CETUSAN MINDA

..Mainan Mata..


Mainan Mata???
Bukan main2 mata yaaa!!
Tapi
OPTICAL ILLUSION...
Yang memang menarik perhatian..!
Itu sebabnya bila sediakan bahan di Papan Kenyataan Untuk Subjek Sc/Bio
Pasti tidak ketinggalan untuk selit tentang Ilusi Optik ni...
Petang tadi...
dalam tercari-cari bahannya...Maka terjumpalah gambar di bawah :


Albert Einstein kan....
Cuba jarakkan diri anda dari skrin/gambar ini....
Anda akan nampak wajah orang lain!!
Siapa ya???
**  Wajah perempuan...dia ni seksi & terkenal dulu-dulu........
;)
Tahu ke???
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

:
:
:
V

Ilusi Optik ke-2  :


Wajahnya yang jelas kelihatan.:)
Tapi tahukah anda......disebalik garangnya digambar....ada spesies haiwan lain!
Nampak ???
Takk??
Nampak??Tak???
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
V
Nampak??
:)

Ilusi Optik 3

Sila Baca WARNA pada setiap perkataan...
BUKAN baca perkataan yang tertera yaaa!

Lancar ???


Ilusi Optik 4

Saje nak buat pening skit!!....
Sila amati betul2......

Oklah ya...
Itu sahaja untuk bahan santai
Moga ada yang terhibur....!


20 comments:

a kl citizen said...

yang last tu memang pening

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله :)

SeMoGa kitak sihat hendaknya dan tenang sentiasa..:)

Pada permulaan Ilusi Optik 3 ya okay jak, lepas ditukar warna pada perkataannya memang sik lancar jadinya...

Ermm...No.4 pening..:)

Afida Anuar said...

Berpinau2 mata ni kak..hehe..
eh tu marilyn monroe? ;)

Zaitun said...

Gambar yang last tu seolah2 berputar,kalau tenung lama2 boleh pening.

ZOOL@TOD said...

......... masih pening...........

Kamsiah said...

salam
mmg berpinar mata jadinya...

Cikli said...

marilyn monroe tu ada misai la...seram.

Zie said...

yg gambar first tu kita pernah post dekat blog bulan lepas..hehe

Pn Kartini said...

To my dear sis Normah<:)

Assalamualaikum,

:)..berpusing dan berpinar2..:):)
memang pening bila ditenung lama2

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

السلم عليكم ورحمة الله
MOga kitak sihat2 di sinun:)

Kmk pun sama...sik lancar nak baca..!perbezaan tafsiran otak kiri -kanan tukk...:):)

Pn Kartini said...

To my dear dik fida:):)

السلم عليكم ورحمة الله
ermmmmmmmm...
pandai adik akak :):)
memang mata cekap nan bravooo niih..heheh...:):)

Pn Kartini said...

To my dear sis Erna:)

السلم عليكم ورحمة الله
Saje diletak gambar last tuuu...
:):)nampak menarik tapi memening kannn :):)

Pn Kartini said...

To Mr Zool@Tod

السلم عليكم ورحمة الله
opss!!harap dah tak pening dahh yaaa:):)

Pn Kartini said...

To my dear sis Kamsiah:)

Salam:)

السلم عليكم ورحمة الله

Kdg2 apa yang berpinar tuu boleh buat menarik minat budak2 tuu..suka sangat tenung..:):)

Pn Kartini said...

To Mr CikLi:)

السلم عليكم ورحمة الله
Ooo..mesti tak cukup focus nihh..:):)

Pn Kartini said...

To my dear Zie:)

السلم عليكم ورحمة الله
MOga zie sihat2 di sana..:)
oo..ye kee...rupanya akak ketinggalanlah nihh...heheh:):)

sal said...

Assalamualaikum my dear tinie

singgah sini main2 mata..
percubaan menarik...kena fokus..

Pn Kartini said...

waalaikummussalam sis:)

Thanks my dear sis..:)
sudi luangkan masa utk main2 mata di sini;)

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Sis Tinie,

Akak bab2 macam, angkat tangan awal2, memang tak boleh nak bayang apa-apa. Nasib baik sis tinie beri jawapannya sekali.

Pn Kartini said...

Waalaikummussalam Sis Ani:)

Moga akak sihat2 di sana:)

hehe...yang gambar 1st tuu..mulanya mmg tak nampak...tapi bila ditenung dari jauh,...memang ada rupa marilyn monroe tuu..:):)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran