CETUSAN MINDA

..Cuti-Cutian...-Fasa 1

Fasa 1

Cuti-Cutian di....
Umah Mak
..apa lagi kalau bukan agenda makan2nya..
:)
....model di belakang sup..kekanda yang baru sambut besday tuu...:p

ermm...kebetulan lakk..utk Sis CkLah yang 'datang bertandang' bertanyakan
Sup Tulang !!
:)



Fasa 1..
Pra-Percutian..hehehe...
...buah hati...intan payung!

..aisha dengan kasut barunya...sukalah tuuu!!!

Opss!!Pink Lagi!!!
Baru2 ni...ada kakak ipar beritahu ..
menurut  Dr Fadzillah Kamsah 
Kanak2 yang menyukai pink...dipakaikan baju pink..barang2 banyak pinknya..
Kanak2 tu suka MENANGIS???Manja!
Owhh!! betul kee???
(....er..er...semek Aisha memang manja gakk...!)

.....gelagat anakanda...kejap baik..kejap gaduh...aduhai

Sekian ..Laporan Cuti-Cutian..
:)


30 comments:

Abd Razak said...

Assalamualaikum...:)

Diiringkan doa moga kitak sekeluarga sentiasa dalam rahmat dan kasih sayang~Nya...

Selamat bercuti..:) Fasa keduanya bilakah agaknya?? Hepi jak anak kitak duak orang ya!

Kamek baruk nak masuk Fasa Pertama..:)

Apa pun...bait-bait kitak..:)

imanshah said...

salam puan

adei sedap tengok sup tu, buat saya terliur je.

salam ziarah ye..saya follow blog puan..lcbiru_80

a kl citizen said...

selamat bercuti...
tini... comel2 anak tini


dibiar kesepian

kak Erna said...

salam tini..selamat bercuti..memang nampak manja anakanda yang suka pink tu..muka pun comel..

ckLah@xiiinam said...

cklah datang bawa mangkuk tingkat...

mamawana said...

Si comel yg suker pink manja, pengasih, penyayang dan sentiasa ada aura positif.....Seswai utk karier bisnes, marketing dan bijak berbicara dan wat proposal. Insyaallah. Oooppsss.... mamawana ni terlebey sudaaa...

maiyah said...

wahhh.. sy dtg pun bwk mangkuk tgk sup.. sodappppp ;)

Idalara said...

salam dear sis
tguk anak2 tinie teringat anak2 kat kg..mcmtu lah kejap baik kejap gaduh..sis hanya diam bila diaorg gaduh2..sebab tahu gaduh adik beradik tkkan kemana..

selamat bercuti2 malayisa..

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Cuti panjanglah kita owhh? Apa polah kitak cuti pjg tuk i.e 6 minggu. Dah mula fasa pertama dgn celebration party dan hadiri panggilan ( kenduri kawin). Jaga2 sbb, rakyat M`sia kinek tuk mengalami sindrom obesity. Mesti kitak kena periksa kertas biologi tahun tuk nak? Semadi kitak duduk diam ajak, lebih baik tandakan kertas! Dpt juak income pakey belanja anak2 bsekolah. As for me, dah mula buat projek jadi petani, keluarkan peluh tanam pelbagai sayur2an tanpa menggunakan sebarang insecticide or pesticide. Adalah cara kamek tuk, petani moden ...

Afida Anuar said...

SAlam kak tinie...sup tulang tuuuu..peberet fida!..hehe..

Mohamad said...

Selamat bercuti.. semoga semua dalam peliharaan Allah dalam kita bergembira dan berziarah..

TK said...

Sedapnya nampak lemang tu..
Berat saya terus naik lepas makan sup2 tulang dan daging tu dgn banyaknya..tapi mmg sedap!!!

MaizaC'Joe said...

Salam my lovely sis Tinie:)

sedap tengok sup tulang :)
bestt nya dah start cuti sekolah kan.. krj mcm maiza jng hrp la nk cuti lama mcm tu.. nak2 pl cuti dah abes.. hehe..

p/s org yg suka pink tu sebenarnya sorng hati lembut manja skit ja tak banyak hehe.. (sbb maiza suka pink)

by the way.. happy holiday sis!!

kakcik said...

Salam Tinie sayang...

Tinie tak terlibat dengan mengawasi budak2 periksa atau menanda kertas ke tahun ni? :)

DAMAI IMPIAN D'BANGI said...

Salam Tinie,
Waaah..cuti panjang nak plan ke mana kali ni, anak tinie cam dah ready jer nak ajak gi holiday.
Nak gi JJCM, nampaknya dah puas makan2 yg sedap2 tu, terliur pagi2 ni tengok sup tulang. Aduaiii..daging korban bnyk lg dlm petiais, rasanya nak masak sup cam tinie gayanya ni..
Tinie, klu ada tajuk2 penting utk SPM khasnya subjek sains yg tini mengajar bolehlah hulur2 kat akak utk rujukan anak akak.
Suspen ni tinie, esok perjuangan dah mula SPM 2010.

Pn Kartini said...

To Mr Abd RAzak:)

salam:)
Tksh utk iringan doa buat kmk sekeluarga..moga kitak jua dalam rahmat KasihsayangNya juga:)

erm..fasa ke-2??ermm...coming soon!!InsyaAllah:):)
Mmg happy jekk nampak ek..sesekali bergaduh..gamat !aduheh..hehe..

Untk kitak..happy holiday juak ..baruk masuk fasa pertama yaa..;)
Pe2.tq :)

Pn Kartini said...

To Mr ImanShah:)

salam..:)
kalau terliur tuu...ambillah semangkuk yaa...:):)

Thanks sudi follow blog yang tak seberapa ni...:)kedatangan yg dialu2kan..tq:)

Pn Kartini said...

To My lovely Sis Normah:)

Salam sis..:)
Selamat bercuti juga utk aKAk sekeluarga..:)

ermm..mesti tersenyum sipu dua bdk ni bila tahu ada yang memuji dia org tuhh..hehehehe..:)

Pn Kartini said...

To my lovely Kak Erna:)

Salam sis:)
Tq sis..:)
Tu lah kan...bila baby girl jekk..mesti maknya nak belikan yang kaler pinkkk jekk...
Lepas ni..kena beli kaler lain lakk..bior ada variasi sikit kan sis..:):)

Pn Kartini said...

To my dear Sis CkLah:)

Salam:)

Jemput jemput jemput..
jangan malu jangan segan yaa..
ambillah apa2 yang patut...heheh

Pn Kartini said...

To my lovely mamawana:)

Salam mama..:)
ermmmmm....mana de terlebeyyy..ok pee..sekureng2nya lega gakk hati makbonda dapat fakta nii...Thanks mama:):)

Pn Kartini said...

To my dear Maiyah:)

Salam dear..:)

Sila Sila..memang sodap sup tulang kurban nihh...:)

Pn Kartini said...

To my lovely sis Idalara:)

Salam sis..:)
Betul tu sis...sesekali bila gaduh mmg gamat dibuatnya...tapi bila time salah sorang tiada..baru lee rasa sunyinya..:)

MOga akak ceria2 selalu di sana..:)
Jgn sedih2 sis...:)insyaAllah..anak2 akak sihat2 & baik2 di kampung..:)

Pn Kartini said...

To Mr Tajnur:)

Waalaikummussalam..:)

ermm..kmk sik marking paper bah..pernah ada offer utk kmk..kmk tolak..coz rasa sik mampu nak disiplin dirik tukk utk tetap bilangan naskah marking lam sehari..lagipun kmk spesies ikut mood bahh..+ migrain..
Kiranya buat aktiviti terancang di umh jek lah..disamping cuti2 malaysia!:)
Bagus kitak owhh...jadi petani moden ..ada juak hasilnya kelak..

Pn Kartini said...

To My dear dik Fida:)

Salam dear..:)
Ooooooo...sespesies dgn akak yaa..
tapi kan..tak leh lawan dengan sup gearbox yang fida buat tu haaa..mesti berganda2 sodapnya kan kan kan..:)

Pn Kartini said...

To Cikgu Mohamad:)

Salam:)
Tksh..
Selamat bercuti2 juga utk cikgu..
MOga sentiasa dilindungiNya dan dipermudahkan segala urusan..:)

Pn Kartini said...

To my dear TK

Salam:)

sesekali pekenakan lemang..sup tulang...tak jadi masalah kan kan..
Lepas2 niii....kita leh start diet ekk..:):)

Pn Kartini said...

To my dear dik Maiza:)

salam dear:)

Thanks yaa..
errrmm....sejuk hati akak dgn satu lagi pengkongsian fakta dari MAiza nihh...
yang penting...manja sedikit jekk kann..kan..:):)

Pn Kartini said...

To my lovely lovely KakCikS:)

Salam sis..:)

hehehe...rasanya latest n3 dah terjawab segala persoalannya..
:)
Pe2..moga akak sihat2 di sana:):)

Pn Kartini said...

To my lovely Sis Yatie:)

Salam sis..:)

Yang paling seronok rasanya si Aishalah..gelak jekk dia..:)suka sgt g jalan2nya..:)
ermm..masak sup yaa kak hari nii..mesti sedap nih..:)

Tentang soalan tu..actually mmg tini tak berani nak spot mana2 soalan..cuma yang jadi rujukan selalu :

http://www.bumigemilang.com/

http://edu.joshuatly.com/

http://sci-q.blogspot.com/search/label/Koleksi%20Soalan%20Percubaan%20Biologi%20SPM

http://www.banksoalanspm.com/soalan.html

Pe2..good luck utk anak akak..
Memang boleh terasa debaran di hati seorang ibu bila time2 anak periksa..InsyaAllah sis..:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran