CETUSAN MINDA

...SANA-SINI..


Bila bercuti-cutian
Blog pun terbengkalai ...
sunyi sepi!
Hari ni..
Curi2 masa utk meng-update blog!


Kali ini...
Bukan kisah si Aisha..
Alhamdulillah, 
Aisha dah sihat!
Dan bila dah sihat
Apa lagi..
Cuti sana ..cuti sini..
(..actually..plan cuti2an terpaksa diubah..disebabkan
Aisha perlu berjumpa Pakar Sabtu lalu!..siap kena inject lagi..uhh!..)

Destinasi Percutian 1

Ke destinasi feveret!
Ke mana lagi kalau bukan ke 
KB!
:
:
:
V
 Kali ini menginap di
KHALIFA SUITES  HOTEL & APARTMENT
yang bertempat di tengah2 KB..
:)
Masuk sahaja ke bilik..terus jatuh hati!
Bersih..selesa...sedap mata memandang
 Ada ruang dapur yang siap dgn kelengkapannya..

&
Yang paling best wi-fi Free!
:)



Apa yang menarik juga..
Khalifa Suites Hotel & Apartment ini
betul2 berhadapan dengan masjid!
:)
SUKA!


...sempat juga makbonda bawak bekal nasi goreng!
Mujur disediakan microwave dalam bilik..
kiranya bolehlah juga panaskan makanan..
:)



..Aisha pun suka duk 
kat Khalifa nii.. :)

Bila cuti2..
Pastinya agenda jalan2 cari makan!
:
:
V
..Hari pertama..
sempat juga singgah makan tengahari di Restoran Cikgu
Hari Ke-2...
Asalnya nak makan di tempat lain...tup2 ternampak ramai 
di gerai makan  nasi ayam bakar + sup 
berdekatan Bangunan LKIM...
Yummy!
:)




Malam pula..
Jalan2 cari makan di sini pula..
:
:
V

...RESTORAN  WAU..




ermm..
Biarpun berulang kali ke KB
memang tak pernah jemu!
Suka sangat2..
Sejuk pandangan!
(...Tuan blog bagi 5 bintang gitu! ..)
;)


DESTINASI PERCUTIAN 2


Terjah ke Kota yang sibuk dengan segalanya...
ermm..


Biar pun ke mana pergi...
Masih tetap dengan kebiasaannya..
:
:
V
..Aisha mengisi masa dengan..
'masterchefnya..'!


Makbonda masih dengan 'ulangkaji soalan bio!"
(..preparation utk kelas bio sebelum paper bio spm 27/11 nanti..)
Bila cuti2 camni...
Masih dpt ikuti citer Adam & Hawa..Ops!!
Sambil berbreakfast Roti Massimo!
:)
Sesekali melayan kerenah Aisha..Sesekali melayan tennet..
ermm....
Tersentap juga bila terbaca isu PBS yang dikatakan
sikap guru yang suka bertangguh!!!!
....uhhh!...


Agenda makan2 pula...
:
:
V

VICTORIA  STATION...


 Agenda makan seterusnya..
Bahana dipromote oleh abang ipar..
yang katanya..
Masakan mongolia kat sini Best..
Maka apa lagi..
Sakan terjah ke..
:
V

Qing Zhen Chinese Muslim Restaurant


 ...pe2..
Masakan orang kita juga yang best!
Dah tekak biasa dengan sambal belacan ..
hhuhu..
 ..Aksi Si Aisha..



ermm..
Untuk cuti2 di kota bandaraya yang serba serbi sibuk ini...
Tuan blog beri 3 bintang!
erk!
Pasti dah dpt teka di mana 
destinasi cuti tuan blog ni kann.. 
ermm...
:
:
:
:
Jappp...
:
:
:
V
di sini..
 ....Dalam belaian aku, Kuala Lumpur
Hingit bingit kota..Dan hiruk pikuk manusia
Menjadikan aku..Kian lemas..Kian cemas..Di lebuh raya hidup..

Biarpun aku tahu..Neon malammu..Kian segar..Kian tegar..
(....antara sajak nukilan-Chai Loon Guan..)


:)


Oklah..
Sekian..
Laporan Cuti2

InsyaAllah..
Esok berangkat pulang..
Semoga selamat perjalanan ..
Amin..




12 comments:

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله

Moga kitak sekeluarga dikurniakan Allah kesihatan yang baik dan sentiasa dalam rahmat kasih sayang~Nya...aamiin :)

Suka kamek dengan restoren mongolia tu, nice looking and kemungkinan kamek akan ke KB juak, so bolehlah singgah ke restoren tok kelak..:)

Safe journey back home kitak..moga Allah permudahkan...aamiin :)

ibuintan said...

Assalamualaikum Tinie... wah, cuti2 Malaysia


jalan-jalan cari makan mesti menduduki carta cuti2 kan.. memang budget banyak ke acara ni


seronok nengok Aisha yg ceria

Kakzakie said...

Alhamdulillah... banyak juga dapat dijejaki. KB kalau kakak pun suka. Apa lagi tinggal berdepan masjid mesti seronok. Makanan usah katalah di negara kita ceruk mana pun ada makanan lazat. (teringat saudara di Palestine pulak dah kakak).

Syukur atas nikmatNya..

Zaitun said...

Kak Zai pun suka pergi KB dan suka juga makan kat Restoren cikgu.

Kl...jangan ceritalah sentiasa meriah...kadang2 lemas juga tapi nak buat macamana.

Nur-nba said...

Salam Kak Kartini... Apa khabar? Wah seronoknya melihat percutian akak sekeluarga.. Banyaknya negeri yang akak kunjungi. Sempat juga tu menonton drama Adam & Hawa.. Nur pun sama dan novel pun dah khatam juga.. (gara2 tak sabar nak tahu ending drama ni..)

Paper Sains dah lepas 2 hari lepas, syukurlah dah selesai satu tugas.

Sedih juga baca komen tentang PBS tu.. Memang senang mereka berkata2 kan kak... alahai...

Kak, good luck untuk anak didik akak.. Bersungguh2 gurunya menelaah, dan sememangnya benarlah guru itu bak lilin membakar diri.. :)

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Waalaikumusalam:)
MOga ktk dianugerahkan kesihatan yang baik dan dirahmatiNya selalu..Amin..:)

Actually,abg ipar kmk yang madah ada masakan mongolia yang best di restoran tuk..Ia di Hotel Novotel KL..Tapi kan..kmk rasa maybe tkg masak yg abg ipar kmk makan dulu dah balik mongolia kuttt.erkk!.sbb biasa2 shj bila kmk mkn bahh..

:)
Selamat Ber'KB' ya..

Pn Kartini said...

To my lovely IbuIntan:)

MOga akak sihat2 di sana dan happY selalu:)
Betul tu kak..bila cuti2.mmg agenda cari2 makan wajib ada!aduhai..
Jangan bila balik cuti...KG pun naikkkk sudaaa..huhuh

Aisha mmg kalau sihat..cerialah dia..:)

Pn Kartini said...

To my dear Kak Zakie:)
Tulah kak..
dalam byk2 tempat..mmg KB duk di carta paling atas kutt..hehe..Suka sgt..tak jemu nak g lagi..:)

Sama2 doakan kesejahteraan saudara seagama di Palestin..Moga Allah melindungi mereka..Amin

Pn Kartini said...

To my dear Kak Za:)

Samalah pula kita yaa..:)
Kat restoran cikgu ni mmg sentiasa ramai..makan tempohari..harganya pun mmg murah dgn makanan yang pastinya sedap!Byk pilihan..:)
(..promote nihh..)
:)

Pn Kartini said...

To my lovely dik Nur_Nba:)

Salam my dear..:)
Bila cuti..sekali sekala ubah angin & pandangan..:)sambil2 tenangkan hati seblm paper Bio 27/11 ni..:)

Semalam & hari ni dear..kelas Bio bersama students..nampak santai jee bdk2 tu..gurunya lakk yg naik risau..aduhai...
Pasal PBS tu...ntahlah dear..
cikgu sakan buat PBS..tup2 nak salahkan guru lagi...Uh!

TK said...

Roti massimo sdap tp kat tganu takdela..
Cantik sungguh hotel tu..tk pun x perasan ada hotel tu..
Dah sampai resto wau nampaknya...
Selamat bercuti...ada sebulan lgi...

Pn Kartini said...

To my dear TK:)
Sedap kan..lembut jee..kejap jee habis bila makan..ops!
Tapi sayang kan..Trg tak masuk2 lagi roti massiomo nii..aduhai..
Cantik dan selesa duk kat hotel tu..next time..InsyaAllah..akak stay kat sini lagi..(bila tu..huhu..)
ermmmm...restoran Wau tu..akak dapat tahu dari blog TK juga..hehe..tu yang akak try tu..best juga kan kat sana..:)

Selamat bercuti dear!!
Sebulan lagi..tapi pejam celik pejam celik....tup2..dah nak meeting itu ini ..uhhh!

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran