CETUSAN MINDA

...TerDESAK..TerTEKAN??!..







Dalam kesibukan
Pastinya akan ada keadaan kita bekerja
dalam situasi
TERDESAK-TERTEKAN
Sekaligus
Mengundang kepada rasa 
TEGANG atau STRESS !
Memaksa diri bekerja dalam situasi sebegini
sememangnya menjadikan minda kita
TIDAK MAMPU untuk berfikir dengan wajar
Sekaligus
membuatkan prestasi kerja/tugasan
yang dipertanggungjawabkan oleh kita tidak bisa 
disempurnakan dengan 
baik.


Cara TERBAIK..
Alihkan minda  seketika....Rehatkan fikiran!
Tenangkan diri..banyakkan zikir
dan mohon padaNya agar dipermudahkan
Segala urusan!
InsyaALLAH! 


:
:
:
:
V

...Cara lain untuk rehatkan minda :
Tatap wajah anak buah yang tomei-tomei ni....!


:)











6 comments:

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله

Moga kitak sihat hendaknya dengan izin~Nya serta sentiasa dalam perlindungan~Nya...aamiin

Cute anak buah kitak tok. Tatap wajah semua baby memang merihatkan minda kerana cahaya muka mereka yang masih suci.

:)

Teacher Basariah said...

ala tomei2..betu tu kak, kadang2 rasa stress sangat dgn kerja sampai kena 'work sickness'..huhu..saya dah kena 'school sickness'..asal nak ke sekolah je jadi loya dan nak muntah..huhu..

Pn Kartini said...

To Mr Abd Razak:)
Waalaikumusalam kitak:)
MOga sihat2 di sinun..

Memang dapat rehat minda bila nangga wajah2 bersih si anak kecil:)
Lupa seketika problem masalah!
:)

Pn Kartini said...

To my dear dik TB:)

Aduhai dear..sampai camtu sekali ekk..dahsyat jg ya..:)
Begitulah kan kita...ada kala berkobar2..ada kala..downnnnnn semacam..Yg ptg..sentiasa kita sendiri memujuk hati:)InsyaAllah..semangat kan dtg semula:)

ibuintan said...

Assalamualaikum Tini...

entah mengapa bidang kita skarang ni selalu sangat menjadikan kita tertekan dan terdesak begitu... akak pun kekadang mau mengalah juga rasanya tapi apakan daya

Pn Kartini said...

To my dear IbuIntan:)
Waalaikumusalam kak..:)

Entahlah kak..adakala penat dgn pelbagai hal yang remeh temeh..smmgnya menyesak perasaan..bila terlalu berulangkali diri mengalah..terkdg rasa lemah
Namun sentiasa cuba mencari kekuatan..
:)
Sama2 kita sabar yaa kak
:)

LISTEN TO QURAN

Listen to Quran