CETUSAN MINDA

....Sekadar Berkongsi! ...


2-3 malam..
tidur malam agak terganggu
 Dek kerana batuk yang berpanjangan..
ermm...
Memang  beringat pada diri..
Tuhan baru uji dengan sedikit sakit..
Maka bertahanlah sikit!
ermm..
Sesekali minum juga ubat batuk...tapi biasalah kan
Rasa ubat batuk kadang2 tu...memang tak selasa tekak menerimanya!
Tu yang buat selalu buat2 lupa jee nak ambil!
Uhh!
Memandangkan batuk berlarutan...+ sakit tekak
+ badan terasa tidak sihat
(maybe asyik berjaga dari tidur!..)
Maka hari ini..
Kecundang jua...!
MAKA
:
:
:
:
V
...berMC !

Biasalah..
Nama pun orang tak berapa sihat
Maka adalah ubatnya
:
:
:
:
V
Ubat batuk + Ubat sakit tekak + 
antibiotik yang baunya mmg tak best!
erk!


Sebenarnya yang nak dikongsi di sini
bukan pasal tuan blog yang kureng sihat
(anggapkan yang citer atas2 tuu..sekadar mukaddimah n3..erk!..abaikan je..)

Tapi berkenaan

UBAT BATUK!!!
:)

1st time minum ubat batuk ni...
Memang menarik sekali rasanya..tekak pun selesa je menerima!
Lagi menarik..
Ubat batuk ni
TIDAK BUAT  RASA MENGANTUK! 
&
Alhamdulillah semalam & hari ini minum....
Dengan Izin Allah ...
batuk dah rasa berkurang! 
 Alhamdulillah..
:)
Rasanya pada teman2 yang ada batuk tuu..
apa kata cuba ubat batuk
"PROSPAN"
:
:
:
:
V
* Click On image To Enlarge*

 :)
Sekadar berikhtiar..
Apa2..
Dengan Kuasa & IzinNya jua..
InsyaAllah..




p/s:
...promote ubat batuk lah pulakkkk!huhuu... 
Bukan apa..
Sharing Is Caring!
Kan..kan..
:)



6 comments:

cHeRyNa PiReS said...

thank u kak!
lepas nieh boleh cari ubat ni utk mengelakkan MC:P

Acik Erna said...

Assalam tini.semoga tini cepat sihat ye.acik pun nak cari jugak ubat batuk ni.beli di farmasi ke tini.dah 2 orang batuk dalam rumah acik ni ...tq tini

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله

Moga kitak sihat semula atas izin~Nya jua serta sentiasa dalam keberkatan~Nya...aamiin :)

Minggu lepas kamek pun batuk-batuk, belilah Bena Expectorant, Subhanallah lepas ambil jer ubat tu memang tidur dibuatnya. Lepas tu tak minum dah..:)

Anyway, thanks kitak atas info, pastok mun ada lagi batuk menyerang, nak cuba ubat kitak promote tok..:)

Pn Kartini said...

To my dear dik Cheryna Pires..:)

Sama-sama dear..:)

Cari jangan tak cari yaa..:):)
Sekadar berusaha...MOga Allah beri kesembuhan..
:)
Take care!

Pn Kartini said...

To my lovely achik Erna:)

Waalaikumusalam kak..:)

Tksh..moga doa dari akak..Allah berikan tini kesemubuhan..:)

Tini ke klinik ..doktor yang bagi..
tapi rasanya farmasi mesti ada kan..:):)
Cubalah achik cari di farmasi..
Sekurang2 kita berikhtiar..selbhnya..dari Allah jua...:)

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)

Moga ktk sihat2 di sinun dan sentiasa dalam redhaNya jua..Amin

Almost ubat batuk..mesti buat kita mengantuk owhh..
Kitak cubalah carik ubat prospan tukk..nyaman juak rasanya..yang ptg sik buat kita mengantuk bahh!
:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran