CETUSAN MINDA

...Relax-Breathe-Smile!..




Lapangkan Minda..
Tarik Nafas ..
Senyum..
:)

Hari ini...
Tuan blog mahu kosongkan minda..Tenangkan fikiran..
Redakan emosi..
Tinggalkan episod semalam
Moga hari ini ..esok...dan hari-hari yang mendatang
diberikanNya sesuatu yang lebih baik
dari semalam...
:):):)
InsyaAllah..
Buat anak2 didik..pastinya tidak tergambar rasa gembira mereka
Setelah melepasi minggu2 peperiksaan yang mencabar 
rasa & perasaan!
MERDEKA mereka yaa!
:)

Boleh katakan 2-3 hari dalam minggu ini..
Agenda penuh!
:)

Balik dari cuti2..
Terus sambung ke Kelas Senggang SPM-BIOLOGI
:
:
V
 ..2 hari kita berBiol-ogi!..ops!


Selesai ber-kelas-kelasan..
:P
 Sempat juga dipanggil untuk bertaklimat!
:
:
:
V
 ..Memang HOT!
Uhh!
Kurikulum akan dikaji & digubal untuk lebih menghala kepada
HOTsSM- Higher Order Of Thinking Skill Science & Mathematics
-Hasil kajian yang dipaparkan...
hasil keputusan ujian TIMMS & PISA
(Ujian menentukan tahap standard pelajar di peringkat antarabangsa)
Standard pelajar terbaik di Malaysia merupakan standard pelajar
yang sederhana di China/Singapura!
& dikatakan tidak memenuhi hasrat negara utk menghasilkan
generasi yang produktif!
 ermm..


Dan 
Semalam...
Agenda kemuncaknya..
Hari yang ditunggu2
SPM 2012- BIOLOGI
:
:
V
Debaran 1
 Pagi-Kertas 1
Persediaan terakhir di luar dewan!
Pesanan & nasihat dari bekas pelajar A+ Bio 2011

Debaran 2
:
:
V
 Pagi- Kertas 2
...masih dengan modul!
Imbasan terakhir!

 Debaran 3
:
:
v
..sempat juga guru bio ni cuba menjawab soalan Bio kertas 1!
Soalannya agak susah berbanding last year..
ermm..Runsingkan pelajar...nampak tuu..lunch cikgu bio!!
makan biskut kelapa jee!!
erK!
Gambar dibawah pula...
reaksi anak didik seblm 'mengadap'
Kertas 3 !
:)


&
Akhirnya..
Tibalah masa
Semua Debaran HILANG
:
:
V
MERDEKA!



:):)

Dan Hari Ini
Sekali lagi kita
:
:
V
Lapangkan Minda..
Tarik Nafas ..
Senyum..




6 comments:

Abd Razak said...

Assalamualaikum..:)

Moga kitak sentiasa dalam redha dan rahmat Allah serta berada dalam kesihatan yang baik...aamiin

Beruntung pelajar didikan kitak tok, di saat akhir sebelum mereka memasuki dewan peperiksaan masih lagi mendapat pesanan dan nasihat dari kitak.

Moga mereka beroleh kejayaan..aamiin :)

Ibuhani said...

As salam cikgu Kartini.....ye Nana pun dh merdeka tp dia pn cm sedih. Mula2 happy tp dia kata bila tiba hari last day paper biology tu, dia jd sedih pulak masa nak balik!

Nur-nba said...

Salam.. Memang lega rasanya bila anak murid dah selesai berjuang.. Moga mereka mendapat keputusan yang cemerlang.. Biskut kelapa nampak sedap.. :)

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Waalaikumusalam ..:)

Semoga ktk sihat2 di sinun & dipeliharakanNya walau mana jua kitak berada..Amin..:)

Sekadar melaksana apa yang dipertanggungjawab..semua utk kebaikan anak2 didik..moga mereka berjaya nanti..InsyaAllah..:)

Tksh yaa kitak..

Pn Kartini said...

To my lovely Ibuhani:)

Salam kak:)
InsyaAllah kak..
Nana sememgnya sudah buat yang terbaik..begitu juga harapan utk anak2 didik tini..moga mereka kan memperolehi kejayaan yang cemerlang nanti..
InsyaAllah..
:)

Pn Kartini said...

To my dear dik Nur-nba:)

Salam deaR..
Betul sangat2 tu Nur..
semalam baru dapat bertenang jiwa..
baru dapat mengemas buku2 ..soalan2 bio!!..aduhai..biskut kelapa tu jee yang boleh akak makan utk selera yang terbantut time tu..hehe;)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran