CETUSAN MINDA

Syukur Seadanya......

Selepas menghempas pulas ....
Tanpa 'pandang kiri dan kanan'nya..Al-kononnya..erk!
Jam menunjukkan 6.55pm ...
Siap Sebahagian Urusan..
Dengan Kelulusan 78.13%!!!!
Uhh...ada lagi yang FAIL!!!!!
  Mungkinkah
Guru Bionya yang tak pandai ajar!??!!
(Biarpun mengajar bagaikan nak kuar anak tekak)
ATau
Soalan Biologi   pada tahap susah yang amat gaban
(No laaa........rasa normal  jek...!)
Atau
Guru Tak Beri soklan bocor
(takkan sesekali !..)
Atau
Pelajarnya tak minat gurunya....terus tak minat Bionya...
(aikss!...punya lee mesra alam ..tak logik tak minat!!...hehe)
Atau...
Pelajar dah Baca...tak kena soklan spot!
(..uhhh!!tak suka spesies anak murid camni..)
erm..
Walau apa persoalannya..
Syukur Seadanya..


:)
InsyaAllah...
Masih ada masa utk mereka yang kecundang...utk dibimbing!
Gagal tak semesti selama2nya....
Tak ke gitu..
 :p

......InsyaAllah.........

14 comments:

kak Erna said...

Insyaallah..ada masa lagi.
guru dah berhempas pulas mengajar..
cuma mungkin murid tak berhempas pulas belajar..
atau mungkin jugak..kurang minat dengan mata pelajaran tu..

Cikli said...

mungkin cikgunya tak cukup rock...haha

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله :)

MoGA kitak sihat hendaknya serta sentiasa dalam rahmat kasih sayang Allah Taala..:)

Ya usahanya sudah bersungguh-sungguh termasuklah Gurunya ya...tapi ada juak muridnya gagal, ambillah itu sebagai buah ujian dari Allah.

Boleh diusaha selagi ada kemahuan, insya Allah. Moga Allah permudahkan kitak..amin..:):)

Afida Anuar said...

Assalamualaikum...my dear kak tinie...

fida tau, akak dah usaha sehabis daya untuk anak-anak didik akak. Gagal atau berjaya mereka, pasti ada hikmahnya... dun worry kak... kipidap!;)

Zaitun said...

InsyaAllah yang gagal boleh ulang semula dengan syarat ada kemahuan.

Dulu kak Zai tak belajar Bio sebab bukan sciense stream.

ibuintan said...

dear tinie,,

mereka belum gagal selagi belum berhenti berjuang, ada masa untuk terus dibimbing asal saja ada kemahuan mereka..

maiyah said...

assalam.. mmg xkan dpt nk sempurnakan suma murid kan kan

Pn Kartini said...

To my dear Kak Erna:)

Salam :)
Moga akak sihat2 di sana:)
InsyaAllah sis..mudah2an dipermudahkanNya utk segala usaha:)

Tq sis:)

Pn Kartini said...

To Mr CikLi:)

Salam:)
Erk!!!...tak rock lagi kee kalau dah cam nak terkeluar anak tekak ngajar ekk...huhuhu..agaknya slow rock kutt!!!

Pn Kartini said...

To Mr Abd RazaK:)

Salam..
Moga kitak sihat2 di sinun:)
Thanks utk doa kitak tukk..

InsyaAllah..masih ada masa utk mereka..lagipun semuanya mmg ada minat cuma maybe lambat sedikit nak faham...:):)
Tq yaa

Pn Kartini said...

To my dear dik fida:)

Salam dear:)
ermmmmm....wokehhh!!!kipidap ekk...:)
Asam garam kehidupan ...ada lulus ada lee gagalnya kan kan..normallah kannn...:)

Pn Kartini said...

To my dear Kak Zai:)
Salam sis..:)

Moga akak sihat2 di sana:)dan ceria selalu:)

Alhamdulillah...kelas yang ambil bio ni...pelajar semua baik2...:)
InsyaAllah...ada masa utk diperbaiki prestasinya..
Tq yaa sis..:)

p/s: ermm..mujur sis tak ambil bio...kalau takkkkkk...hehehe

Pn Kartini said...

To my dear Ibu Intan:)

Salam sis..:)
InsyaAllah sis..
Moga semangat juang sentiasa ada dlam diri anak2 didik...:)

Tq yaa sis

Pn Kartini said...

To my dear Maiyah:)

Salam:)

MOga Maiyah sihat2 di sana dan diberkatiNya selalu:)
Memang betul tu...:)
Ibarat pisang setandan pisang..antaranya pasti ada jua yang kurang eloknya...
InsyaAllah..moga mereka terus berusaha:)
Tq yaa Maiyah

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran