CETUSAN MINDA

Mula Bercerita..


Assalamualaikum 
:)
Setelah lama juga berhibernasi ...
Alhamdulillah..
dengan izinNya hari ini tuan blog ingin memula bicara.

Banyak juga ingin berkongsi ceritanya di sini
Sebagai catatan kenangan buat tuan tanah blog juga!
:)

PERTAMA

Cerita Si Aisha yang sudah ke Tahun Satu
dan ini rupanya..
:
:
:
:
V
Alhamdulillah...anakanda ceria ke sekolah!
That's my girl!
Good girl!
;)

KEDUA

Cerita Abangnya..
Biasalah awal2 persekolahan...ada acara merentas desa
:
:
:
:
V
Sempat makbonda snap gambar ketika latihan pada waktu petang!
dan pada hari diadakan Acara Merentas Desa....Si Aizat berjaya dapat tempat ke-8
Tahniah my son!!!
:)


KETIGA

Untuk pengetahuan
Tuan blog 'teraccident' skit..
 dek kena 'rempuh'!
Ops!
Tak serius mana pun...
sebab yang merempuh tu hanya budak yang berlari masa acara rentas desa
Tak tahu lee awat budak ni berlari toleh ke belakang
sampaikan cikgu yang sibuk jaga check point ni haa
yang duk di depannya habis dirempuhnya!
Tapi tu laa..tu baru kena langgar  sedikit tuuu
Tapi kesannya...
ermmmmmmm....
boleh tahannnn
:)
Dan rentetan dari tu ,
maka sekarang orang sini terpaksa guna benda alah ni..
:
:
:
:
:
V
K jue merangkap my best friend said...
"dah jadi OKU dahhh diaa...."
huhuuu...


Alhamdulillah jalan dah sedikit OK...
hanya bila naik atau turun tangga yang masalah skit
(...andai berlarutan..nampaknya kena juga g x-ray nanti!..)

Semoga kan disembuhkanNya seperti sediakala
InsyaAllah
:)
Tapi tu laa...dalam pada keadaan kaki kanan begini..
Cuti2 malaysia time cuti tahun baru cina ni..tetap redah juga!
ermmmm...
di mana ekk??
Tunggu lah  ya..nanti2 kita citer lagi
InsyaAllah..
:)


Tksh sudi baca coretan tuan blog!
:)








16 comments:

ieda said...

alah cumeinya aisha berbaju kurung .. manisss je .. ;)
anak2 saya demam kak .. entah lah risau kalau sampai buka sekolah nanti huhuh

mamaijat said...

.....get well soon.....& selamat cuti2 malaysia...

Tinaz said...

Assalamualaikum my dear friend..:-)

Moga keadaan kakinya makin beransur baik...happy holidays to you!

Wah..cute nampaknya Aisha dalam pakaian sekolah.

Just came back, ziarah kubur si kecil tu, sayu hati. Thanks for the doa...appreciate very much

sal said...

my diear tinie
terkezut juga mendengar perkhabaran terkini..
moga cepat sembuh ..
kadang2 kita tidak menjangka perkara2 begini trjadi...syukur dah mula pulih..

hani@debumelukut said...

Aisha cute sangat2 berbaju sekolah..Jadi anak yg rajin dan menyejukkan hati ibubapa ya aisha.

TK said...

We all baru je habis merentas pantai Khamis lepas..next sukantara pulak kan? Then sukan..

Melor said...

siannya , comel anaknya n ssepat sembuh

Kunang-Kunang said...

Sis Tinie,

Semoga cepat sembuh. Comelnya Aishah.

MulutPayau said...

Assalamualaikum dik...
semoga cepat sembuh ....
Emmmmm bercuti ke mana tu ya????

Abd Razak said...
This comment has been removed by the author.
Abd Razak said...

Assalamualaikum kitak..:)

Moga kitak dianugerahkan Allah Taala kesihatan yang berpanjangan serta sentiasa dalam rahmat kasih sayang~Nya...amin..:)

Camni kaki kitak, dah ok ker, harap dah sembuh sepenuhnya. Kamek masih bermusafir tok, baca dan komen blog kitak thru handfon jak tok...

Ohh...makin besar nampaknya Aisyah kitak ya, cute...:)

P/S : Sori lambat komen blog kitak faham-faham ajaklah keadaan kamek kinek tok...penat, letih and so on.. ^_^

klcitizen cikgunormah said...

semoga kaki tu kuat semula melangkah ya

Kamsiah said...

salam cikgu...
3 citer dalam 1 entri hehe..3 in 1..

Ayu said...

Assalamualaikum kak tini...lama xdtg menziarah akak...moga akak cpt sht bersama kluarga tersyg..smkin comel anak prempuan kak yer...

Nur-nba said...

Take care sis.. Nur pun sibuk juga ni.. tapi sukan baru nak mula.

Pn Kartini said...

To My dear Dik Ieda:)

Bila anak2 demam...memang tak senang hati makbonda kan...susah hati jee..silap2 kita jugak yang 'terdemam':)
Moga ieda & famili sihat2 selalu di sana yaa..:)

To my dear mamaijat:)

Thanks sis..:)
Moga akak sihat dan ceria di sana:)

To my dear friend Tinaz:)

Alhamdulillah..si Aisha memang bersemanagt bila ke sekolah:)
Takziah sekali lagi ..moga diberikan kekuatan dan ketabahan buat kedua orgtua arwah...

To my dear kak Sal:)

Betul tu sis..
memang dah tersurat kena 'rempuh'..:)
until now...masih terasa sakit di lutut bila naik turun tangga..
terasa dah makin tua lak..;)

To my dear kak Hani:)

InsyaAllah kak..:)
tksh ya..moga akak dan famili happy2 di sana:)

To my dear TK:)
Kita yang menurut perintah..maka turunlah ke padang ekk...huhuuh;)

To my dear Pn Melor:)

Tq yaa..:)
tlsh yaa...doakan utk org sini..moga kan sembuh,,.InsyaAllah

To my dear Kak ani:)
InsyaAllah..tksh kak utk doa..:)
ermm...agak2nya kalau tahu ramai yang puji dia comel...sukalah dia tuuu...heheh;)

To my dear sis MP:)
InsyaAllag kak..:)
Cuti2 malaysia jee...melaka!!
:)

To Mr Abd RazaK:)

Waalaikumusalam ktk
Moga ktk diberikan kesihatan yang baik dan diberkatiNya selalu..Amin:)

Kaki kmk still terasa sakit...insyaAllah..moga Allah berikannya kesembuhan..:)

p/s: Tksh dalam kesibukan..kepenatan..masih juak kitak singgah situk:)

To my dear sis Normah:)

Tksh kak...apa2 sakit dariNya juga kan...:)insyaAllah..baik nanti:)


To my dear sis Kamsiah:)
sesekali citer 3 in 1..n3 expresssss;)

To my dear Ayu:)
Waalaikumusalam dear..:)
Tak pe..faham ayu pun bz kan:)
akak pun lama jugak tak buat BW ke blog2 rakan...aduhaii..:)
Tq Yu..take care yaa!

To my dear dik Nur-nba:)
Tq dear..:)
bila sibuk tuuu..kdg2 tak terencat juga mood nak berblog..aduhaii..
InsyaAllah...cuba tidak membisu terussss..:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran