CETUSAN MINDA

..Bila Agendanya..Makan!

Hari ini potluck utk kali yang ke berapa ntah...
Kiranya...kesibukan di sekolah di hujung2 tahun ini
walaupun pada tahap gaban!!hehehe...
tapi sebut jekk agenda MAKAN...
beressss..tip top gitu!
Mungkin teman2 guru semua pakar-pakar!
(...tak termasuk org sini !!just low profile maa....)

Yang dibawa orang sini :
Puding Triffle Koktail
(....buat ni pun sebab ia mudah jee!)

- Susun swissroll cake !
-  Tuang air gula dari fruit coktail ke atas susunan kek

Letak di atasnya kastard..
- 1 tin susu cair + 1 tin air + gula+ (4sb tepung kastard yang dibancuh dgn 1/2 gelas air)
-  Masak & kacau hingga likat:)

Tabur jekk fruit coktail di atas


Tuang jeli perasa oren di atasnya..
( Guna jeli brand Nona...cara penyediaan ada dikotaknya..)


Last Sekali...
Untuk nampak sedap di mata..hias di atas dengan buah pic!
( gambar tak sempat diambil..sebab pagi tadi baru nak hias2nya...
time pagi tuu lee nak g sekolah...time tu lee dia sibuk dgn pudingnya...aduhaii)



Sekian ...Resepi ekspress dari CM!


**...maaf rasanya dah banyak hutang komen2 dari teman tak terbalas...
..bila ada masa & ruangnya...InsyaAllah
...ok..nak sambung marking paper bio dulu....moga tenang menandanya....!!uhhh




22 comments:

Abd Razak said...

Salam kitak..:)

Moga kitak sentiasa sihat di sinun di samping tugas seharian...:)

Nampak macam sedap jer...bolehlah cuba buat tok..tapi mauk carik swissroll dolok hehe..mana nak carik tok...

Ok mupok lok kamek..:)

kak Erna said...

salam tini..semoga sihat selalu..
resepi exspress pun nampak cukup menarik dan menyelerakan..
lebih2 lagi dengan warna warni coktail tu..

TK said...

Samelah kita kat sini..dah berapa kali potluck dah..countless dah. Mmg sebok giler dah las minit ni. Las week ada kwn buat trifle tu tp tang custard tu dia bubuh jagung..sedap gak!

Afida Anuar said...

Salam my dear kak tinie...

wahhh, insyaAllah siap kasi resipi ni. next time boleh cuba;)...

ahaa,pagi2 tu la nak sibuk segala benda...hehe

ckLah@xiiinam said...

Sedapnya...

ieda said...

sedap2 .. terliur pulak tgk kak .. huhu

mamawana said...

sedapnyerrr.....good idea....swiss roll dgn jelly

Ros Illiyyuun said...

Salam...

sedap nampak...boleh cuba nanti...tq :)

HIDAYU BINTI HARON said...

salam puan..erm,yummy..nmpk sedap je resepi tu..nak try la nnt..

Zaitun said...

Kak Zai pun suka buat cocktail ni sedap dimakan bila hari panas.
Buzy dengan marking paper ya.

gadisBunga said...

kompem balik ni GB buat! tenkiu!

Pn Kartini said...

Salam Mr Abd Razak:)

tksh utk doa2 ktk..moga ktk sihat di sinun:)

ermm....rasanya puding tukk..sekali sekala polahnya sik apa bahh..sik mboh polah acap kali...tinggi kalori!!!heehe+maniss..:)

Pn Kartini said...

Salam my dear sis ,Kak Erna:)

Moga akak sihat:)

Alhamdulllah sis..
puas hati sebab habis dimakan oleh cikgu2 niihh..sesekali di org merasa puding air tangan cikgu kartini..heheheh..

Pn Kartini said...

Salam my dear TK:)

hehehe..agak2nya semua sekolah camtu ekk...suka cikgu2 ni menjamunya..:):)
ermmmmmm......koktail ada lagi...boleh cuma nihh buat sekali lagi..cuma kena cari jagung jek!...:):)
tq yaaa

Pn Kartini said...

To my lovely dik fida:)

Salam dear..:)

tu lee...agaknya bila semua buat last minute cam tuu baru ada thrill ekkk..heheheh...Cam 'Top Chef' lakk..kelam kelibut:P

Pn Kartini said...

To my dear Cklah:)

Salam..:)
Sedap tuu sebab ikut resepi dari ternet gakk.heheh.cuma next time kena kurengkan gulanya jekk...:)

Pn Kartini said...

To my dear dik ieda:)

Salam...:)

ishh!!cubaannnnnnnn
:):)
sekali sekala makannya boleh laa...kalau byk kaliiii...opss!!bahayaaa:)

Pn Kartini said...

To my dear mamawana:)

Salam mama:)

trylah sis...
akak buat lagiii superb + vogue gituu..heheheh

Pn Kartini said...

To my dear Ros:)

Salam:)

cumalah..senang jekk tuu...
cuma kena kurangkan gulanya (1SB jek kut)...:)

Sama2 kasih yaa...:)

Pn Kartini said...

To my lovely hidayu:)

Salam dear:)

cuba jangan tak cuba..:)

Pn Kartini said...

To my lovely KakZai:)

Salam:)

Aa'ahh sis,,hujung2 tahun camni sibuknya bukan dgn nak marking paper jekk..cam2 pelan kena buat ni haa..pelan taktikal..pelan operasi..laporan..hehehe..
Tapi tu laa..lam sibuk2 tuuu..cikgu2 ni asyik nak berpotluckkk jekk...aduhaii...;)

Pn Kartini said...

To my dear GB

Salam dear..
errrmmmm....agak2nya dah terlaksana kee agenda nak buat puding nihhh!!??:):)
Pe2...moga GB ceria selalu di sana;)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran