
:):):)

.....menginap di hotel kaler PURPLE !!!!

Bila di KB..
maka jumpalah...nasi kerabunya....
...aisha pelik.."mak kenapa nasi kaler hitam makkk..."
aduhaii..

&
Di Kelantan juga..tempat yang tak asing..
Rantau Panjangnya & Pengkalan Kubor...
Sampai lee jugak ke sana
Sebab motifnya...nak carikan hadiah org kawin!!


..opss!!!hanya pandang sebelah mata jekk..coz tak minat!!!erk!

Tapi tu lee...berlagak lakk tokey kedai ..siap cakap
kalau pelanggannya beli set Vantage..baru lee dia manyak untunggg!!..
Eiii....
mujur lee org nak beli kat kedainya..
6 set barangan kaca tarak untung lagi kaa!!haiiyaa...:P
Tak bersyukur punya olang maa....
(dialog lam hati jekkk nii...hehhehhehe...)

...siap dibungkus....yang pasti... corak rose lagi!:)

..aisha minat jekk tgk akak2 tuu bungkus...senyummm lagiii
Abangnya lakkk...
..boringg jekk..tapi tak pe..dah beli baju 'bola'nya..
aduhaiii..

Di bilik hotel...aktivitinya.. 
....mari mewarna...!!!

&
Setelah 2 malam di KB..
Masa untuk pulang..:)
Aisha & Abang Jadnya...
(susah toii nak ajak berposing anak teruna ni..maluuu..!!)

Sebelum berangkat..
sempat juga ke Pasar Besar Siti Khadijah
:)
antara yang dicari..apa lagi..
makanan kesukaan Aisha..:
..Aisha & 'Sagon'nya..

Sekian..Laporan..Cuti2 Malaysia..:p





22 comments:

Abd Razak said...

Salam..:):):)

Apa kabar kitak tek? Moga kitak sihat..kamek bait jak tok alhamdulillah..:)

Rindok & jeles jak nangga kitak pegi bercuti, kamek tok terperuk jak di rumah sik dpt pegi cney2 perintah berkurung hehehe..

Pe2 kitak take care dan semoga Allah pelihara kitak & keluarga dalam perjalanan..:):)

TK said...

Baru je sampai dr KB ni..Almost evry week balik.Kalau balik jalan2 cari mknlah apa lagi..Msuk kedai vantage yg baru buka tu ke? Saya pun tak brapa minat vantage..hehe..

TK said...

BTW, ingatkan akak punya hubby yg org KT ni..Ramai geng blogger KT di alam maya ni..

kak Erna said...

salam Tini..sama jugak dengan akak..cuma nak pi KB tu jauh..tapi memang minat sanat pi sana..yang dicari makan yang bermacam2 tu..bila malam..aduahi..teringat ingat kuih bunga tanjongnya...

maiyah said...

sy x pernah mkn nasi kerabu warna hitam tu..

kal jis (im not carl zeiss) said...

Salam cekgu.. Ktk org KB kah? Kmk tiap2 taun mesti da pergi KB. Otel purple ya salah sebuah persinggahan wajib kmk hehe..

Kmk suka makanan rah KB ya.. awesome.. Nasik kerabu pun sedapp..

MaizaC'Joe said...

salam my lovely sis tinie..

firstly.. miss u.. apa khabar akak?? lama maiza xsinggah sini..
wow.. bestnya cuti2 malaysia.. maiza kalau pergi KB mmng kena smpai rantau panjang jg la.. mak maiza suka set vantage.. kat sana murah skit brbanding tempat lain..emm.. hehe.. tudung bawal pun best.. semua best la.. nasi kerabu.. tetiba lapar pula :)..

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak..:)

Salam kitak..:)Kmk sht di situk..mg ktk sihat2 juak..:)

Adoheh..kitakk owhh..sikboh jeles2 bahh...mun kitak free dari 'perintah berkurung'..mesti ktk blh juak cuti2nya..:)

Alhamdulillah..selamat sampey kmk..tuk siap nak ke kenduri lagi utk hari tuk..aduhaii..makannn lagi!!!!:):):P

:)

Pn Kartini said...

To my dear TK..:)

Salam dear,
owhh!!almost every week balik??aduhai..syok kann..hehehe...
:):)
Tak pasti lak kedai tu..main redah jekk..:):)kiranya kita se'geng' yaa tak minat vantage2 tuu..:):)

Pn Kartini said...

hehehe...
agak2 dulu TK ingat akak org mana yaa???:):)
Tapi kan..kelakar juga bila baru2 ni PK 1 ingat akak org selangor!!!aduhaii..:p

Pn Kartini said...

To my dear Kak Erna..:)
Salam sis..:):)

mmg tinie suka sgt utk ke sana..:)
tk tahu kenapa..
Makanannya pun mmg banyak kan..nak2 bila di pasar Khadijah tu...terpegun dibuatnya...macam2 ada..!!
Buah tanjong tuu...sama rasa kee ekk dgn jala emas...?..yg pasti..manissss kn..:)

Pn Kartini said...

salam my dear Maiyah:)

Rasanya cam nasi putih juga..cua bila diadun dgn bahan2 lauknya..buat rasanya lagi spesel..:):)

Pn Kartini said...

To Mr Kal Jis:)

Salam ktk..
Aduhehh..kmk bukan org KB..cuma kmk bercuti2an di sinun..:)
aduhai..seronoklah ktk owwhh..every year ke sinun ekk..agaknya mesti misi 'keje2 cari makan'..:)

Pe2..mmg tak rugi sesekali bercuti ke KB..semua best!!:):)

Pn Kartini said...

To my dear Maiza..:)

Salam dear..miss u too!!!:):)
Besttttttt gituu..:):)
Akak last day ke pasarnya..kiranya masa terhadlah...kena lak masa cuti..ramai orgnya..Cuma kali ni terkawal diri dari shopping tudung2 bawal ni..kalau takkkkk..:):):)

Pe2..take care dear!:)

Ibuhani said...

Salam Kartini.....untung jd cikgu ni..........sekolah cuti dia pun cuti. Kalau yg x cikgu cam k.ani ni.....nak ambik cuti pun masa cuti sekolah jugak!

annie said...

tinie, syoknya bercuti......

kakcikseroja said...

Masih sedih! :( :( :( huhuhu....

Afida Anuar said...

Salam kak tinie...mak fida pun cikgu, bekas cikgu. Dulu-dulu selalu la, kalau cuti je pasti ajak ayah pi jalan2 ke kelantan...bestttt!!..hehe

PS: besok nak cari nasi kerabu la kat pasar malam..hehe

Pn Kartini said...

To my lovely Kak Ani..:):)

Salam sis..
Cuti2 juga..tp kena juga siapkan check paper2 bio tu..:):)
ermm...akak cuti ke Bali tu mesti besttttttt sgt2 kan..:):):)

ok sis..take care!

Pn Kartini said...

tO MY LOvely sis Annie..:)

salam sis..
sesekali bercuti2an..mmg syok mansyuk gituu...:)

Pn Kartini said...

To my dear KakCikS..:):)

Huhuhuhuhuhu...sedih gakk...:(:(
apa kan daya sis...kita tdk ditakdirkan utk bertemu...:(
namun di lain masa...manalah tahu kan..:)InsyaAllah..:)

Pn Kartini said...

To my dear Dik Fida..:):)

ermmmm...mmg suka ke sana..
tu sebab masih ada lagi rombongan guru2 ke sana..mmg destinasi yang menarik utk pergi!!!
nampak makin2 maju Kelantan tu..suka!!:):)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran