CETUSAN MINDA

..Mana Menghilang...

16 comments:

Abd Razak said...

Salam...:)

Moga kitak sihat hendaknya...:)

Auk...lamak kitak sik update blog, mesti kitak gago tok..maklumlah dah di penghujung tahun tok kerja-kerja sekolah pasti bertambah...

Apa pun, kamek doakan semoga urusan kitak dipermudahkan...amin :):)

kakcik said...

Salam Tinie Sayang...

kena cari cepat2 kat mana semangat tu berada! :)

Afida Anuar said...

ohh ada kat sini rupanya semangat tu..hehehe

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Semua inspirasi perasaan dalaman diri kita perlu dirangsangkan kerana ia akan pudar dari masa kesemasa lebih2 lagi semangat bagaikan api, apabila disimbah air, maka padamlah ia. Utk menginjak-naikkan (mcm transformer) maka iman perlu diransangkan supaya aspirasi, keazaman anjakan paradigma semangat perlu dilonjakkan sebagaimana Rasulullah SAW lakukan terhadap sahabat2nya. Firman Allah SWT dlm Surah AnNisa`:84 ...وَحَرِّضِ ٱلۡمُؤۡمِنِينَ‌ۖ عَسَى ٱللَّهُ أَن يَكُفَّ بَأۡسَ ٱلَّذِينَ كَفَرُواْ‌ۚ dan berilah perangsang kepada orang-orang yang beriman (supaya turut berjuang dengan gagah berani)supaya Allah menahan bahaya serangan orang-orang yang kafir itu. Wallahualam

ieda said...

salam kakkkkk .. winduunyer ..
semangat x der ker .. huhuhuh ieda punn mcm tuu jugak adakalanya x der mood ..

x per slow2 nanti dia dtg balik :))

ZOOL@TOD said...

Kadang-kadang kita perlukan ruang untuk berehat sebelum dapat semangat. Mungkin puan perlukan "ruang" tersebut.

Werdah said...

Salam Tinie.

Teringat sebahagian lirik lagu rock lama - semangat yang hilang...

"Semarak impian segunung harap dipulang
Usahlah diragukan keupayaan sendiri
Hati yang membara mengikutkan kata-kata

Jawapannya di sini
Semangat kita yang hilang
Oh kita cari pulang"

InsyaAllah segala-galanya dipermudahkan.

syamimi azmira said...

Salam Tinie

Lama kak Zai tak tinggalkan jejak bukan menghilang tapi blog bermasaalah,tak boleh sign in.

mamasya.blogspot.com

kak Zai guna account anak.

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Salam ktk..:)

AUkk...sesekali semnagat menghilang..
tapi sik lama..:):)cuma memberi ruang utk diri bertenang utk seketikA:)..:):)

Thanks kitak:)
Moga ktk dipermudahkan segala urusan juak..:)

Pn Kartini said...

To my lovely KakCikS:)

Salam:)

InsyaAllah sis..
semangat itu hanya hilang seketika..
bila diberi ruangnya...insyaAllah..pasti kembali:)

tq sis:)

Pn Kartini said...

To my dear dik fida:)

Salam dear:)
ermmmmmmmmmm.....
semmgnya hadirmu ke sini jua..membangkitkan semangatku jua..:):);)

Pn Kartini said...

To Mr Tajnur..:)
Salam..
Benar kata ktk..bila semangat berkobar yang tidak selari dgn semngat orglain..esp..aank2 didik..kan terasa kecewanya sekaligus menyentap semangat!
InsyaAllah..sentiasa cuba bangkit!

Pn Kartini said...

To my dear ieda..:)

Salam dear:)

heheh..sama lak kita ekk...
Biasalah kan

Semangat kejap ada kejap tak dek...
yang pasti...kan ada semula!!!:):)InsyaAllah

Pn Kartini said...

To Mr Zool:)

Salam zool..:)
Lama tak nampak ke sini..Tq ya sudi titip sesuatu :)

Begitulah kita..terkdg diri kita terlalu memaksa demi utk mencapai sesuatu yang terbaik dan memenuhi harapan orglain...terkdg lupa utk memberi ruang kpd diri dan minda sendiri..:)

Pn Kartini said...

To My lovely Kak Werdah:0

SAlam sis:)

ermm...cam terdengar2 lagu tuu...
:):)Thanks sis...
hadirnya akak jua memberi kata2 semangat bisa memulihkan jua semangat nihh>:):)thanksss:)

Moga akak sentiasa ceria & sihat2 di sana:)

Pn Kartini said...

To my lovely Kak Zai:)

Salam sis
Aduhaiii..lamanya tak nampak akak ke sini...ingat dah lupa!!rupanya ada masalah sign in ekk...
pe2 thanks sis...
sudi titipkan sesuatu di sini..:)

Miss U..:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran